SSKKs logo

SSKK:s Elektroniska Nyhetsbrev - Arkiv

Jonas Dahlgren är redaktör för SSKKs Elektroniska Nyhetsbrev. Jonas bevakar korrschacket nationellt som internationellt med tonvikt på SSKK:s medlemmars framfart. Målsättningen är att skicka ut ett nyhetsbrev i månaden.

Om du vill få dessa nyhetsbrev ska du skicka ett tomt mail till sskkbrev-subscribe@yahoogroups.com. Därefter dyker nyhetsbreven upp i din e-postlåda med jämna mellanrum.

Om du vill tipsa Jonas om någon nyhet når du honom på e-postadress jonas.dahlgren@schack.se.

 

SSKKbrev Nummer 50 - 29 november 2004 - Årgång 4

Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté

Redaktör för SSKKbrev: jonas.dahlgren@schack.se

446. JUNIOR-SM

Fortfarande saknas ett fåtal spelare för att köra igång Junior-SM. SSKK har därför utökat tiden för anmälan till 31 december 2004. Hjälp oss gärna att ragga några spelare till för att få igång mästerskapet!

Tävlingen är öppen för spelare födda 1984 eller senare. Mästerskapet beräknas starta i januari 2005. Turneringen kommer att spelas med e-post.

Anmälan till JSM görs genom inbetalning av startavgiften 60 kronor till SSKKs postgiro 52052-8. Uppge namn, födelsedag, postadress och tydlig e-postadress.

Den som inte redan är medlem i SSKK måste därtill betala medlemsavgift. Juniorer betalar en lägre medlemsavgift på 220 kronor som inbetalas till SSKKs postgiro 52052-8. Tidskriften Korrschack ingår i priset.

Just nu har SSKK ett specialerbjudande för de juniorer som vill spela JSM och inte är medlemmar. Istället för att betala ordinarie startavgift på 60 kronor och medlemsavgift på 220 kronor (totalt 280 kronor) så kan du nu betala endast 200 kronor för både startavgift och medlemsskap. Erbjudandet gäller fram till sista anmälningsdag. Ange "specialerbjudande" på inbetalningen till SSKKs postgiro.

För mer information kan du kontakta SSKK-kansliet, sskk@schack.se eller telefon 046-15 19 15.

447. UTÖKAT TURNERINGSUTBUD

Informationen på vår hemsida om nationella och internationella turneringar är nyligen uppdaterad och inkluderar nu alla förändringar som ägt rum på senare tid, se turneringsutbudet.

Tomas Carnstam

448. ICCFs KLASSTURNERINGAR PÅ WEBBSERVER

Förste svensk att prova denna möjlighet blev Svante Norlander, som nyligen startade i klass O (open). Systemet är desamma som i ICCF:s övriga klassturneringarna, med betänketid som i epost-grupperna (60 dagar/10 drag). Anmälan sker som vanligt genom insättning av startavgiften på vårt postgiro 52052-8. För SSKK-medlemmar gäller 120 kr i klass M (elvamanna) och 100 kr i klasserna H och O (sjumanna). Även icke-medlemmar är välkomna, men startavgiften är då högre, 180 resp 150 kr.

Tomas Carnstam

449. VÄNSKAPSLANDSKAMPER

Vänskapslandskampen mot Polen startar som planerat den 1 december. Det blev faktiskt en 30-bordsmatch till slut, varav 8 postala bord. Polackerna ställer ett starkt lag på benen, åtminstone av ratingtalen att döma, och framför allt på nedre halvan. Vårt lag består dock av idel erfarna lagmatchspelare och jag är övertygad om att vi skall kunna bjuda dem en hård och jämn match.

Nästa match blir mot Argentina med start 1 februari. Preliminärt omfattar den 20 bord och i så fall är det svenska laget faktiskt redan fulltecknat. Som vanligt när vi har spansktalande motstånd träder vår eminente vice lagkapten i aktion, senor Einar Ljungström!

I lagtävlingen "Schachfreunde Rochade 5151", som presenteras utförligare i Korrschack Nr 3, har det svenska tiomannalaget presterat en utomordentligt stark upptakt, och räknat i partipoäng har vi tagit ledningen. Nu avgörs turneringen emellertid i första hand på matchpoäng, vilket gör det svårare att i ett så här tidigt skede uppskatta tabelläget. Klart är dock att vi med den starka inledningen bäddat för en slutstrid där det svenska laget definitivt kommer att vara inblandat.

Sture Olsson

450. START AV KORRSCHACKKLUBB

Sonny Colin har skrivit till SSKKbrev och berättat att han har planer på att starta en korrschackklubb. De som är nyfikna och intresserade kan maila Sonny. Ange i subjektet något med schacklig anknytning annars finns risk för att mailet slängs.

Sonny kan mailas på: garliccolin@hotmail.com, telefonnummer: 0435-50799.

451. VETERANRESULTAT

V-150 (slutspelad)

1.  Rolf Axelsson   5,5p
2-4. Sven Ferm     3,5p
   Sune Dahnberg
   Filip Hellström
5.  Enst Jonsson   2,5p
6.  Börje Persson   2,0p
7.  Arne Andersson  0,5p

V-151 (pågående)

1.  Bengt Ward    4,5p (+1) Inbördes möte med Norevall
2.  Roland Norevall  4,0p            
3.  Ingemar Zerpe  3,5p (+1)
4.  Östen Nordström  2,5p (+1)
5.  Stig härwell   1,5p (+2)
6.  Bengt Roos    1,0p (+1)
7.  Ernst Jonsson   0,0p

Ingemar Zerpe

452. TYSKLANDSMATCHEN

I stormatchen mot Tyskland ligger Sverige under med 82-126. Se individuella resultaten för Tysklandsmatchen.