Copy
Öppna brevet i din webbläsare
Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

Korrnytt

Nummer 286 - 28 februari 2023 - Årgång 23

Officiellt nyhetsbrev från SSKK

Svenskderby i tematurnering

ICCF:s tematurneringar är ett utmärkt sätt att finslipa sina spelöppningar på. Partierna rankas inte, så man kan ta lite större risker. Dessutom är partierna hemliga, så man riskerar inte att ens nyheter hamnar i partidatabasen.

WSTT/KID/55 (med startposition efter dragen 1.d4 Sf6 2.c4 g6 3.Sc3 Lg7 4.e4 d6 5.Sf3 O-O 6.Le2 e5 7.O-O Sc6 8.d5 Se7) lockade inte mindre än tre svenskar. En försiktig gissning är att en av dessa går till final!

ML

 USA-matchen är igång

Vi lyckades fylla 50 bord till USA-matchen, och dessutom toppa laget med två Stormästare - Conny Persson och Dan Olofsson. Det är rankingmässigt jämnt över hela linjen, så det är upplagt för en spännande match!

ML

 Postal lagmatch mot Tyskland

Parallellt med den stora USA-matchen på ICCF-servern startar också för vår del en liten postal lagmatch mot Tyskland, över nio bord, med deltagande av flera av våra mest engagerade medlemmar. Tuffare motstånd än Tyskland finns nog inte vad avser postalt korrschack, men vi önskar våra representanter all framgång och framför allt stor behållning av spelet!

Till hösten väntar ännu en postal vänskapslandskamp, mot Portugal (med inslag av till Sydamerika utflyttade portugiser!) till vilken SSKK-are med känsla för traditionellt spel och lugnt speltempo är välkomna att ansluta sig!

Sture Olsson

Månadens parti

Lars Forslöf bjuder på ett spännande parti från lag-EM 12. Stockfish, databaser och schacklitteratur är självklara inslag i korrspelarens verktygslåda, men här avslöjar Lars att han tar hjälp från ett oväntat håll!

Rådet Lars nämner i kommentaren till drag 14 kommer från korrspalten i TfS 2-2022

Här är månadens parti!

ML

Nordsjöturneringen

I den femte Nordsjöturneringen återstår endast fyra partier. Tyskland I har säkrat förstaplatsen, men Sverige har god chans att ta silver. bara Tyskland II kan utmana.

ML

Öppna SM 2020

I finalen börjar de första resultaten komma in, ännu så länge enbart remier.

ML

Har du betalt medlemsavgiften?

Glädjande nog står medlemsavgiften för 2023 emot inflationstrycket.och är oförändrat 100 kr. Stödmedlem betalar minst 300 kr - ständig medlem som betalar minst 200 kr räknas som stödmedlem. Betala gärna så fort som möjligt, så underlättar det vårt arbete med att identifiera och skicka påminnelser! Avgiften inbetalas till SSKK:s plusgiro 52052-8.

ML

Svenska ICCF-starter

ML
Redaktör
Nyhetsbrevets redaktör är Mats Larsson. Skicka gärna nyheter och tips!

Hemsida
Besök SSKK:s hemsida här.

Medlemskap
Bli medlem i SSKK! Läs mer här.

Styrelse
Per Söderberg (ordf), Jonas Dahlgren (led), Sonny Colin (led), Sture Olsson (led), Mats Larsson (led), Sebastian Mauritsson (supp)
Månadens parti
Skicka in dina kommenterade partier! Månadens bästa publiceras här.

Foton
Det är möjligt att publicera ett foto på sin personliga sida på ICCF-servern. Du gör detta via Personal settings efter inloggning. Detsamma gäller byte av e-postadresser.

Serverspel
Rickard Dahlström har gjort en utmärkt introduktionsfilm över hur man spelar korrschack på ICCF:s server. Se filmen!
Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

VIll du inte längre ha nyhetsbrevet?
Avregistrera dig här.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SSKK · c/o Mats Larsson · Kyrkheddinge Stationsväg 6 · Staffanstorp 24592 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp