Copy
Öppna brevet i din webbläsare
Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

Korrnytt

Nummer 284 - 31 december 2022 - Årgång 22

Officiellt nyhetsbrev från SSKK

Gott Nytt År önskar SSKK!

Året som gick

Den stora begivenheten för året var Tomas Carnstams minnesturneringar som lockade många internationella spelare.

Nytt för 2022 var kommenterade partier och analyser på hemsidan. Det visade sig populärt, och blev snabbt den mest besökta avdelningen på hemsidan. Dessvärre är det inte lika populärt att kommentera sina egna partier, så ge ett nyårslöfte att kommentera ett av dina partier under 2023!

Vi planerar något nytt även för 2023, men det återkommer vi till.

Mats Larsson

Det går fortfarande att vinna

Många oroar sig för att det stora antalet partier kommer att ta död på korrschacket, och ser schackmotorernas styrka som det stora hotet, men det finns fortfarande utrymme för mänskliga misstag. En som glömde att blunderkolla sitt drag var Shaun Brewer i Carnstam B.

Här leder 29.gxf7 Kxf7 till lika spel, men istället spelade Brewer 29.Lxf6+, och fick kasta in handduken efter 29... Lxf6.

Se hela partiet här.

ML

Platser kvar till USA-matchen

I den stundande lagmatchen mot USA har vi ambitionen att nå upp till (minst) 50 bord, men det finns i dagsläget fortfarande är gott om lediga platser i laget. Startdatum är framflyttat till 15/2 och deadline för anmälningar till 25/1. Som vanligt handlar det om två parallella partier vid varje bord. Matchen är öppen för alla SSKK-medlemmar, oavsett rankingtal och klasstillhörighet.

Startavgiften 50 kr betalas (samtidigt som årsavgiften för 2023!?) till
SSKK:s pg 52-052-8

Sture Olsson

Tomas Carnstam Memorial

I Carnstam A är 17 partier klara, samtliga remier, men i Carnstam B har Pablo Salcedo Mederods säkrat en vinst (se diagrammet ovan). I Carnstam Post har två snabba remier rapporterats.

Efter turneringarna kommer alla partier att publiceras på hemsidan, och då är det ju extra roligt med kommenterade partier. Så ta tillfället i akt och kommentera dina bästa partier!

ML

Tomas Bragesjö vann TT-final

I tematurneringen med Sicilianskt - Najdorf, Engelsk angrepp vann Tomas Bragesjö finalen efter att ha levererat det enda vinstpartiet.

Grattis Tomas!

ML

VI AEAC Master

Denna öppna turning organiseras av det spanska förbundet AEAC. Den spelas i en omgång i grupper ordnade efter ranking, så varje grupp har jämnstarka spelare. Turneringen omfattar 54 grupper med 13 spelare i nästan alla grupper, och spelas med Triple Block. Sju svenskar deltar (se ICCF-starter nedan), och startdatum var 29/12.

ML

Lagturneringar

Lag-EM semifinal 3 är inne på sluttampen med bara sex partier kvar (varav tre svenska). Det krävs tre svenska vinster för att dela förstaplatsen med Nederländerna, en vinst räcker för att säkra en odelad andraplats.

I Nordsjöturneringen ser det svårare ut. Även här återstår sex partier, varav ett svenskt. Andraplatsen är fortfarande inom räckhåll, men då får inte Tyskland II ta fler vinster i sina fem återstående partier än vad Sverige gör i sitt enda. Om Kenneth Lundberg vinner sitt slutspel med två merbönder så sätter det rejäl press på tyskarna!

I Nol van't Riet semifinal 5 är det Kroatien, USA I och Finland som gör upp om de två finalplatserna med bara två partier kvar. Bäst bland svenskarna var Benjamin Block med en delad seger på bord 5.

ML

Medlemsavgift för 2023

Glädjande nog står medlemsavgiften för 2023 emot inflationstrycket.och är oförändrat 100 kr. Stödmedlem betalar minst 300 kr - ständig medlem som betalar minst 200 kr räknas som stödmedlem. Betala gärna så fort som möjligt, så underlättar det vårt arbete med att identifiera och skicka påminnelser! Avgiften inbetalas till SSKK:s plusgiro 52052-8.

ML

Svenska ICCF-starter

ML
Redaktör
Nyhetsbrevets redaktör är Mats Larsson. Skicka gärna nyheter och tips!

Hemsida
Besök SSKK:s hemsida här.

Medlemskap
Bli medlem i SSKK! Läs mer här.

Styrelse
Per Söderberg (ordf), Jonas Dahlgren (led), Sonny Colin (led), Sture Olsson (led), Mats Larsson (led), Sebastian Mauritsson (supp)
Månadens parti
Skicka in dina kommenterade partier! Månadens bästa publiceras här.

Foton
Det är möjligt att publicera ett foto på sin personliga sida på ICCF-servern. Du gör detta via Personal settings efter inloggning. Detsamma gäller byte av e-postadresser.

Serverspel
Rickard Dahlström har gjort en utmärkt introduktionsfilm över hur man spelar korrschack på ICCF:s server. Se filmen!
Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

VIll du inte längre ha nyhetsbrevet?
Avregistrera dig här.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SSKK · c/o Mats Larsson · Kyrkheddinge Stationsväg 6 · Staffanstorp 24592 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp