Copy
Öppna brevet i din webbläsare
Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

Korrnytt

Nummer 276 - 30 april 2022 - Årgång 22

Officiellt nyhetsbrev från SSKK

Glad Valborg!

Våren har anlänt, och som vanligt avtar suget efter nya turneringar (med undantag för stödturneringarna för Ukraina). Även om vi har en lång skön sommar framför oss så är planeringen för hösten redan igång med Carnstam Memorial som huvudnummer. Den kommer att spelas som en GM och en IM-turnering på servern, och en postal GM-turnering med start den 24/8. Vi hoppas på starkt svenskt deltagande, så notera datumet i din planeringskalender. Vi återkommer med detaljer och ratingkrav inom kort.

Mats Larsson

Taktiska misstag

1.e4 c5 2.Sf3 d6 3.d4 cxd4
4.Sxd4 Sf6 5.Sc3 a6 6.Le3 e6
7.f3 b5 8.Dd2 b4 9.Sa4 d5
10. e5 Sfd7 11.f4 Sb6? [D]
12.Sxe6

Vits 12:e drag kostar omedelbart en pjäs för svart.

Om min motståndare spelar helt utan datorstöd, eller om det var ett slarvigt misstag vet jag inte (partiet pågår fortfarande), men säkert är att såna här misstag fångar datorn på sekunden.

När jag började spela korr på tidigt 80-tal avgjordes nästan alla partier på taktiska misstag (den som gör det näst sista misstaget vinner), och remier var sällsynta gäster i tabellerna. Lärdomen här är att alltid låta datorn kolla dina drag mot taktiska misstag, på samma sätt som du kollar datorns förslag mot strategiska misstag.

ML

Nytt kommenterat parti

Den här gången bjuder Tomas Bragesjö på en vinst i Franskt mot Andrzej Sodomski i BdF-75. Du hittar det under kommenterade partier. Välkommen med dina egna alster!

ML

Starkt stöd för Ukraina

Turneringarna Peace Open Amici Sumus och Help Ukraine till stöd för Ukraina har lockat många deltagare, varav tio respektive två från Sverige.

ML

Veteranvärldscup 9 är avgjord

Segrare i VWC9 är Jean-Claude Schuller (Luxemburg) med tre vunna partier.

ML

Sverige missar OS-finalen

I ICCF Olympiad 22 Preliminaries - Section 4 slutade tre lag på 28,5 poäng, men efter särskiljning blev den inbördes ordningen Bulgarien, Frankrike, Sverige. Det blir således inget svenskt deltagande i OS 22.

Per Södeberg

Lag-EM

I Lag-EM semifinal 3 har Nedeländerna tagit ledningen med +2, följt av Luxemburg, Bulgarien och Sverige på +1. Det återstår 133 av 360 partier.

ML

Nordsjöturneringen V

I Nordsjöturneringen delar Sverige och Tyskland II ledningen med +3, följt av England med +2. 192 av 216 partier återstår.

ML

Svenska ICCF-starter

ML
Redaktör
Nyhetsbrevets redaktör är Mats Larsson. Skicka gärna nyheter och tips!

Hemsida
Besök SSKK:s hemsida här.

Medlemskap
Bli medlem i SSKK! Läs mer här.

Styrelse
Per Söderberg (ordf), Jonas Dahlgren (led), Sonny Colin (led), Sture Olsson (led), Mats Larsson (led), Sebastian Mauritsson (supp)
Foton
Det är möjligt att publicera ett foto på sin personliga sida på ICCF-servern. Du gör detta via Personal settings efter inloggning. Detsamma gäller byte av e-postadresser.

Serverspel
Rickard Dahlström har gjort en utmärkt introduktionsfilm över hur man spelar korrschack på ICCF:s server. Se filmen!
Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

VIll du inte längre ha nyhetsbrevet?
Avregistrera dig här.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SSKK · c/o Mats Larsson · Kyrkheddinge Stationsväg 6 · Staffanstorp 24592 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp