Copy
Öppna brevet i din webbläsare
Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

Korrnytt

Nummer 275 - 31 mars 2022 - Årgång 22

Officiellt nyhetsbrev från SSKK

Nytt namn

SSKK-brev byter namn till Korrnytt. Annars är allt som tidigare, det är till exempel lika svårt att få er medlemmar att kommentera era bästa partier. Det är tråkigt med tanke på att kommenterade partier är den klart populäraste avdelningen på hemsidan, men det lär inte hålla i sig om det inte fylls på med nya partier.

Fatta pennan!

Mats Larsson

ICCF: Extra kongress

ICCF har beslutat om en extraordinär kongress med anledning av det som händer i Ukraina.

Den andra maj är det en virtuell kongress till vilken ett antal förslag vari olika sanktioner mot Ryssland och Belarus förbund respektive spelare skall behandlas. Eftersom ICCF inte skrev sina statuter för denna oerhört tragiska situation behöver några statuter ändras. Alla förslag finns under Proposals.

I partier där ukrainska spelare deltar, har dessa placerats i vänteläge. Spelarna kan själva avgöra om de vill spela ändå. Det finns viss risk att många partier kommer att gå till avdömning.

För ryssar och belaruser har tills vidare respektive flagga tagits bort och ersatts med ICCF:s logga.

Per Söderberg

Ingen postgång till Ryssland och Belarus

Enligt ett pressmeddelande slutar Postnord att befordra post till och från Ryssland och Belarus.

Om ni spelar per post med någon av dessa länder så kan partierna spelas klara per e-post om spelarna är överens om detta.

PS

Vinst mot Portugal

Det har en tid stått klart att SSKK skulle vinna vänskapslandskampen mot Portugal om än med knappa siffror. Nu har sista partiet slutspelats och därmed har vi också ett slutresultat:  30½-25½ i svensk favör. Som i så många andra lagmatcher på senare tid var det de lägre borden som lade grunden till slutsegern. På de tio sista borden vann SSKK med 14-6!

Nästa landskamp är mot Wales med start den 1 maj och när ni läser detta kan det fortfarande finnas någon vakans i det svenska laget. Ta därför omgående kontakt med undertecknad om ni vill ansluta till SSKK-laget!

Sture Olsson

Stort intresse för nya turneringar

Turneringen ICCF Swiss System KO lockade 480 spelare, varav 8 från Sverige. Startfältet återfinns nedan under ICCF-starter.

Peace Open Amici Sumus till stöd för Ukraina har hittills fått 8 svenska anmälningar. Här finns möjlighet till titelnormer, sista anmälan den 15/4.

Det italienska förbundet anordnar Help Ukraine där alla anmälningsavgifter går ukrainska Röda Korset. Två svenskar deltar.

ML

Öppna SM2015/17 Final

I ÖSM2015F återstår tre partier. Peter Mozelius leder på 5,5 p, och hotas enbart av Thomas Franzén, Thomas behöver vinna sina återstående tre partier för att dela förstaplatsen.

ML

Öppna SM 2020

Grupp 1 är färdigspelad med Thomas Franzén som segrare med 5 av 6 poäng. Grattis till en finalplats, Thomas!

I grupp 2 leder Benjamin Block på 4,5 poäng, med det sista partiet Johansson - Franzén kan ge Franzén gruppsegern.

ML

Lag-EM

I Lag-EM semifinal 3 är 204 av 360 partier klara. Luxemburg, Nedeländerna, Bulgarien och Sverige delar ledningen med +1.

ML

Nordsjöturneringen V

I Nordsjöturneringen har Sverige fortsatt ledning med +4, 106 av 216 partier är avslutade. Tyskland II är hack i häl med +3.


ML

Svenska ICCF-starter

ML
Redaktör
Nyhetsbrevets redaktör är Mats Larsson. Skicka gärna nyheter och tips!

Hemsida
Besök SSKK:s hemsida här.

Medlemskap
Bli medlem i SSKK! Läs mer här.

Styrelse
Per Söderberg (ordf), Jonas Dahlgren (led), Sonny Colin (led), Sture Olsson (led), Mats Larsson (led), Sebastian Mauritsson (supp)
Foton
Det är möjligt att publicera ett foto på sin personliga sida på ICCF-servern. Du gör detta via Personal settings efter inloggning. Detsamma gäller byte av e-postadresser.

Serverspel
Rickard Dahlström har gjort en utmärkt introduktionsfilm över hur man spelar korrschack på ICCF:s server. Se filmen!
Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

VIll du inte längre ha nyhetsbrevet?
Avregistrera dig här.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SSKK · c/o Mats Larsson · Kyrkheddinge Stationsväg 6 · Staffanstorp 24592 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp