Copy
Öppna brevet i din webbläsare
Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

SSKK-brev

Nummer 273 - 31 januari 2022 - Årgång 22

Officiellt nyhetsbrev från SSKK

Kommenterade partier

Vi inleder året med premiär för kommenterade partier på hemsidan. Nu saknar vi bara partier från medlemmarna, så sätt igång med att kommentera!

Helst ser vi partier i pgn-format (som kan kommenteras och exporteras i t.ex. ChessBase), men det går också bra med en länk till ditt parti på ICCF-servern tillsammans med kommentarer i testform.

Mats Larsson

Årets vänskapslandskamper

Årets första vänskapslandskamp står för dörren. Med start den 1 mars möter vi Kanada i en match på ICCF:s server.

I dagsläget finns ett antal lediga platser i det svenska laget (oklart dock hur många, det beror på antalet spelare kanadensarna ställer upp med). Dessa matcher är som bekant öppna för SSKK-are ur alla ratingskikt. Intresserade ombeds snarast ta kontakt med undertecknad, vakanserna kommer att fyllas i kronologisk ordning.

Nästa match blir mot Wales med start den 1 maj och därefter har såväl Mexico som Filippinerna (!) förklarat sig villiga att möta Sverige.

Sture Olsson

Årsavgift för 2022

Hög tid att betala medlemsavgiften för 2022 som är oförändrad 100 kr. Stödmedlem erlägger minst 300 kr - ständig medlem erlägger minst 200 kr för att räknas som stödmedlem. Betala gärna så fort som möjligt, så underlättar det vårt arbete med att identifiera och skicka påminnelser! Avgiften inbetalas till SSKK:s plusgiro 52052-8.

Per Söderberg

ICCF-kongressen 2022

Om Corona-läget tillåter blir det tredje gången gillt för kongressen i Glasgow.

PS

Sverige-Rumänien avslutad

Matchen över 30 bord slutade med en förkrossande seger för Rumänien med 36-24, och endast två vunna partier för Sverige.

ML

Öppna SM2015/17 Final

I ÖSM2015F återstår sju partier. Peter Mozelius har spelat färdigt. och tagit en betryggande ledning med 5,5 p. Han hotas enbart av Thomas Franzén, för närvarande sist i tabellen på 1,5 p men med fem återstående partier. Bäddat för en rafflande upplösning!

ML

Öppna SM 2017/18 final avslutad

I ÖSM2018F slutade det sista partiet Magnus Kullberg - Thomas Franzén. med remi, och med det säkrade Magnus finalsegern på 5 p. Carl-Erik Lundberg, Istvan Orci och Peter Mozelius delade andraplatsen med 4,5 p.

Grattis Magnus!

ML

Öppna SM 2020

I grupp 1 leder Thomas Franzén på 5 p, men om Nicklas Hansen vinner gruppens sista parti delar han förstaplatsen.

Även i grupp 2 med två partier kvar ligger Thomas Franzén bäst till, det räcker med en remi på två partier för att säkra segern.

ML

FINJUB 60

Det finska förbundets jubileumsturnering startar den 1/2. Från Sverige har vi två starter, Djamel Zeghachov i grupp A och Benjamin Block i grupp B.

ML

Lag-EM

I Lag-EM semifinal 3 är ställningen oförändrad med 145 av 360 partier klara. Bulgarien, Österrike, Nederländerna och Sverige delar ledningen med +1.
ML

Nordsjöturneringen V

I Nordsjöturneringen har Sverige utökat ledningen till +4 efter vinster för Kenneth Josefsson mot Danmark på bord 5, och Evert R. Johansson mot Skottland på bord 6. 51 av 216 partier är avslutade.
 
ML

Svenska ICCF-starter

ML
Redaktör
Nyhetsbrevets redaktör är Mats Larsson. Skicka gärna nyheter och tips!

Hemsida
Besök SSKK:s hemsida här.

Medlemskap
Bli medlem i SSKK! Läs mer här.

Styrelse
Per Söderberg (ordf), Jonas Dahlgren (led), Sonny Colin (led), Sture Olsson (led), Mats Larsson (led), Sebastian Mauritsson (supp)
Foton
Det är möjligt att publicera ett foto på sin personliga sida på ICCF-servern. Du gör detta via Personal settings efter inloggning. Detsamma gäller byte av e-postadresser.

Serverspel
Rickard Dahlström har gjort en utmärkt introduktionsfilm över hur man spelar korrschack på ICCF:s server. Se filmen!
Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

VIll du inte längre ha nyhetsbrevet?
Avregistrera dig här.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SSKK · c/o Mats Larsson · Kyrkheddinge Stationsväg 6 · Staffanstorp 24592 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp