SSKKs logo

SSKK:s Elektroniska Nyhetsbrev - Arkiv

Jonas Dahlgren är redaktör för SSKKs Elektroniska Nyhetsbrev. Jonas bevakar korrschacket nationellt som internationellt med tonvikt på SSKK:s medlemmars framfart. Målsättningen är att skicka ut ett nyhetsbrev i månaden.

Om du vill få dessa nyhetsbrev ska du skicka ett tomt mail till sskkbrev-subscribe@yahoogroups.com. Därefter dyker nyhetsbreven upp i din e-postlåda med jämna mellanrum.

Om du vill tipsa Jonas om någon nyhet når du honom på e-postadress jonas.dahlgren@schack.se.

 

SSKKbrev Nummer 97 -29 oktober 2007 - Årgång 7

Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté

Redaktör för SSKKbrev: jonas.dahlgren@schack.se

821. VM-FINAL 20

Stefan Winge har fortfarande två pågående partier i VM-final 20. Men det som hänt sedan senaste rapporten är att nu har Stefan avgörande i helt egna händer. Skulle han lyckas vinna bägge partierna så når han 9,5 poäng vilket ingen annan av deltagarna längre kan nå. Även 9 poäng skulle kunna räcka för en svensk VM-titel. Vi fortsätter att hålla tummarna för Stefan!

Stefan Winge

http://www.iccf-webchess.com/EventCrossTable.aspx?id=5726&order=p

 

 

822. SM 2007

Den 10 november startar korr-SM 2007. Det är ett mycket kvalificerat startfält som kommer att slåss om SM-titeln. Efter ett antal drag kommer turneringen kunna följas live via ICCFs webbserver.

http://www.iccf-webchess.com/EventCrossTable.aspx?id=13277

 

 

823. VETERAN-SM 2007

Den 8 november startar finalen av veteran-SM 2007 – denna dag fyller nämligen finalisten John Collett 98 år!!!

Startfältet i finalen hittar ni här:

http://www.iccf-webchess.com/EventCrossTable.aspx?id=13256

Givetvis passar även SSKKbrev på att i förväg gratulera John Collett på 98-årsdagen:

 

Foto: Per Söderberg

 

 

824. ICCF-KONGRESSEN

ICCF-kongressen i Benalmadena i Spanien har nyss avslutats. Sveriges delegat var Per Söderberg. På kongressen utdelades årets titlar och för Sveriges del blev det fem titlar:

Stormästare (GM): Jan-Olof Forsberg

Senior International Master (SIM): Stefan Andéer

International Master (IM): Olle Alfredsson

International Master (IM): Åke Hellström

International Master (IM): Eric Nylander

Tyvärr hände en mindre rolig händelse på kongressen också. ICCFs president Med Samraoui blev en morgon hämtad av spansk polis och förd till Madrid. Det spekuleras i orsaken, men än så länge har inga officiella förklaringar framkommit.

Per Söderberg kommer säkert beröra händelserna, och mycket annat i sin traditionella rapport från kongressen som ni givetvis kan läsa i SSKKs tidskrift Korrschack. Tills vidare får ni nöja er med ICCFs uttalande.

 

 

825. KÖLISTAN

Se till att ställa upp er i kölistan för SSKKs vänskapslands-kamper. Sätt in 50 kronor per match på SSKKs plusgiro      520 52-8. Ange önskat spelsätt, spelklass (i SSKK el SSF) alternativt rankingtal.

 

 

826. SSKKs KLASSTURNERINGAR

SSKKs klassturneringar spelas fortlöpande så snart tillräckligt antal anmälningar inkommit. Mästarklassen (M) och Öppna klassen (Ö) bildar ett system med upp- och nedflyttningar, där seger i klass M ger rätt till start i SM-gruppen.

I dessa turneringar kan man välja på att spela via webbserver eller postalt. Startavgiften är 100 kronor.

SSKK har ett webbformulär för anmälan.