SSKKs logo

SSKK:s Elektroniska Nyhetsbrev - Arkiv

Jonas Dahlgren är redaktör för SSKKs Elektroniska Nyhetsbrev. Jonas bevakar korrschacket nationellt som internationellt med tonvikt på SSKK:s medlemmars framfart. Målsättningen är att skicka ut ett nyhetsbrev i månaden.

Om du vill få dessa nyhetsbrev ska du skicka ett tomt mail till sskkbrev-subscribe@yahoogroups.com. Därefter dyker nyhetsbreven upp i din e-postlåda med jämna mellanrum.

Om du vill tipsa Jonas om någon nyhet når du honom på e-postadress jonas.dahlgren@schack.se.

 

SSKKbrev Nummer 89 -31 maj 2007 - Årgång 7

Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté

Redaktör för SSKKbrev: jonas.dahlgren@schack.se

779. OOSTEROM VÄRLDSMÄSTARE FÖR ANDRA GÅNGEN

 Den holländske stormästaren Joop van Oosterom har för andra gången tagit hem världsmästartiteln. Oosterom har säkrat vinsten i VM-final 21 trots att en hel del partier inte är färdigspelade i finalen. 10 poäng av 14 räckte för att vinna.

Det är hans tredje VM-final och facit så här långt är imponerande. I VM-final 15 tog han silvermedalj, i VM-final 18 vann han liksom han även gjorde nu i VM-final 21.

Oosterom har dessutom i många år varit högst rankad inom korrvärlden. På senaste listan har han ett ICCF-ELO på 2770. 
Arne Bjuhr deltar i finalen och har tagit 3,5 poäng av 9 med 5 partier kvar. 

http://www.iccf-webchess.com/EventCrossTable.aspx?id=5952

780. WINGE SLÅSS OM VÄRLDSMÄSTARTITELN

I VM-final 20 är Stefan Winge fortfarande med och slåss om världsmästartiteln. Stefan har 7,5 poäng av 12 med två återstående partier. Framför honom ligger tre spelare på 8 partier, men dessa har endast ett eller inget återstående parti. Med ”egen kraft”, dvs två vinster, har han alltså möjlighet att ge Sverige en historisk världsmästartitel. SSKKbrev håller alla tummar i slutstriden!

http://www.iccf-webchess.com/EventCrossTable.aspx?id=5726


781. JUNIOR-SM 2006

Finalen av junior-SM är i full gång med samtliga partier. Ännu är inget parti avslutat. Efter att ha gått igenom samtliga partier kan konstateras att det finns flera riktigt spännande partier. Se därför till att följa partierna live:

http://www.iccf-webchess.com/EventCrossTable.aspx?id=11368


782. VÄNSKAPSLANDSKAMPER

Matchen mot Lettland startar planenligt den 1 juni. Den omfattar 38 bord, varav 12 postala och resten på ICCF-servern. GM Rolf Lekander gör en intressant comeback i lagmatchsammanhang och möter stormästarkollegan Janis Vitomskis på första bordet.

Höstens spelprogram innehåller en servermatch mot Spanien och, förhoppningsvis, en mixad match mot Island.

Alla SSKK-are är välkomna med anmälan, 50 kr/match till pg 52052-8. Ange önskat spelsätt!

Sture Olsson


783. NYTT NUMMER AV KORRSCHACK

Ett nytt nummer av korrtidskriften Korrschack (2/2007) har sett dagens ljus. Förstasidan pryds av JSM-finalisten Jessica Bengtsson. Har du inte tidskriften ? Se till att bli medlem i SSKK så ingår tidskriften i medlemskapet!

http://www.schack.se/SSKK/medlem.html


784. ICCF-FORUM

Ett forum för alla korrschackintresserade har startats av ICCF. Är du intresserad besöker du forumet här:

http://www.iccf.com/forum/


785. PER SÖDERBERG NY REGELKOMMISSIONÄR

Österrikaren Gerhard Radosztics har nyligen avgått som ”ICCFs Rule Commissioner”. Som ersättare har SSKKs ordförande Per Söderberg valts av ICCF. Vi önskar Per lycka till och han är verkligen den kompetenta person som ICCF behöver på posten. Lycka till Per!