SSKKs logo

SSKK:s Elektroniska Nyhetsbrev - Arkiv

Jonas Dahlgren är redaktör för SSKKs Elektroniska Nyhetsbrev. Jonas bevakar korrschacket nationellt som internationellt med tonvikt på SSKK:s medlemmars framfart. Målsättningen är att skicka ut ett nyhetsbrev i månaden.

Om du vill få dessa nyhetsbrev ska du skicka ett tomt mail till sskkbrev-subscribe@yahoogroups.com. Därefter dyker nyhetsbreven upp i din e-postlåda med jämna mellanrum.

Om du vill tipsa Jonas om någon nyhet når du honom på e-postadress jonas.dahlgren@schack.se.

 

SSKKbrev Nummer 82 -29 december 2006 - Årgång 6

Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté

Redaktör för SSKKbrev: jonas.dahlgren@schack.se

 
 
736. SEGER OCH GM-NORM TILL BENNBORN
 
Janne Bennborn har vunnit turneringen 1.Malopolska Cup grupp A-2 genom att uppnå det starka resultatet 8 poäng av 11. Därmed har Janne också erhållit en GM-norm. Normkravet var 8 poäng.
 
Stort grattis från SSKKbrev!
 
 

 
737. SIM-NORM TILL STURE OLSSON
 
Sture Olsson har vunnit ytterligare ett parti i Harald Malmgren 100 år. Därmed har Sture erövrat sin första SIM-norm. För SSKKbrev berättar Sture att han startade turneringen med onda aningar pga att han inte spelat på länge och aldrig i så fint sällskap. Dessutom var han näst lägst rankad. Men tack vare mycket tid och kraft åt turneringen (enligt Sture lyste ringrosten dock igenom) så tyckte Sture att det var roligt att det lönade sig såpass bra! Det tycker självfallet även SSKKbrev som gratulerar Sture till normen! Sture har ett pågående parti kvar från turneringen.
 
Turneringen börjar också bli riktigt spännande vad gäller slutstriden. Liebert har vunnit över Pugh (för övrigt sista livepartiet på hemsidan). Om Liebert vinner sitt sista parti går han om Chopin på mållinjen. SSKKbrev kommer självfallet att bevaka den spännande slutstriden!
 
 

 
738. VM-NYTT
 
Stefan Winge, som deltar i VM-final 20, har 5 poäng av 9 (+2, =6, -1). Tysken Andreas Brenke leder finalen på 8 poäng av 13.
 
 
I VM-final 21 vår svenska deltagare Arne Bjuhr tagit 3,5 poäng av 8 (+1, =5, -2). Finalen leds av favoriten Joop J. van Oosterom på 7 poäng av 10.
 
 

 
739. EN POÄNG KVAR TILL SEGER...
 
I unionskampen mot Norge leder Sverige med 99,5-80,5. Det räcker alltså med att Sverige tar ytterligare en poäng för att segern mot våra grannar är klar!
 

 
740. EXVÄRLDSMÄSTARE I USA-MATCHEN
 
Den senaste i raden av vänskapslandskamper, mot USA, tar sin början vid årsskiftet och omfattar 55 bord, varav 40 på ICCF:s server och 15 med epostspel. Att USA tar matchen på allvar visas bland annat av att man lyckats engagera exvärldsmästaren Victor Palciauskas vid första bord! Något för vår Janne Bennborn att sätta tänderna i!
Deltagande i dessa matcher är öppet för alla SSKK-medlemmar. Startavgiften är 50 Kr/match, som enklast skickas till SSKK på pg 52052-8 med uppgift om önskat spelsätt (server, epost, vanlig post). Här som i så många andra korrschacksammanhang vinner serverspelandet snabbt i popularitet, främst på epostspelandets bekostnad. Den som aldrig provat på serverspel kan med fördel känna sig för just i en vänskapslandskamp, där det ju bara spelas två partier/bord.
Sture Olsson
 

 
741. FORTSATT HÅRT I SM 2005
 
Inför årsskiftet återstår 19 partier i SM 2005. Bo Lindström leder på 8p +1 men får högst remi i det återstående partiet. Största hotet är i praktiken Jan Bennborn med 5p +4, för av dessa lär han vinna minst två och har fördel i de två andra. Om Lindström och Bennborn båda skulle få 8½ avgör en i dagsläget oviss Sonneborn-Berger-beräkning (ty remi inbördes). Om ingen får mer än 8p kan även Rickard Dahlström komma ikapp, och då blir Lindström bara trea; Bennborn och Dahlström kan i så fall dela segern. Den spännande slutstriden kan följas med tre drags fördröjning via servertabellen: http://www.iccf-webchess.com/EventCrossTable.aspx?id=529

Tomas Carnstam
 

 
742. FLER FINALKLARA I JUNIOR-SM
 
Som vi tidigare rapporterat om är finalisterna klara från förgrupperna 1 och 2 i junior-SM. Nu är även finalisterna från grupp 3 klara. Håkan Runvik, Bara, vann grupp 3 med 5,5 poäng av 6. Han är därmed kvalificerad till finalen tillsammans med tvåan i gruppen, Jessica Bengtsson från Göteborg. Jessica blev obesegrad och tog 5 poäng av 6. Förstås extra glädjande med en tjej i den kommande finalen.
 
Grupp 4 är i skrivande stund fortfarande öppen med fyra spelare som har chans på finalspel.
 
Besök gärna JSM-sajten där du kan följa de spännande partierna:
 
 

 
743. SSKK-AVGIFTER 2007
 
Det kärva ekonomiska läget har framtvingat en liten höjning av medlemsavgiften. Årsavgiften för 2007 är sålunda 490 kr, för stödmedlemskap lägst 700 kr. Juniorer (högst 20 år under 2007) betalar som vanligt halv årsavgift. - Allt till pg 52052-8. 
  
Turneringsutbudet beskrivs på http://www.schack.se/SSKK/utbud.html (alla startavgifter är oförändrade). Vi påminner om att nya medlemmar får en gratis start i SSKK klassturnering eller internationell lagmatch.

Tomas Carnstam
 

 
744. HELGBREV FRÅN ICCF-PRESIDENTEN
 
ICCFs president Med Samroui har skrivit ett jul- och nyårsbrev till alla korrspelare runtom i världen. Läs brevet på ICCFs hemsida: