SSKKs logo

SSKK:s Elektroniska Nyhetsbrev - Arkiv

Jonas Dahlgren är redaktör för SSKKs Elektroniska Nyhetsbrev. Jonas bevakar korrschacket nationellt som internationellt med tonvikt på SSKK:s medlemmars framfart. Målsättningen är att skicka ut ett nyhetsbrev i månaden.

Om du vill få dessa nyhetsbrev ska du skicka ett tomt mail till sskkbrev-subscribe@yahoogroups.com. Därefter dyker nyhetsbreven upp i din e-postlåda med jämna mellanrum.

Om du vill tipsa Jonas om någon nyhet når du honom på e-postadress jonas.dahlgren@schack.se.

 

SSKKbrev Nummer 75 -28 juni 2006 - Årgång 6

Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté

Redaktör för SSKKbrev: jonas.dahlgren@schack.se

 

665. LENNART RYDHOLM TILL VM-FINAL

 
Lennart Rydholm, Göteborg, har spelat klart sin kandidatfinal och mycket glädjande kvalificerat sig till en VM-final. Lennart har tagit 6,5 poäng vilket är samma poängantal som den tredjeplacerade. En delad tredjeplats ska räcka för kvalificering. Någon bekräftelse från ICCF har ännu inte kommit. Men SSKKs ordförande Per Söderberg säger i en kommentar till SSKKbrev:
 
- Lennart kan t o m bli sjua men det viktiga är att han har lika många poäng som tredjeplacerade spelaren - alltså delad trea och VM-final!
 
Därmed har, till redaktörens lokalpatriotiska glädje, 3 göteborgare på kort tid kvalificerat sig till VM-final i korrschack!!! Dessa är alltså Rune Holmberg, Conny Persson och Lennart Rydholm.
 
SSKKbrev gratulerar Lennart Rydholm till kvalificeringen!
 

 
666. JUHANI KARASALO NY IM
 
Juhani Karasalo har blivit internationell mästare i korrschack. Utmärkelsen kommer delas ut i samband med höstens ICCF-kongress i Dresden. Genom sitt resultat, 7½ p av 10, på bord 2 i Lag-NM har han tagit den sista normen som krävs för titeln. Snacka om en bra turnering för Karasalo. Först nordisk lagmästare med SK Rockaden och sedan IM. SSKKbrev gratulerar!
 
 

 
667. VÄNSKAPSLANDSKAMPER
 
Sverige har vunnit den nyss avslutade vänskapslandskampen mot ICCF Afrika/Asien med 32-20.
 
Vidare är det nu helt klart med en ny match med start 15 september. För första gången står Turkiet som motståndare i en vänskapslandskamp. Det handlar om ca 25 bord och spel på ICCF:s server. Fortfarande finns det lediga platser i det svenska laget. Anmälan via plusgiro 52052-8, startavgiften är endst 50 Kr för SSKK-medlemmar!
 
I hundrabordsmatcherna var poängställningen vid midsommartid 80-73 mot Finland och 80-58 mot Norge.
 
 
Sture Olsson
 

 
668. JUNIOR-SM 2006
 
Den 28 maj gick startskottet för junior-SM. Efter en månads spel har 4 partier avslutats (av totalt 144 partier).
 
Följ junior-SM på den speciella JSM-sajten där du också kan följa partierna live med 3 drags fördröjning:
 
 

 
669. INBJUDAN TILL VÄRLDSCUP 15 (epost/server)
 
Slovakien inbjuder till ICCF World Cup XV i tre etapper, där förgrupper med 7-11 spelare startar 15 november. Upplägget av övriga etapper bestäms senare.
 
För mera information se inbjudan, http://www.iccf-webchess.com/Message.aspx?message=112.

SSKK-medlemmar kan anmäla sig genom att inbetala startavgiften 150 kr per grupp till pg 52052-8 senast 25 september. Personuppgifter kan om så önskas lämnas via vårt webbformulär
http://www.schack.se/SSKK/utbud.html#webbform. Glöm inte att ange om e-post eller server önskas. Vi kan varmt rekommendera serverspelet.

Tomas Carnstam
 

 
670. INBJUDAN TILL VÄRLDSCUP 16 (postal)
 
Tyskland inbjuder till ICCF World Cup XVI, där förgrupperna (enbart postala) startar 15 december. I övrigt se inbjudan,
http://www.iccf-webchess.com/Message.aspx?message=113. Anmälan som för Världscup 15 men senast 10 oktober.

Tomas Carnstam
 

 
671. SSKKs HEMSIDA
 
Webmastern för SSKKs hemsida, Rickard Dahlström, meddelar att sajten uppdaterats med resultat i pågående turneringar.
 
 

 
672. TRIO GÖR UPP OM SM 2005
 
Antalet avslutade partier i Korr-SM 2005 är ännu bara 18, varav 16 remier. Men tack vare livesändningen (nu med bara tre drags fördröjning) kan vi ändå göra en prognos över utgången. Efter genomgång av samtliga pågående partier tror vi sålunda att segraren blir Bennborn, Lindström eller Savegren! Läsaren kan själv bedöma detta genom att titta på partierna via servertabellen: http://www.iccf-webchess.com/EventCrossTable.aspx?id=529 (klicka på den lilla punkten i resultatrutan).
 

 
673. TURNERINGSANMÄLAN
 
Anmäl dig till SSKKs och ICCFs turneringar via det webbformulär som finns på SSKKs hemsida:
 
 
Läs mer om SSKKs och ICCFs turneringsutbud: