SSKKs logo

SSKK:s Elektroniska Nyhetsbrev - Arkiv

Jonas Dahlgren är redaktör för SSKKs Elektroniska Nyhetsbrev. Jonas bevakar korrschacket nationellt som internationellt med tonvikt på SSKK:s medlemmars framfart. Målsättningen är att skicka ut ett nyhetsbrev i månaden.

Om du vill få dessa nyhetsbrev ska du skicka ett tomt mail till sskkbrev-subscribe@yahoogroups.com. Därefter dyker nyhetsbreven upp i din e-postlåda med jämna mellanrum.

Om du vill tipsa Jonas om någon nyhet når du honom på e-postadress jonas.dahlgren@schack.se.

 

SSKKbrev Nummer 73 -30 april 2006 - Årgång 6

Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté

Redaktör för SSKKbrev: jonas.dahlgren@schack.se

644. RUNE HOLMBERG TILL VM-FINAL
 
Rune Holmberg har kvalificerat sig till en VM-final i korrschack. Rune startade 2003 i en 3/4-final som nu är färdigspelad. Den delade tredjeplatsen ger en biljett till VM-final.
 
SSKKbrev gratulerar och önskar Rune lycka till i kommande VM-final.
 
 

 
645. HARALD MALMGREN 100 ÅR
 
Ytterligare två partier är nu färdigspelade i Harald Malmgren 100 år. I ledningen återfinns fransmannen Philippe Chopin som spelat klart sina partier. Chopin står på 8,5 poäng av 12. Några spelare har möjlighet att passera eller komma på lika poäng med Chopin, men det ser onekligen bra ut för fransmannen. Se den uppdaterade turneringssidan på SSKKs hemsida:
 
 

 
646. ICCF WEBCHESS OPEN

ICCF inbjuder till 2nd Webchess Open med samma upplägg som föregångaren. Turneringen är alltså öppen för alla, och den som är ny i ICCF får spela en grupp gratis! Tävlingen spelas i tre etapper: förgrupper, semifinaler och final, där förgrupperna startar redan i mitten av juni 2006 med sju man i varje. I övrigt se fullständig inbjudan, http://www.iccf-webchess.com/Message.aspx?message=105
   Anmälan kan ske genom att senast 29 maj betala startavgift till vårt postgiro 52052-8: 100 kr (per grupp) för SSKK-medlemmar, 150 kr för övriga. Uppge födelsedata, postadress och framför allt en tydlig e-adress. Fristarten för den som är "ny i ICCF" måste anmälas ICCF:s webbformulär, http://www.iccf-webchess.com/EventEntry.aspx?id=8876  Detta formulär kan med fördel användas även av den som betalar genom vårt postgiro..

Tomas Carnstam
 


647. STORT INTRESSE FÖR JSM 2006

Att inbjuda till junior-SM på webbserver i samarbete med schackOnline har visat sig vara ett lyckokast. Anmälningarna är redan så många att det blir två etapper såsom vi hoppades. För denna tävling krävs inget SSKK-medlemskap, och startavgiften är endast 60 kr. I övrigt se inbjudan, http://schackonline.com/jsm Här finns även en lista över de hittills anmälda och länk till en bra allmän information om korrschack, http://schackonline.com/jsm/artikel.php  OBS: JSM-anmälan senast 10 maj.

Tomas Carnstam
 


648.
SM 2005 LIVE

En av många fördelar med spel på webbserver är möjligheten att via tabellen visa partierna. Hittills har bara avslutade partier varit tillgängliga i SM 2005, men nu har alla spelare godkänt visning även av pågående partier med fem drags fördröjning. För att se på ett parti klickar man på den lilla punkten (eller resultatet) i tabellen, http://www.iccf-webchess.com/EventCrossTable.aspx?id=529.

Att överlista både motståndaren och hans dator är inte lätt! De många remierna i SM 2005 belyser detta; för att vinna räcker inte solida öppningar och felfritt spel. Ett sätt att lura både dator och människa är att satsa på långsiktiga positionella offer. Bland pågående partier i SM 2005 finns trevliga exempel på detta. Bo Lindström pressar både mig och min dator till det yttersta.

Tomas Carnstam

 

 
649. UPPFLYTTNINGAR I SSKKs TURNERINGAR
 
Till Veteran-SM: Östen Nordström
Till klass M: Patrik Häljeryd och Per Askelöf
 

 
650. TURNERINGSANMÄLAN
 
Anmäl dig till SSKKs och ICCFs turneringar via det webbformulär som finns på SSKKs hemsida:
 
 
Läs mer om SSKKs och ICCFs turneringsutbud: