SSKKs logo

SSKK:s Elektroniska Nyhetsbrev - Arkiv

Jonas Dahlgren är redaktör för SSKKs Elektroniska Nyhetsbrev. Jonas bevakar korrschacket nationellt som internationellt med tonvikt på SSKK:s medlemmars framfart. Målsättningen är att skicka ut ett nyhetsbrev i månaden.

Om du vill få dessa nyhetsbrev ska du skicka ett tomt mail till sskkbrev-subscribe@yahoogroups.com. Därefter dyker nyhetsbreven upp i din e-postlåda med jämna mellanrum.

Om du vill tipsa Jonas om någon nyhet når du honom på e-postadress jonas.dahlgren@schack.se.

 

SSKKbrev Nummer 71 -28 februari 2006 - Årgång 6

Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté

Redaktör för SSKKbrev: jonas.dahlgren@schack.se

 
 
 
626. ROCKADEN OCH VANLØSE ALLTJÄMT OBESEGRADE
 
Det slutliga avgörandet närmar sig i Lag-NM.
 
I division 1 leder SK Rockaden, Stockholm, och det ser svårt ut för något lag att komma i kapp även om det fortfarande finns teoretiska chanser.
 
I division 2 leder Vanløse och ser också ut att gå mot en seger.
 
 
Noterbart från division 1 bord 2 är att tre svenska spelare tagit så många poäng att både IM-norm och SIM-norm uppfyllts: Juhani Karasalo (SK Rockaden), Rickard Dahlström (Skara SS), och Eric Nylander (Övikingarna). Jørgen Jørgensen (Norresundby SK) har med sina poäng tagit IM-norm.
 
 

 
627. HARALD MALMGREN 100 ÅR
 
Fransmannen Philippe Chopin har vunnit ytterligare ett parti i turneringen och har därmed förstärkt sin ledning. Chopin står nu på 8 poäng av 11 med ett pågående parti. Genom vinsten har Chopin tagit en inteckning i GM-titeln. Jan Bennborn har remiserat ett parti och står nu på 6,5 poäng. Därmed har han fått en inteckning i SIM-titeln (vilket även Liebert uppnått).
 
Besök turneringssidan, som Robert Ericsson ansvarar för, och se partier och resultat:
 
 

 
628. VÄNSKAPSLANDSKAMPER
 
Den senaste i raden av "vänskapslandskamper" startar den 1 mars. För motståndet står Skottland. Matchen omfattar 28 bord,  varav 10 gäller postalt spel och 18 spelas via ICCF:s server.
 
Det sista återstående partiet i vår match mot Italien har avslutats. Att vi skulle vinna matchen har länge stått klart. Slutsiffrorna kom att skrivas 47-37 i svensk favör.
 
I de nordiska 100-bordsmatcherna leder vi mot Finland med 57,5-51,5 och mot Norge med  58,5-33,5.
 
Nästa lagmatch blir mot Irland, med preliminär start 1 maj. Den matchen kommer med sannolikhet att ha inslag av såväl postalt spel som av email- och serverspel. Intresserade SSKK-medlemmar är välkomna att anmäla sig. Sätt in 50 Kr på
pg 52052-8 och ange önskat spelsätt.
 
 
Sture Olsson
 

 
629. SM 2005
 
Efter fyra månader toppar Jan Bennborn och Olle Alfredsson remiligan i SM 2005 (undertecknad mörkar tills vidare). Vi hoppas att man inom kort ska kunna följa pågående partier med några drags fördröjning. Redan nu kan man spela igenom avslutade partier genom att klicka på resultatet i tabellen:
 

Tomas Carnstam

 

 
630. FOGLAR VETERANS
 
Det tjeckiska korrschackförbundet inbjuder spelare över 50 år och med ICCF-rating över 2300 till Foglar Veterans. Turneringen kommer att spelas i 4 grupper med 15 spelare vardera. Sista anmälan är 20 mars.
 
 

 
631. VETERAN-SM
 
Stig Östbloms seger i VSM 2004 har varit klar länge, men striden om andraplatsen har hårdnat: Bengt Ward hotas här av Roland Norevall. Det är ännu för tidigt att sia om VSM 2005, som bara har pågått i tre månader. I klass V noterar vi att Östen Nordström har vunnit grupp 152. Sluttabell: http://www.schack.se/SSKK/res/fvet_152.html

Tomas Carnstam
 

 
632. NATIONELLA SERVERGRUPPER
 
Vid årsskiftet ersattes e-grupperna i SSKK klass M och klass Ö av servergrupper. Förändringen blev väl mottagen i klass M, där nu bara en man saknas för att fylla den första gruppen. Genombrottet i klass Ö låter ännu vänta på sig. Vi påminner om att man vid gruppseger i SSKK klass Ö avancerar direkt till klass M. Vägen mot SM-titeln består alltså av bara tre etapper - kom igen!

Tomas Carnstam
 

 
633. TURNERINGSANMÄLAN
 
Anmäl dig till SSKKs och ICCFs turneringar via det webbformulär som finns på SSKKs hemsida:
 
 
Läs mer om SSKKs och ICCFs turneringsutbud: