SSKKs logo

SSKK:s Elektroniska Nyhetsbrev - Arkiv

Jonas Dahlgren är redaktör för SSKKs Elektroniska Nyhetsbrev. Jonas bevakar korrschacket nationellt som internationellt med tonvikt på SSKK:s medlemmars framfart. Målsättningen är att skicka ut ett nyhetsbrev i månaden.

Om du vill få dessa nyhetsbrev ska du skicka ett tomt mail till sskkbrev-subscribe@yahoogroups.com. Därefter dyker nyhetsbreven upp i din e-postlåda med jämna mellanrum.

Om du vill tipsa Jonas om någon nyhet når du honom på e-postadress jonas.dahlgren@schack.se.

 

SSKKbrev Nummer 55 - VM-special - 6 februari 2005 - Årgång 5

Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté

Redaktör för SSKKbrev: jonas.dahlgren@schack.se

480. JOOP VAN OOSTEROM NY VÄRLDSMÄSTARE

Den holländske stormästaren och ettan på världsrankingen, Joop van Oosterom, har blivit världsmästare i korrschack.

van Oosterom har genom två avslutande remier bärgat hem titeln i VM-final 18. Med de två remierna stannade han på 11 poäng av 14 möjliga. Därmed kom fullträffen för Oosterom som tidigare blivit silvermedaljör i VM-final 15.

Kampen om silvermedaljen och bronsmedaljen ser ut att bli en affär mellan tyskarna Achim Soltau, Hans-Marcus Elwert, Wolfram Schön och ryssen Umansky.

http://tables.iccf.com/world/wcfin/XVIII-wc-final.html

481. AVSLUTANDE VINST FÖR ANDERS ERIKSSON

VM-final 17 är inne i ett avgörande skede. Flera spelare är med och fajtas om VM-titeln. Däribland norrmannen Ivar Bern som har 10 poäng och ett återstående parti.

Vår svenske deltagare i finalen Anders Eriksson, Västerås, har nu spelat klart. Han avslutade med en vinst mot ryssen Khlusevich. Därmed tog Anders fullt godkända 7 poäng av 16. Vilken placering det räcker till återstår att se.

http://tables.iccf.com/world/wcfin/XVII-wc-final.html

482. TRE PARTIER AVSLUTADE I VM-FINAL 19

Tre partier har avslutats i VM-final 19 som startade 2004-04-20. Tysken Peter Hertel är den enda som vunnit ett parti så här långt och ligger därmed i täten. Ingen svensk finns i startfältet.

http://tables.iccf.com/world/wcfin/XIX-wc-final.html

483. ETT PARTI AVSLUTAT I VM-FINAL 20

I VM-final 20, som startade 2004-10-25, har en remi noterats i det först avslutade partiet. I denna final följer vi svenskar med spänning vår svenske deltagare Stefan Winge, Årsta.

http://tables.iccf.com/world/wcfin/XX-wc-final.html