SSKKs logo

SSKK:s Elektroniska Nyhetsbrev - Arkiv

Jonas Dahlgren är redaktör för SSKKs Elektroniska Nyhetsbrev. Jonas bevakar korrschacket nationellt som internationellt med tonvikt på SSKK:s medlemmars framfart. Målsättningen är att skicka ut ett nyhetsbrev i månaden.

Om du vill få dessa nyhetsbrev ska du skicka ett tomt mail till sskkbrev-subscribe@yahoogroups.com. Därefter dyker nyhetsbreven upp i din e-postlåda med jämna mellanrum.

Om du vill tipsa Jonas om någon nyhet når du honom på e-postadress jonas.dahlgren@schack.se.

 

SSKKbrev Nummer 44 - 23 juni 2004 - Årgång 4

Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté

Redaktör för SSKKbrev: jonas.dahlgren@schack.se

383. CONNY PERSSON STORMÄSTARE

Conny Persson, Göteborg vann sitt sista parti mot amerikan Murray i OS XV kvalgrupp 2 bord 1. Därmed fullföljde Conny sin tredje GM norm och uppfyller nu kravet på 24 partier. De två första normerna var på 22 partier. Därmed får Conny sin titel vid ICCF kongressen senare i år. SSKK grattar!

http://tables.iccf.com/world/olymp/ol-xv-s2B1.html

Per Söderberg

384. NORDISK FEMLANDSKAMP 4 AVSLUTAD

Som vi tidigare meddelat har Sverige vunnit Nordiska Femlandskampen 4. Det sista partiet i turneringen vanns av Börje Sandström som därmed fixade en stilig avslutning för det svenska laget.

SSKK gratulerar hela det svenska laget som tog en överlägsen seger!

http://www.postsjakkforbundet.no/resultater/5-landskamp4.htm

385. KORRSCHACK NR 2/2004

Korrschack nummer 2/2004 går i tryck inom kort. Huvudartikel med intervju med nye ICCF-presidenten Josef Mrkvicka, Lennart Rydholm stormästare, halvtid i SM, Eric Nylander presenteras, boktips, Stefan Winge VM-finalist och en fyllig partiavdelning.

386. SVERIGE-TYSKLAND

Vi är bättre än tyskarna i fotboll med tanke på EM-resultaten och förhoppningsvis kan vi visa att vi också är bättre i korrschack. I dagsläget har vi dock ett underläge i matchen på 48-68. Men precis som i fotbollen ska vi säkert kunna vända underläget. Det återstår 188 pågående partier.

http://www.schack.se/SSKK/swe_ger_score.htm

387. PREMIÄR FÖR ICCF:s WEBBTIDNING

ICCFs webbtidning "ICCF Amici" har utkommit med sitt första nummer.

http://www.amici.iccf.com/

388. FRANK SCHRÖDER CUPMÄSTARE

Tysken Frank Schröder har vunnit ICCF World Cup X med 9,5 poäng av 14. Fortfarande pågår några partier, men ingen kan nå honom. Det blir även tyskt på både silver- och bronsplatsen i form av Hans-Paul Ollman och Christian Sender.

389. SENASTE NYTT OM WEBBSERVERN

ICCFs webbserver fortsätter att utvecklas i positiv riktning. Läs senaste lägesrapporten:

http://www.iccf.com/cgi-local/newspro/fullnews.cgi?newsid1086453364,55428,

390. MARATONTABELL ÖVER KORR-SM

En maratontabell har lagts ut på SSKKs hemsida över samtliga deltagare i korr-SM.

http://www.schack.se/SSKK/sm_statistik.html

391. LAG-NM 2004

Missa inte att anmäla lag till Nordiska Mästerskapen. Sista anmälningsdag är 15 augusti. För mer info se inbjudan:

http://www.schack.se/SSKK/inbjudan_lagnm_1.html

392. VETERAN-SM 2004

SSKK inbjuder till VSM 2004 av traditionellt snitt med nio deltagare. Direktkvalificerade är segrarna i Veteran-SM 2002-2003 och segrarna i V-grupper som startat 1999 eller senare, om gruppsegern inte utnyttjats tidigare. Spelare med andra meriter bör före anmälan kontakta SSKK-kansliet (sskk@schack.se, tel 046-151915). Tävlingen är öppen för spelare födda 1943 eller tidigare.

Anmälan senast 1 september 2004 genom insättning av startavgiften 100 kr på SSKK:s postgiro 52052-8. Turneringen beräknas starta 1 oktober.

http://www.schack.se/SSKK/inbjudan_vsm_2004.html

Tomas Carnstam

393. RAPPORT FRÅN MÄSTARKLASSEN

I klass M:213 förlorade Anders Brissman sitt sista parti och stannade på 4 ½ poäng. Den enda som kan komma ikapp Anders är Nils Nordahl som har 2 ½ poäng och två återstående partier. I klass M:214 leder Bo Lindström och Eric Nylander på 3½ poäng på fyra partier med två partier kvar för vardera spelare. Deras inbördes parti slutade remi.

Tomas Silfver

394. RAPPORT FRÅN VETERANKLASSEN

Det viktigaste som hänt sedan sist på Veteransidan är i V-149 där Bengt Lindqvist avslutat sina partier och nu ståtar med ointagliga 5½ p.

Ingemar Zerpe

395. UPPDATERAD LAGMATCHÖVERSIKT

Det ligger nu ute en uppdaterad lagmatchöversikt på SSKKs hemsida:

http://www.schack.se/SSKK/landskamp.html

396. SSKKs KLASSTURNERINGAR

Anmälan till klasserna Ö, M och V sker som vanligt genom insättning av startavgiften 100 kr till postgiro 52052-8. Glöm inte att för M och Ö ange postalternativ (p/e/m). För att få starta måste man vara SSKK-medlem. Aktuella årsavgifter: Seniorer 440 kr, juniorer (födda 1984 eller senare) 220 kr, stödmedlemmar 600 kr eller mera. Tidskriften Korrschack ingår i medlemskapet. Alla nya medlemmar får som premie en gratis start i SSKK klassturnering eller internationell lagmatch.