SSKKs logo

SSKK:s Elektroniska Nyhetsbrev - Arkiv

Jonas Dahlgren är redaktör för SSKKs Elektroniska Nyhetsbrev. Jonas bevakar korrschacket nationellt som internationellt med tonvikt på SSKK:s medlemmars framfart. Målsättningen är att skicka ut ett nyhetsbrev i månaden.

Om du vill få dessa nyhetsbrev ska du skicka ett tomt mail till sskkbrev-subscribe@yahoogroups.com. Därefter dyker nyhetsbreven upp i din e-postlåda med jämna mellanrum.

Om du vill tipsa Jonas om någon nyhet når du honom på e-postadress jonas.dahlgren@schack.se.

 

SSKKbrev Nummer 41 - 30 mars 2004 - Årgång 4

Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté

Redaktör för SSKKbrev: jonas.dahlgren@schack.se

355. WINGE KLAR FÖR VM-FINAL

När sista partiet i 3/4-final XIX grupp 3 Tiribassi-Kalinichenko slutade med remi blev det äntligen klart att Stefan Winge, Årsta, nu är kvalificerad för en kommande VM-final i korrschack! Det har varit en lång väntan på att detta parti skulle avslutas. SSKK grattar och önskar Stefan lycka till.
http://tables.iccf.com/world/wccan/xixwccan03.html

Per Söderberg

356. ÖVRIGA VM-NYHETER

SIM Conny Persson, Göteborg, följde upp sin första GM-norm från semifinalen även i 3/4-finalen XXI grupp 5 genom att med ett parti kvar nå normen på 7 poäng. Motståndet av stormästare räcker för att Conny skulle få titeln men dessvärre så saknas 2 partier då den första normen gjordes på 10 partier. Så även Conny måste upprepa resultatet ännu en gång för att få titeln. Även GM Lennart Rydholm också från Göteborg har inlett starkt i samma grupp och bägge konkurerrar om en plats i VM-finalen. Från samma 3/4 kan också nämnas att IM Ralf Åkesson, Stockholm, och SIM Arne Bjuhr, Malmö, bägge har chansen att nå till en kommande VM-final.
http://tables.iccf.com/world/wccan/wc21tqf05.html
http://tables.iccf.com/world/wccan/wc21tqf01.html
http://tables.iccf.com/world/wccan/wc21tqf02.html

Per Söderberg

357. LAG-NM 1 - NORDISKT MÄSTERSKAP FÖR KLUBBLAG

SSKK har nöjet att inbjuda till Lag-NM 1, en propagandatävling där nya korrspelare kan få stöd av mera erfarna. Vi står som arrangör och har i samråd med övriga förbund beslutat om följande upplägg:

 • fyrmannalag, normalt med minst tre spelare från samma klubb
 • Färöarna, Grönland och Åland får ställa upp med nationslag
 • spel per e-post med ICCF:s regler (60 dagar per 10 drag); övriga kontakter via lagkapten
 • partierna är ratinggrundande; enskilda bord kan bli titelkvalificerande
 • beräknad start 15 september

  Intresset från våra grannländer är stort, och vi räknar med det kommer att behövas flera divisioner. Inplacering kommer då att ske efter känd eller förmodad spelstyrka.

  Eftersom Lag-NM 1 ersätter årets lag-SM kommer bästa svenska lag att koras till svenska lagmästare.

  Priser. De främsta lagen i högsta divisionen får diplom, liksom segrande lag i lägre divisioner. Inga penningpriser kommer att utdelas, men i gengäld är startavgiften mycket låg.

  Anmälan sker via respektive nationella förbund. Svenska lag anmäler sig genom att senast 15 augusti inbetala startavgift 250 kr till postgiro 52052-8 och samtidigt insända laguppställning till sskk@schack.se med lagnamn, lagkapten och spelare i bordsordning inkl. födelsetid, e-adress, postal adress och gärna telefon. Uppge även spelarmeriter om annat än ICCF-rating åberopas.

  SSKK-medlemskap är obligatoriskt för alla spelare i svenska lag. Årsavgiften är 440 kr för seniorer och 220 kr för juniorer (födda 1984 eller senare). Tidskriften Korrschack ingår i medlemskapet. Nya medlemmar får som premie en gratis start i SSKK klassturnering eller internationell lagmatch.

  Väl mött i Lag-NM 1 - i den nordiska förbrödringens tecken.

  358. MEDALJERNA KLARA I VM-FINAL XVI

  Som tidigare meddelats blev Tunc Hamarat, Österrike, världsmästare i korrschack efter att ha vunnit VM-final XVI. Nu är även silver- och bronsmedaljörerna klara. Silvret går till holländaren Maliangkay och bronset till ryssen Samarin.
  http://tables.iccf.com/world/wcfin/XVI-wc-final.html

  359. VETERANSCHACK

  Med ett oavslutat parti, det mellan Roos och Härwell i V-148, är läget följande i toppen.

  John Collett 4,5 p
  Bengt Roos  4,5 p
  Stig Härwell 4,0 p

  Vi kan vänta oss en spännande avslutning. Partiet melan Roos och Härwell blir alltså avgörande.

  En hel del partier är avslutade i V-149. Bengt Lindqvist har tagit ledningen med två vunna partier. I V-150 har Filip Hellström och Sune Dahnberg vunnit vardera två partier.

  Ingemar Zerpe

  360. SSKKs KLASSTURNERINGAR

  Premiär i klass Ö
  Nya klass Ö, som ersätter klasserna 1 och 2, startar inom kort med två grupper, en postal och en via e-post. Men då behövs påfyllning. Anmälan som vanligt genom insättning av startavgiften 100 kr till postgiro 52052-8. Vi påminner om postalternativen p/e/m, dvs. postalt/epost/"mest epost" [blandad grupp med högst två postala spelare], och ber e-spelarna att välja alternativ m. Som bekant måste man vara SSKK-medlem för att få starta. Kontakta sskk@schack.se för närmare information.

  Anmälan till klasserna Ö, M och V sker som vanligt genom insättning av startavgiften 100 kr till postgiro 52052-8. Glöm inte att för M och Ö ange postalternativ (p/e/m). För att få starta måste man vara SSKK-medlem. Aktuella årsavgifter: Seniorer 440 kr, juniorer (födda 1984 eller senare) 220 kr, stödmedlemmar 600 kr eller mera. Tidskriften Korrschack ingår i medlemskapet. Alla nya medlemmar får som premie en gratis start i SSKK klassturnering eller internationell lagmatch.

  Tomas Carnstam