SSKK-logo

Validator HTML 4.01

  SSKKbrev 3 - 11 mars 2001 - Årgång 1

Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté

Redaktör för SSKKbrev: jonas.dahlgren@schack.se

16. LEIF ÅHMAN NY KORR-IM

Leif Åhman, Härnösand, har i den pågående minnesturneringen över sin far, Harry Åhman, avslutat sitt spel med 9,5 poäng av 14. Därmed har Leif uppnått IM-titeln med en halva tillgodo. SSKK gratulerar!

17. MEDALJERNA KLARA I KORR-SM 1999

Nu är medaljfördelningen i korr-SM 1999 klar. Sedan ett bra tag tillbaka har Conny Persson varit klar som SM-vinnare. Men striden om övriga medaljer har fortsatt. Silvermedaljen går till Åke Oskarsson från Bräkne-Hoby och bronset till Ove Nyhlén från Linköping. Den sistnämnda bärgade bronspengen efter att ha blivit manglad i ett slutspel med T+L+bonde mot T+L+2 bönder av Peter Backe. Backe fick dock slutligen ställa in vinstförsöken sedan 50-dragsregeln trädde i kraft (dvs inga bönder flyttats eller inga pjäser slagits på 50 drag). Här följer slutställningen i toppen:

1. Conny Persson, Göteborg   12,0/14
2. Åke Oskarsson, Bräkne-Hoby 10,0
3. Ove Nyhlén, Linköping    9,5
4. Stefan Andéer, Östersund   9,5

Nyhlén kniper bronset före Andéer tack vare bättre Sonneborn-Berger-poäng.

18. STARTKLART FÖR FINALEN I CUP 2000

Den 15 mars, startar finalen av Cup 2000. Här följer startlistan:

 1 Berndt Westerlund  Östersund
 2 Ulf Palm      Strömstad
 3 Leif Åhman     Härnösand
 4 Rickard Dahlström  Lidköping
 5 Mikael Didriksson  Eskilstuna
 6 Fredrik Lindgren  Umeå
 7 Mats Bergqvist   Nacka
 8 Gert Åkerman    Västerås
 9 Åke Hellström    Hofors

Betänketiden är 40 dagar/10 drag. Turneringen spelas via epost. Turneringsledare är Mikael Kastell.

19. MEGACORR 2

I en tidigare notis i Korrschack skrev jag att Chess Mails kommande CD "Mega Corr 2" skulle kunna köpas genom SSKKs Tidskriftsservice. Detta kommer tyvärr inte att bli fallet (=mitt val p.g.a. pressat tidsschema fram till hösten). Jag hänvisar er istället till Schack-Kompaniet som kommer att sälja CDn. Den som vill kan förstås även köpa den direkt av Tim Harding och Chess Mail.

Robert Ericsson
SSKKs Tidskriftsservice
robert.ericsson@home.se

20. DEGERHAMMAR ÅNGAR PÅ

I förra nyhetsbrevet kunde vi rapportera om att Rune Degerhammar fått en kanonstart i den irländska korrturneringen Wolfgang Heidenfeld Memorial. Sedan den rapporten har Degerhammar vunnit ytterligare ett parti och står därmed på 6½ poäng av 7. På Chess Mails hemsida bevakas turneringen och där kan man spela igenom de avslutade partierna: http://www.chessmail.com/heidenfeld_results.html

21. TIDSKRIFTSNYTT

Korrschack nr 1/2001 har mycket läsvärt att bjuda på. Niclas Hjelm bjuder på en resumé från sin insats i korr-OS 12 och från samma turnering visas tre partier med Ulf Andersson. Vidare har Lars Grahn skrivit en intressant artikel om faran av att lita för mycket på schackdatorerna. Leif Åhman skriver också om Åhman Memorial.

Fernschach nr 2/2001 innehåller bland annat en artikel om korr-IM H.R Zabala från Argentina samt en teoriartikel om damgambit (D31). Bland partierna återfinns inga blågula inslag.

Postsjakk nr 1/2001 bjuder bland annat på en teoriartikel av van der Tak om Kungsindiskt med g3. Bland partierna återfinns Ulf Anderssons första korrförlust, dvs Andersson-Elwert.

Intresserad av någon korrtidskrift? Kontakta i så fall SSKKs tidskriftsservice: robert.ericsson@home.se

22. SSKKs VÄRVNINGSKAMPANJ 2001

Hjälp till att bredda svenskt korrschack - vi behöver bli fler! Därför startar nu SSKK en stor värvningskampanj.

Värvarpemie. För varje ny SSKK-medlem du lyckas värva får du en premie! Du kan välja mellan Pavel Lackos utmärkta bok En studie i svartvitt eller en fristart i någon av SSKKs vänskapslandskamper. Om så önskas kan två premier bytas mot en fristart i våra klassturneringar (klass M-1-2-V). För att kunna få värvarpremie måste du själv vara eller bli medlem i SSKK. Man kan inte värva sig själv.

Den värvade får dessutom tillgodoräkna sig vårt ordinarie introduktionserbjudande för nya medlemmar, dvs. en fristart i SSKKs klassturneringar (eller en fristart i våra vänskapslandskamper).

Medlemsavgiften för år 2001 är 390 kronor för seniorer och 200 kronor för juniorer (högst 20 år). Årsmedlemskapet räknas om så önskas rullande, dvs. ett år från inträdet. SSKK-medlemskap är i princip obligatoriskt för deltagande i SSKKs och ICCFs turneringar. I medlemsavgiften ingår tidskriften Korrschack, bara den väl värd pengarna, med Lars Grahn som välrenommerad redaktör. Korrschack utkommer med sex 48-sidiga nummer per år.

När du värvat en ny medlem (eller flera) kontaktar du SSKK per brev, fax eller e-post. Ange egna personuppgifter och önskad premie samt den nya medlemmens namn och adress (samt gärna personnummer = medlemsnummer). Medlemsavgiften behöver inte betalas i förskott – i stället skickar vi inbetalningskort till den värvade medlemmen. När pengarna är oss tillhanda får du värvarpremien! Skicka ovanstående värvaruppgifter till följande adress:

S S K K
Dag Hammarskjölds väg 5 B kv
224 64 LUND
E-post: tc@maths.LTH.se
Fax: 046 – 15 19 15

SSKKs värvningskampanj (med ovanstående uppläggning) pågår t.o.m. 2001-12-31.