Copy
Öppna brevet i din webbläsare
Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

SSKK-brev

Nummer 268 - 31 augusti 2021 - Årgång 21

Officiellt nyhetsbrev från SSKK

Tillbaks till brädet

Nu är sommarlovet över för de flesta, det märks inte minst på antalet ICCF-starter. Särksilt världscupen för veteraner är populär, men det beror kanske på att de flesta av oss har åldern inne. För både veteraner och ungdomar är vänskapslandskamperna en utmärkt tävling, och just nu behöver Sture hjälp med att fylla laget mot Sydamerika.

Om du behöver inspiration inför höstens turneringar kan jag varmt rekommendera World Champion at the Third Attempt av Grigory Sanakoev. Den finns fortfarande på rea för 40 kr hos Schackbutiken.

Mats Larsson

Ställ upp för SSKK!

Intresset är stort från flera sydamerikanska länder inför den planerade vänskapslandskampen mot Sverige, med preliminär start den 30 september.  Drygt 60 man från Argentina, Brasilien, Peru och Colombia har redan anmält sig för spel! Det betyder att vi i dagsläget har åtskilliga vakanser i vårt lag, för vi vill väl att så många som möjligt av de positivt inställda sydamerikanerna skall få en exotisk motståndare från norr, eller hur?
 
Som alltid är enklaste sättet att anmäla sig att sätta in startavgiften 50 kr på SSKK:s pg 52052-8, senast den 10/9
 
Dessutom: värva gärna en schackkompis!  Två partier mot en rankingmässigt jämbördig motståndare är ett utmärkt sätt att bekanta sig med modernt korrschack. Och spännande med en motståndare från andra sidan jorden!

Sture Olsson

ICCF-kongress 2021

ICCF har haft årets kongress virtuellt (ICCF Virtual Congress 2021) och den finns att beskåda på YouTube. När det gäller röstningen så finns det anledning att återkomma när besluten är tagna och ev påverkan det har för spelet.

Mötet gick väl och det fungerade för de 32 deltagarna, delegater och funktionärer i ICCF.

Beslut togs om tre nya namn i ICCF Hall of Fame: Horst Rittner, Alexander Dronov och Gerhard Binder.

ICCF:s kassör har slutat att svara och lämnat uppdraget utan kommentar men ICCF:s pengar är säkrade kan jag lugna alla med.

Per Söderberg

Inbjudningsturneringar

Litatuen bjuder in till Kategori 10 turnering för en svensk spelare med 2475+.Vytautas Vaitonis Memorial Turneringen spelas på Webserver och har plats för 13 spelare. Anmälan senast 1 september.

Nederländerna bjuder in till gruppspel med 13-15 deltagare per grupp. Grupperna har olika ratingindelning, som ex 1950- 2100 samt 1800- 1950. Ett utmärkt tillfälle för lägre rankade spelare att vinna prispengar. Anmälan senast 28 september. Per Söderberg. Detaljer om dessa turneringar hittar ni här.
 
PS

Veteranvärldscup 12

Semifinalerna i VWC12 har startat, fyra svenska spelare har avancerat från förgrupperna: Thomas Franzén, Lars-Erik Åberg, Kenneth Lundberg, samt Bo Bredenhof.

Lycka till i semifinalerna!

ML

Veteranvärldscup 13

Den trettonde världscupen har mönstrat elva svenska starter till sammanlagt 59 förgrupper.

ML

Lag-EM 12

Lag-EM 12 semi far startat, och de första resultaten har börjat komma in. Det har varit mycket intressant att som lagkapten följa lagets intensiva diskussioner om förberedelser, spelöppningsval och Stockfish-uppdateringar. Precis som det ska vara i len lagturnering!
 
ML

FIDE GM Duda vann FIDE World Cup 2021

Jan-Krzysztof Duda spelar också i den högsta gruppen i iCCF:s jubileumsturnering med världsmästare och högst rankade spelarna i ICCF.
 
PS

Manhems KM är avgjort

Turneringen spelades per korrespondens på ICCF-servern då pandemin gjorde det normala KM ospelbart och det är ett lovvärt initiativ.Vinnare är Claes Fransson som nu kan titulera sig klubbmästare i SS Manhem. Som framgår av alla XE och XD är det tydligen inte helt enkelt för närschackspelare att ställa om till korr!
 
PS

Svenska ICCF-starter

ML
Redaktör
Nyhetsbrevets redaktör är Mats Larsson. Skicka gärna nyheter och tips!

Hemsida
Besök SSKK:s hemsida här.

Medlemskap
Bli medlem i SSKK! Läs mer här.

Styrelse
Per Söderberg (ordf), Jonas Dahlgren (led), Sonny Colin (led), Sture Olsson (led), Mats Larsson (led), Sebastian Mauritsson (supp)
Foton
Det är möjligt att publicera ett foto på sin personliga sida på ICCF-servern. Du gör detta via Personal settings efter inloggning. Detsamma gäller byte av e-postadresser.

Serverspel
Rickard Dahlström har gjort en utmärkt introduktionsfilm över hur man spelar korrschack på ICCF:s server. Se filmen!
Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

VIll du inte längre ha nyhetsbrevet?
Avregistrera dig här.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SSKK · c/o Mats Larsson · Kyrkheddinge Stationsväg 6 · Staffanstorp 24592 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp