Copy
Öppna brevet i din webbläsare
Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

SSKK-brev

Nummer 265 - 31 maj 2021 - Årgång 21

Officiellt nyhetsbrev från SSKK

Att ge upp i trettonde draget

Alla korrspelare är extremt noga med att undvika misstag i sina partier. Jag använder ChessBase för mina analyser, och när jag bestämt mig för ett drag låser jag in det (jag använder medaljfunktionen för detta), och låter det vila över natten. Nästa dag tittar jag på draget igen med utvilade ögon för att säkerställa att jag inte förbisett något. Därefter öppnar jag partiet på servern, utför draget (utan att skicka!), och jämför diagrammen på servern och i CHessBase sida vid sida. Om allt stämmer så postar jag draget.

Det låter kassaskåpssäkert, eller hur? Ändå lyckades jag skicka ett helt annat tolfte drag i ett viktigt parti, ett drag som omedelbar förlorar. Det var inte ett drag jag övervägt, inte heller var det en förväxling med ett annat parti. Hur är detta möjligt? Uppenbarligen är jag inte så vetenskapligt noggrann som jag vill tro att jag är!

Hur gör du för att undvika sådana misstag? Alla tips är välkomna!

Mats Larsson

Internationella vänskapsmatcher

Dubbellandskampen mot England tar sin början den 31 maj (på sina håll har nog spelet redan börjat eftersom detta är möjligt så snart aktuell match har lagts ut på ICCF:s server!)
 
Som vi hoppats och trott blev det fråga om en dubbelmatch  - en servermatch och en parallell postal match. Den förstnämnda spelas på 28 bord medan den postala matchen till slut kom att omfatta 15 bord.
 
Sverige är en populär motståndare i dylika vänskapslandskamper, tre utmanare står på kö men får vänta till 2022 eftersom vårt spelprogram är fulltecknat för resten av 2021! Det handlar om Kanada, Wales och Mexiko som får vänta på sin tur.
 
Närmast för vår del följer matchen mot Sydamerika i september och mot Baltikum i december - i det senare fallet förhoppningsvis med samma upplägg som mötet med England, dvs en dubbelmatch.
Dessa lagmatcher är som bekant öppna för alla SSKK-medlemmar, oavsett rankingtal och klasstillhörighet och spelas med två partier per bord.

Sture Olsson

Lag-EM 10 avslutat

Den tionde lag-EM-finalen är nu avgjord efter fyra års spel. Tyskland segrade en halv poäng före Slovenien och Italien.

ML

Lagturnering för spelare under 2300

En minnesturnering för Nol van't Riet startar den 4 juli. Vi behöver sex spelare rankade under 2300 för det svenska laget. Om du är intresserad, hör av dig snarast till Per Söderberg.
 
ML

Svenska ICCF-starter

ML
Redaktör
Nyhetsbrevets redaktör är Mats Larsson. Skicka gärna nyheter och tips!

Hemsida
Besök SSKK:s hemsida här.

Medlemskap
Bli medlem i SSKK! Läs mer här.

Styrelse
Per Söderberg (ordf), Jonas Dahlgren (led), Sonny Colin (led), Sture Olsson (led), Mats Larsson (led), Sebastian Mauritsson (supp)
Foton
Det är möjligt att publicera ett foto på sin personliga sida på ICCF-servern. Du gör detta via Personal settings efter inloggning. Detsamma gäller byte av e-postadresser.

Serverspel
Rickard Dahlström har gjort en utmärkt introduktionsfilm över hur man spelar korrschack på ICCF:s server. Se filmen!
Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

VIll du inte längre ha nyhetsbrevet?
Avregistrera dig här.
 


This email was sent to anderssontor530@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SSKK · c/o Mats Larsson · Kyrkheddinge Stationsväg 6 · Staffanstorp 24592 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp