Copy
Öppna brevet i din webbläsare
Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

SSKK-brev

Nummer 260 - 31 december 2020 - Årgång 20

Officiellt nyhetsbrev från SSKK

2035. SSKK önskar Gott Nytt År!

Efter ett minst sagt turbulent år ser vi farm emot ett nytt och hälsosamt 2021, och önskar alla medlemmar och schackvänner ett framgångsrikt år med många starka drag.
  
Våra utmaningar att få ordning på vår verksamhet då Tomas Carnstam så tragiskt lämnade oss i augusti pågår fortfarande och vi ser vidden av allt som Tomas gjorde för oss Under 35 år bar han SSKK på sina axlar. 

Vi arbetar på att få ordning på vårt medlemsregister. Så långt vi har hunnit så finner vi att det finns en del medlemmar som inte har förnyat medlemskapet för 2020 som spelar aktivt. Hjälp oss gärna med att i så fall göra en inbetalning för såväl 2020 som 2021 om du inte redan betalt avgifterna, så behöver vi inte söka efter din inbetalning och skicka påminnelser.

Vi har bokfört 63 medlemsavgifter för 2020, ständiga medlemmar ej inräknade, men ser att det är många fler som är aktiva. Vi har fått många avgifter för 2021 och vi tackar för de snabba inbetalningarna. Extra tack till alla de som betalat stödmedlemskap, inklusive de som redan är ständiga medlemmar!

Vi har fått en ny webmaster i Tor Andersson som arbetar på att ta tag i denna viktiga funktion. Vi önskar honom lycka till i sitt arbete! 

Vi arbetar på att få igång våra tävlingar igen och ska återkomma med inbjudningar till ett Veteran-SM 2021 och ett SM 2021. För ögonblicket är det 3 spelare till VSM och en till SM. Jag tror att några har anmält sig tidigare och att jag inte har denna info så hör av dig till ordföranden om du inte fått en start.
 
Vi blev också tvungna att stänga den kanslilokal som Tomas betalade ur egen ficka, vilket innebär att vårt lager av tidskrifter och böcker inte längre finns. En del av tidskrifterna kan säljas via Lunds Schackakademi och kvarvarande böcker säljas via Lunds ASK:s bokauktion. 

Vidare ska vi se över våra startavgifter och avser att sänka dessa, speciellt till ICCF då de också sänker sina avgifter. 

Vår målsättning är att SSKK ska kunna fungera som vanligt igen. Vi avser att kunna ha representation vid ICCF Kongress som är planerad till Skottland i augusti men som alla vet så är dessvärre detta osäkert.

Vill du göra en insats hör av dig till ordförande. Speciellt vore det finns om någon är villig att ta hand om vårt medlemsregister, vi är i process att lägga in det som en klubb i Sveriges Schackförbunds register, och har nu de 63 betalande i registret just nu.

Styrelsen

2036. Jan Hagberg till VM-final

Med en förstaplats i kandidatturneringen WC37/ct01 har Jan säkrat en plats i nästa VM-final, och dessutom erövrat SIM-titeln. Nästa final startar i juni 2022, så det finns tid för förberedelser.

Grattis Jan!

Mats Larsson

2037. Sverige leder OS-kvalet

Lagom till jul tog laget i OS 22 ledningen i gruppen med +3 vinster att jämföra med att nästa lag har +1. Det ser väldigt lovande ut för att det ska kunna bli ännu en OS final för SSKK.

Per Söderberg

2038. 45:e världsmästerskapet

Det 45:e världsmästerskapet drar igång förgrupperna den  20/3.

SSKK har tre friplatser att fördela på dessa två tävlingar, hör av dig till ordföranden om du vill komma i fråga för dessa platser som är utöver de som redan är kvalificerade.

PS

2039. Anmälningar till ICCF 70 år

ICCF firar 70 år med antal tävlingar. Det är såväl server som Chess960 (server) och en postal turnering! En del är reserverade för funktionärer men flera är öppna för alla. Dern postala är avgiftsfri, men för övriga tar SSKK ut 120 kr om du betalar via oss. Direct Entry fungerar också utmärkt. Anmälningar mottages till och med 210115.

PS

2040. Svenska ICCF-starter

ML
Redaktör
Nyhetsbrevets redaktör är Mats Larsson. Skicka gärna nyheter och tips!

Hemsida
Besök SSKK:s hemsida här.

Medlemskap
Bli medlem i SSKK! Läs mer här.

Styrelse
Per Söderberg (ordf), Jonas Dahlgren (led), Sonny Colin (led), Sture Olsson (led), Mats Larsson (led), Sebastian Nilsson (supp)
Foton
Det är möjligt att publicera ett foto på sin personliga sida på ICCF-servern. Du gör detta via Personal settings efter inloggning. Detsamma gäller byte av e-postadresser.

Serverspel
Rickard Dahlström har gjort en utmärkt introduktionsfilm över hur man spelar korrschack på ICCF:s server. Se filmen!
Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

VIll du inte längre ha nyhetsbrevet?
Avregistrera dig här.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SSKK · c/o Mats Larsson · Kyrkheddinge Stationsväg 6 · Staffanstorp 24592 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp