Copy
Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

SSKK-brev

Nummer 250 - 31 mars 2020 - Årgång 20

Officiellt nyhetsbrev från SSKK

1961. Corona-tider

I dessa märkliga tider är det skönt att ha en hobby som inte kräver någon närkontakt, men även korrschacket påverkas. Mer om det nedan.

Eftersom många är isolerade i frivillig eller påtvingad karantän så minskar de sociala kontakterna drastiskt för många. Då kan det vara läge att använda sig av meddelanderutan när man skickar sitt drag. En enkel fråga om hur situationen är hos motståndaren kan betyda en hel del.

Mats Larsson

1962. Boktips

Om du har läst Game Changer som jag tipsade om i februari, och blev nyfiken på AI så följ upp med Liv 3.0 av Max Tegmark. Inget schack här, men en fantastisk inblick i vad AI kan komma att betyda för oss människor. Populärvetenskap när den är som bäst.

ML

1963. Staketbygge i Interzonal TT/9

Michael Bergmanolson radade upp fina fem segrar på sjätte bordet, och säkrade därmed en seger för Europe B i Interzonal TT/9.

Ett stort grattis till Michael och resten av laget!

ML

1964. Korrschack på Youtube

Magnus Andersson tipsade om guldgruvan Youtube, där man bland annat kan hitta Estrin - Berliner (1965).

Om du liksom jag saknar alla kommenterade partier i Korrschack så är Youtube ett sätt att publicera sina alster. VI kan starta en SSKK-kanal om intresse finns. Har du några andra tips om hur man kan publicera kommenterade partier online så hör av dig!

ML

1965. Nyfödd: sskk.schack.se

I samband med omläggning av SSF:s hemsida för tre veckor sedan blev vår egen hemsida onåbar via tidigare länkar. Men SSKK-materialet fick snabbt ett nytt hem på adressen sskk.schack.se. Dit blir man även omdirigerad om man råkar klicka på en gammal länk. Vi tackar Jimmy Mårdell för snabb och tillmötesgående hjälp.

Tomas Carnstam

1966. VM-trappan

I juni startar årets VM-semifinaler, se inbjudan. Sedvanlig anmälan senast 10.5 via New Events på servern. Den som har kvalificerat sig via WCCC Preliminary startar gratis, läs info (för 2019, men torde gälla även i år). SSKK kan som vanligt nominera spelare med rating 2400+ efter intresseanmälan (senast 7.5, startavgift 440 kr). SSKK-medlemskap krävs i samtliga fall.

TC

1967. Medlemsavgift 2020

Vi påminner om man kan betala självmant utan att invänta avisering eller påminnelse. Årsavgiften är 100 kr (50 kr för juniorer). Den som betalar minst 300 kr räknas som stödmedlem, så även ständiga medlemmar som betalar 200 kr eller mera.

TC

1968. Hjälp i coronatider

Serverspel: Anmäl spelledighet vid coronasymtom! Om detta inte är möjligt: Be någon anhörig ringa upp SSKK (klicka och skriv gärna ut målsidan nu för att ha den i beredskap). Vi kan sedan underrätta berörda turneringsledare.
Postalt spel: Ingen betänketid räknas 15.3-31.5, men spelet kan ändå fortsätta om så önskas - se ICCF-beslut.

TC

1969. ICCF-kongressen inställd

Den planerade ICCF-kongressen i Glasgow måste ställas in, eftersom Skottlands hälsomyndighet behöver disponera hotellet under aktuell period. Omröstningar kommer i stället att ske elektroniskt.

TC

1970. Svenska ICCF-starter

 • Normturnering
  Tomas Bragesjö (Eskilstuna): CCE/A-10

 • Klassturneringar
  Tomas Bragesjö (Eskilstuna): M-756
  Evert R Johansson (Sundsvall): O-1211
  David Arvidsson (Varekil): Asp-189

 • Schack 960 Cup 9
  Istvan Orci (Motala): gr 1
  Magnus Andersson (Göteborg): gr 3

TC

1971. SSKK-brev på hemsidan

Tidigare utgåvor av nyhetsbrevet är som vanligt åtkomliga från sidan SSKK-brev. Observera att utgivningsdatum visas redan när man pekar på numret.

TC
Redaktör
Nyhetsbrevets redaktör är Mats Larsson. Skicka gärna nyheter och tips!

Hemsida
Besök SSKK:s hemsida här.

Medlemsskap
Bli medlem i SSKK! Läs mer här.

Styrelse
Per Söderberg (ordf), Jonas Dahlgren (led), Sonny Colin (led), Sture Olsson (led), Tomas Carnstam (led), Sebastian Nilsson (supp)
Foton
Det är möjligt att publicera ett foto på sin personliga sida på ICCF-servern. Du gör detta via Personal settings efter inloggning. Detsamma gäller byte av e-postadresser.

Serverspel
Rickard Dahlström har gjort en utmärkt introduktionsfilm över hur man spelar korrschack på ICCF:s server. Se filmen!
Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

VIll du inte längre ha nyhetsbrevet?
Avregistrera dig här.
 


This email was sent to mats.larsson.se@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SSKK · c/o Carnstam · Norra Promenaden 3 D · Lund 222 40 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp