Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SSKK-logga
Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

Redaktör

Nyhetsbrevets redaktör är Jonas Dahlgren. Skicka gärna bidrag och tips.


Hemsida

Besök SSKK:s hemsida.


Styrelse


Medlem

Bli medlem i SSKK! Läs mer här.


Foton

Det är möjligt att publicera ett foto på sin personliga sida på ICCF-servern. Du gör detta via Personal settings efter inloggning. Detsamma gäller byte av e-postadresser.


Serverspel

Rickard Dahlström har gjort en utmärkt introduktionsfilm över hur man spelar korrschack på ICCF:s server. Se filmen


SSKK-brev

Nummer 248 - 31 januari 2020 - Årgång 20

Officiellt nyhetsbrev från SSKK


1943. Ny redaktör

Detta blir mitt sista nummer av SSKK-brev. Efter 20 år med 248 nummer innehållande 1952 korrschacksnyheter känns det rätt att lämna över stafettpinnen till någon ny kraft. Jag tackar för mig och önskar den nya redaktören Mats Larsson lycka till! 

Vill ni skicka in bidrag eller kontakta Mats kan han nås på mejladressen mats.larsson.se@gmail.com

Hälsningar Jonas


1944. SSKK 80 år

I förfjol startade vår jubileumsturnering då SSKK fyllde 80 år.

Nu går den mot sitt slut och det återstår endast två partier. GM Pessoa (POR) har ett parti kvar men delar för närvarande ledningen på 6.5p med fem andra spelare, varav tre svenskar:  Sonny Colin, Lars Forslöf och Krister Lagerborg. För den sistnämnde har både IM och SIM normer erövrats, medan Sonny som redan är IM har fått en SIM norm. Lars har redan SIM titeln. Ingen kan bli stormästare, men i det andra partiet kan bägge kombattanterna nå till 7p, liksom vår GM Lennart Rydholm som också kan nå 7p om han vinner sitt parti mot Pessoa.  Vinner Pessoa blir han ensam vinnare och med remi så når vinnaren av partiet Jendrian (GER) och Novikovas (LIT) ifatt. Tabell

Per Söderberg


1945. SM-tävlingarna 2019

Anmälningstiden i Öppna SM har gått ut och kommer inte att förlängas (vi försöker i stället fylla vakanserna genom personlig rekrytering). Läget i SM och Veteran-SM är i princip oförändrat; här gäller som förut intresseanmälan till SSKK-kansliet.

Tomas Carnstam


1946. VM-trappan 2020

Det finns fortfarande tid att anmäla sig till årets Preliminary-grupper men bara via Direct Entry och då senast 2 februari. I övrigt se inbjudan.
TC


1947. Europeiska lagcupen

För bättre överblick har vi gjort en samlingssida Europacupen med kompletterande information och länkar till alla kvartsfinalmatcher. Löpande bevakning av vår egen match mot Wales finns även i vår ordinarie matchöversikt.

TC


1948. Kommande lagmatcher

Närmast väntar matchen mot Kuba med start 1.3 (anmälan senast 10.2). För lagom spridning behöver vi här fler spelare i intervallet 2100-2300. I övrigt se hemsidans matchöversikt.

TC


1949. Svenska ICCF-starter

Normturnering
Istvan Orci (Motala): MN/B-16
Klassturnering
Roland Lindahl (Munkedal): O-197
Tematurneringar
Michael Bergmanolson (Sollentuna): 01/18 final
Tomas Bragesjö (Eskilstuna): 07/19-2
Match RoE-GER 2020, rating < 2100
Sven Olof Andersson (Enköping): bord 14
Jan Johansson (Västerås): bord 29
Roland Lindahl (Munkedal): bord 42

TC


1950. Medlemsavgift 2020

Årsavgiften är oförändrad, dvs. 100 kr (50 kr för juniorer). Den som betalar minst 300 kr räknas som stödmedlem. Så även ständiga medlemmar som betalar 200 kr eller mera. Eftersom individuell avisering via e-post är något omständligt är det bra om så många som möjligt betalar självmant.
TC


1951. TfS korrsidor via hemsidan

Vi påminner om att korrsidorna i Tidskrift för Schack (2018-) är tillgängliga via vårt TfS-index, vanligen med ett nummers fördröjning.

TC


1952. SSKK-brev på hemsidan

Tidigare utgåvor av nyhetsbrevet är som vanligt åtkomliga från sidan SSKK-brev. Observera att utgivningsdatum visas redan när man pekar på numret.

TCOfficiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.