Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SSKK-logga
Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

Redaktör

Nyhetsbrevets redaktör är Jonas Dahlgren. Skicka gärna bidrag och tips.


Hemsida

Besök SSKK:s hemsida.


Styrelse


Medlem

Bli medlem i SSKK! Läs mer här.


Foton

Det är möjligt att publicera ett foto på sin personliga sida på ICCF-servern. Du gör detta via Personal settings efter inloggning. Detsamma gäller byte av e-postadresser.


Serverspel

Rickard Dahlström har gjort en utmärkt introduktionsfilm över hur man spelar korrschack på ICCF:s server. Se filmen


SSKK-brev

Nummer 247 - 31 december 2019 - Årgång 19

Officiellt nyhetsbrev från SSKK


1932. Medlemsavgift 2020

Årsavgiften är oförändrad, dvs. 100 kr (50 kr för juniorer). Den som betalar minst 300 kr räknas som stödmedlem. Så även ständiga medlemmar som betalar 200 kr eller mera. Eftersom individuell avisering via e-post är något omständligt är det bra om så många som möjligt betalar självmant.
Tomas Carnstam


1933. SM-tävlingarna 2019

Ännu fattas tre spelare i Öppna SM, varför vi förlänger anmälningstiden ytterligare - nu till 10 jan, se vår hemsida. Och det finns fortfarande plats i både SM och Veteran-SM; här gäller som förut intresseanmälan till SSKK-kansliet.

TC


1934. Nya lagmatcher

SSKK har anmält ett svenskt lag till den nystartade tävlingsformen Europacupen, som inleds i februari med första spelomgången, för vår del med en match på 20 bord mot Wales. En ev. kvartsfinal väntar ett år senare i febr 2021. Semifinalerna spelas 2022 och medaljmatcherna 2023.

I skrivande stund (30 dec) saknas en man i det svenska laget; intresserade kan höra av sig till undertecknad snarast möjligt och senast den 10 januari.

Vidare har det tyska korrschackförbundet inbjudit till en match mot Övriga Europa men begränsad till spelare med rating under 2100. Ingen startavgift, prel. startdatum även här 1 februari. Anmälningar till undertecknad senast 12 januari.

Sture Olsson   ( sture.olsson@schack.se )


1935. VM-trappan 2020

ICCF har annonserat nästa års Preliminary-grupper, se inbjudan. Anmälan senast 2.2 via New events (klicka). Startavgift vid betalning via NF (dvs. SSKK) är 440 kr [höjd avgift], men vi rekommenderar Direct Entry med betalning via Internet.
    SSKK kan även nominera spelare till Preliminary (inga ratingkrav) och kommande VM-semifinaler (rating 2400-), men högst två man totalt. För detta krävs intresseanmälan (klicka), i båda fallen senast 31.1. Observera att SSKK-medlemskap är obligatoriskt för alla svenska deltagare i VM-trappan.
TC


1936. OS-lottning

Inom kort startar OS 21 final. Sverige får den här gången nöja sig med kvalspel till OS 22, där vårt tidigare redovisade lag har inlottats i grupp 3 (länkar till borden finns längst ner på målsidan). Högst rankat i gruppen är Bulgarien med 2485 i snitt, tätt följt av Sverige med 2466.

TC


1937. Tematurneringar 2020

Hemsidans översikt av aktuella tematurneringar behöver uppdateras. Tills så har skett hänvisar vi till beskrivningarna under New Events på ICCF-servern.

TC


1938. Svenska ICCF-starter

Normturnering
Lars Forslöf (Karlstad): GMN/B-3
Klassturneringar
Tomas Bragesjö (Eskilstuna): M-750
Jan Malmström (Kopparberg): O-1189

TC


1939. Betalning vid Direct Entry

Vi påminner om att man förutom PayPal även kan betala med kreditkort. Procedur  För allmän information ICCF-anmälningar, se sidan Turneringsutbud.

TC


1940. SSKK-brev på hemsidan

Tidigare utgåvor av nyhetsbrevet är som vanligt åtkomliga från sidan SSKK-brev. Observera att utgivningsdatum visas redan när man pekar på numret.

TC


1941. SSKK-bulletinen som pdf

Vårt pdf-index har länkar till samtliga skannade årgångar 1981-2004. Vi avser att så småningom komplettera med fler årgångar, men för stunden blir det uppehåll.

TC


1942. TfS korrsidor via hemsidan

Vi påminner om att korrsidorna i Tidskrift för Schack (2018-) är tillgängliga via vårt TfS-index.

TC


SSKK-BREV ÖNSKAR GOTT NYTT ÅR!


 PRENUMERATIONSINFO NYHETSBREVET

Redaktören för SSKKbrev har ingen teknisk möjlighet att ändra prenumeranters e-postadress eller att lägga till prenumerationer. Detta måste man göra på egen hand och så här går man tillväga:

Avsluta prenumerationen

Skicka ett tomt mejl till 

sskkbrev-unsubscribe@yahoogroups.co.uk

från den mejladress du vill avsluta prenumerationen från.

Påbörja prenumeration

Skicka ett tomt mejl till 

sskkbrev-subscribe@yahoogroups.co.uk

från den mejladress du vill påbörja prenumerationen från.

Ändra e-postadress

Avsluta respektive påbörja prenumeration enligt ovan.

 


Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.