Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SSKK-logga
Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

Redaktör

Nyhetsbrevets redaktör är Jonas Dahlgren. Skicka gärna bidrag och tips.


Korrschack

Nummer 2/2003


Hemsida

Besök SSKK:s hemsida.


Styrelse


Medlem

Bli medlem i SSKK! Läs mer här.


Foton

Det är nu möjligt att publicera ett foto på sin personliga sida på ICCF-servern. Du gör detta via Personal settings efter inloggning. Detsamma gäller byte av e-postadresser.


Serverspel

Rickard Dahlström har gjort en utmärkt introduktionsfilm över hur man spelar korrschack på ICCF:s server. Se filmen


SSKK-brev

Nummer 235 - 31 oktober 2018 - Årgång 18

Officiellt nyhetsbrev från SSKK


1816. Inbjudan SM och VSM 2018

I december startar två nya Sverigemästerskap, se inbjudan. Intresseanmälan senast 30 nov till SSKK-kansliet (klickbar länk). 

Tomas Carnstam


1817. SSKK 80 år har startat

SSKK har som bekant fyllt 80 under året. Vi firar jubileet trefaldigt, och först ut är titelturneringen. En rekordjämn grupp med 2485 i snitt och alla inom 113 ratingpoäng! Turneringsledare är Per Söderberg. Svenska spelare: Lennart Rydholm, Lars Forslöf, Sonny Colin, Krister Lagerborg. Övriga: Se servertabellen.

TC


1818. Matchen mot övriga världen

Än finns några platser kvar i denna exklusiva match med anledning av vårt 80-årsjubileum. Server, start 1 dec. Anmälan senast 3 november till Sture Olsson (klickbar länk). Startavgift 50 kr för SSKK-medlemmar, övriga 100 kr. Matchöversikt


1819. Korrschack 2003 som PDF

I vår månatliga publicering av äldre årgångar har turen nu kommit till 2003. Se vårt pdf-index med länkar till hittills utlagt material.

TC


1820. Korrschack på papper

Nästan alla nummer av SSKK-bulletinen/Korrschack finns fortfarande i lager! I samband med pdf-utgivningen passar vi även på att erbjuda pappersårgångar (6 nr à 48 sidor) för 100 kr inkl porto, alternativt lösnr à 20 kr inkl porto till plusgiro 52052-8. Provläs våra gratis pdf och köp sedan favoritnumren!

TC


1821. VM-final 29 avslutad

VM-final 29 som startade 20 juni 2015 är nu helt färdigspelad. Världsmästare blev ryssen GM Dronov på 9½ poäng av 16. Ingen svensk deltog i finalen. 


1822. ICCF-anmälan

Som bekant ska anmälan till individuell ICCF-tävling (även postal sådan) numera alltid göras via servern. Efter inloggning väljer man tävling (via New events) och därefter betalsätt - Direct Entry eller via NF (National Federation, dvs. SSKK plusgiro 52052-8). Vi bekräftar mottagen avgift direkt på servern, som sedan sköter resten. För detaljer om Direct Entry se sidan Turneringsutbud.

TC


1823. Försvunna anmälningar

Vårt webbformulär upphörde tyvärr att fungera i samband med SSF:s serverbyte för en månad sedan. Felet är nu åtgärdat, men intresseanmälningar under perioden 28.9-20.10 har gått förlorade. Dock har inga betalda anmälningar försvunnit.

TC


1824. Svenska ICCF-starter

Nicklas Hansen (Ludvika): Asp-130, O-1107, O-1110
Egon Nilsson (Hägersten): O-1108
David Arvidsson (Varekil): O-1111
TC


1825. SSKK-brev på hemsidan

Alla utgåvor av nyhetsbrevet är som vanligt åtkomliga från sidan SSKK-brev.

TC 


1826. Läsarbrev

En av våra läsare, Bo Bredenhof, har skickat in ett bidrag med tips till alla korrschackspelare:

Öppningar för korr-spelare

Om ni som spelar i våra lagmatcher tycker att det har blivit allt svårare att hitta bra öppningar som håller måttet, så har ni rätt. Många öppningar håller helt enkelt inte längre mot dem som använder datorer. Inte ens om man själv använder sig av det.

Jag har själv experimenterat (alltför) mycket bakåt i tiden med olika öppningar. Jag har ofta följt rekommendationer i schackböcker med katastrofala resultat. Böcker om öppningar är alltid utformade för närschack-spelare och dessutom för att underlätta för dem med halvdåliga kompromisser för att få liknande positioner i olika varianter.

Men det finns en författare som på senare tid skrivit mycket pålitliga öppningsböcker som även beaktar hur vi korr-spelare har spelat i våra partier.

Det är Alexei Kornev. Han har gett ut bra öppningsböcker både för vit och svart och som har hög korr-klass. Väljer ni att skaffa dessa och ha hans varianter som inledning i era partier, har ni skaffat er ett försprång i partiet som ofta kan leda långt.

Bo Bredenhof


 PRENUMERATIONSINFO NYHETSBREVET

Redaktören för SSKKbrev har ingen teknisk möjlighet att ändra prenumeranters e-postadress eller att lägga till prenumerationer. Detta måste man göra på egen hand och så här går man tillväga:

Avsluta prenumerationen

Skicka ett tomt mejl till 

sskkbrev-unsubscribe@yahoogroups.co.uk

från den mejladress du vill avsluta prenumerationen från.

Påbörja prenumeration

Skicka ett tomt mejl till 

sskkbrev-subscribe@yahoogroups.co.uk

från den mejladress du vill påbörja prenumerationen från.

Ändra e-postadress

Avsluta respektive påbörja prenumeration enligt ovan.

 


Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.