Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SSKK-logga
Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

Redaktör

Nyhetsbrevets redaktör är Jonas Dahlgren. Skicka gärna bidrag och tips.


Korrschack

Nummer 4/1998


Hemsida

Besök SSKK:s hemsida.


Styrelse


Medlem

Bli medlem i SSKK! Läs mer här.


Foton

Det är nu möjligt att publicera ett foto på sin personliga sida på ICCF-servern. Du gör detta via Personal settings efter inloggning. Detsamma gäller byte av e-postadresser.


Serverspel

Rickard Dahlström har gjort en utmärkt introduktionsfilm över hur man spelar korrschack på ICCF:s server. Se filmen


SSKK-brev

Nummer 229 - 31 mars 2018 - Årgång 18

Officiellt nyhetsbrev från SSKK


1761. Korrschack nr 4

Vårt allra sista nummer har äntligen sett dagens ljus och kommer att postas direkt efter påsk tillsammans med sedvanlig avisering av medlemsavgift. Kort presentation

Tomas Carnstam


1762. Öppna SM 2018

Anmälningtiden förlängs till 25 april. Vi påminner om att tävlingen är öppen för alla, se inbjudan.Välkommen med din anmälan!

TC


1763. Vänskapslandskamper

Årets första vänskapslandskamp är fulltecknad och startar inom kort. För motståndet står USA och vi har mönstrat ett starkt lag med tre stormästare på toppborden och omfattande hela 62 bord! Detta är till del en positiv spin-off av den stora satsningen på Finlandsmatchen i december, vilket tydligen givit en handfull nya lagmedlemmar blodad tand!
Därefter står en match av helt annat slag på programmet; Indonesien är en helt ny bekantskap, men vår gemensamma ambition är att den match som preliminärt startar den 1 juni skall gälla 20-25 bord. Som vanligt nominerar vi vårt lag kronologiskt från den kölista som uppstår när SSKK-medlemmar meddelar sitt intresse genom att sätta in startavgiften 50 kr på pg 52052-8. Alla är välkomna, oavsett rankingtal och spelklass!

Sture Olsson


1764. SM 2017 inställt

Trots upprepad förlängning av anmälningstiden har vi inte uppnått nio anmälda, vilket får anses vara smärtgränsen för ett SM. Vi satsar i stället på SM 2018 med start i höst.

TC


1765. Ändrade startavgifter

Avgiften i SSKK:s klassturneringar (M Ö V P) sänks till 80 kr som en anpassning till ICCF-nivån. Se gärna sidan Turneringsutbud före anmälan.

TC


1766. VM-semifinaler

Se inbjudan. Anmälan senast 13.5 via Direct Entry eller senast 8.5 via vårt webbformulär; ange då vilken kavalifikation som åberopas. SSKK kan efter intresseanmälan även nominera spelare med rating lägst 2400. Startavgift 300 kr vid anmälan via SSKK. Medlemskap krävs i samtliga fall.

TC


1767. Korrschack som pdf

Vår pdf-serie har nu kommit till 1998, som var första året med namnet Korrschack: #1, #2, #3, #4, #5, #6 (ca 20 MB/nr). En samlingssida med länkar till hittills utgivna pdf-nummer finns här.

TC


1768. Korrschack på papper

Nästan alla nummer av SSKK-bulletinen/Korrschack finns fortfarande i lager! I samband med pdf-utgivningen passar vi även på att erbjuda pappersårgångar (6 nr à 48 sidor) för 100 kr inkl porto, alternativt lösnr à 20 kr inkl porto till plusgiro 52052-8. Provläs våra gratis pdf och köp sedan favoritnumren!

TC


1769. Välkomna i klass V och P

Vi påminner om att SSKK:s veteranklass numera spelas på ICCF-servern (sjumanna) och att våra postala grupper nu är samlade i klass P (dubbelrondiga fyrmannagrupper och finaler, där högrankade spelare kan starta direkt). Läs mera på sidan Turneringsutbud.

TC


1770. ICCF Direct Entry

Flertalet medlemmar använder det bekväma Direct Entry (DE) för anmälan till ICCF-tävlingar med betalning via Internet. För detaljer se sidan Turneringsutbud.

TC


1771. Svenska ICCF-starter

Istvan Orci (Motala): M-686

Egon Nilsson (Hägersten): O-1065

Europagrupper

Fredrik Svalander (Luleå): Prel 18-7

Björn Enoksson (Lund): O-244, postal O-47

Schack 960 Cup 7

Rune Hermansen (Vallentuna): gr 3

Istvan Orci (Motala): gr 8

TC


1772. SSKK-brev på hemsidan

Alla utgåvor av nyhetsbrevet är åtkomliga från sidan SSKK-brev.

TC 


 PRENUMERATIONSINFO NYHETSBREVET

Redaktören för SSKKbrev har ingen teknisk möjlighet att ändra prenumeranters e-postadress eller att lägga till prenumerationer. Detta måste man göra på egen hand och så här går man tillväga:

Avsluta prenumerationen

Skicka ett tomt mejl till 

sskkbrev-unsubscribe@yahoogroups.co.uk

från den mejladress du vill avsluta prenumerationen från.

Påbörja prenumeration

Skicka ett tomt mejl till 

sskkbrev-subscribe@yahoogroups.co.uk

från den mejladress du vill påbörja prenumerationen från.

Ändra e-postadress

Avsluta respektive påbörja prenumeration enligt ovan.

 


Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.