Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SSKK-logga
Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

Redaktör

Nyhetsbrevets redaktör är Jonas Dahlgren. Skicka gärna bidrag och tips.


Korrschack

Senaste numret av SSKK:s tidskrift.


Hemsida

Besök SSKK:s hemsida.


Styrelse

SSKK:s styrelse består av:

Per Söderberg ordf

Jonas Dahlgren led

Sonny Colin led

Sture Olsson led

Tomas Carnstam led

Sebastian Nilsson sup


Medlem

Bli medlem i SSKK! Läs mer här.


Foton

Det är nu möjligt att publicera ett foto på sin personliga sida på ICCF-servern. Du gör detta via Personal settings efter inloggning. Detsamma gäller byte av e-postadresser.


Serverspel

Rickard Dahlström har gjort en utmärkt introduktionsfilm över hur man spelar korrschack på ICCF:s server. Se filmen


Bertil x 2

I den svenska korrschackhistorien är det bara två spelare som lyckats vinna individuella korr-SM tre gånger. Bägge med namnen Bertil. De två är Bertil Wikström från Vilhelmina (1968, 1970, 1981) och Bertil Sundberg från Stockholm (1938, 1943, 1947).

SSKK-brev

Nummer 194 - 28 mars 2015 - Årgång 15

Officiellt nyhetsbrev från SSKK


1480. Toppstriden i SM 2013

Nu återstår bara sex partier i SM 2013, varav fyra är direkt avgörande. Vid inbördes remi kan Sonny Colin (6 +1) dela segern med Christian Jepson (5 +2), om denne vinner det andra partiet. Men även Leif Rosén har 5 +2, och skulle alla tre få 6½ poäng så blir Rosén ensam segrare genom flest vinster! Bedöm själv nyckelpartierna genom att klicka i servertabellen.
Tomas Carnstam

1481. SSKK-erbjudande

Vill du vara med och kämpa om SM-titeln i korrschack? Då ska du ställa upp i SSKK:s klassturneringar! 

I den lägsta klassen, öppna klassen, kan alla schackspelare delta. Den som vinner öppna klassen avancerar till mästarklassen. Vinnaren av mästarklassen får äran att delta i SM-gruppen där spelarna fightas om att bli Sverigemästare.

SSKK har just nu ett kampanjerbjudande på starter i klassturneringarna (öppna klassen och mästarklassen). Fram till 31 maj 2015 betalar du endast 50 kr i startavgift. Ordinarie pris är 100 kr. 

Anmälan görs med fördel via SSKK:s webbformulär.

Frågor? Skicka ett mejl till vårt kansli.

1482. Förlängd anmälan ÖSM

De hittills anmälda i Öppna SM 2015 fyller tre-fyra grupper, men vi ser helst fem! Därför är anmälan förlängd till den 10 april. Välkommen med din anmälan via vårt webbformulär. Tävlingen spelas på ICCF-servern (sjumannagrupper) med start 1 maj. SSKK-medlemskap krävs ej. I övrigt se ursprunglig inbjudan

TC

1483. ÖSM 2012 avslutad

Vi har tidigare rapporterat att vinnaren av Öppna SM 2012 blev Fredrik Qwarfort. Nu har det sista partiet i finalen avslutats och vi kan därmed lägga finalen till handlingarna. Det sista partiet slutade remi mellan Qwarfort och tredjeplacerade Clas Engwall. På andraplats slutade Peter Mozelius. Sluttabell

1484. Veteran-SM 2013

Nio partier återstår, alla postala. Lennart Rydholm leder med 4½ +1, och han kan med ytterligare en vinst säkra segern. Utan kännedom om ställningarna är det dock svårt att bedöma läget i övrigt. Eftersom ICCF har gjort det omöjligt att mata in postala resultat har vi lagt upp en primitiv men komplett tabell utöver servertabellen.
TC

1485. Nominering till VM-semi

Vi påminner om att SSKK kan nominera ytterligare en spelare till VM-semifinal. Intresseanmälan för spelare med rating 2400 senast 25 april.
TC

1486. Svenska ICCF-starter

Lennart Rydholm (Göteborg): Esc15 Cand-3
Fredrik Svalander (Luleå): Esc15 Prel-10
Bo Bredenhof (Västerås): VM39 Prel-11  M-527
Patrik Jämtbo (Skövde): M-528
Michael Nilsson (Kvaløya, Norge): H-484
Kjell Johansson (Skärhamn): Epc O-25
TC

1487. Spelarbilder på servern

Efter den senaste uppgraderingen av ICCF-servern kan den som så önskar ladda upp sitt foto (via Personal settings efter inloggning). Vi kan tyvärr inte åta oss att göra detta. Detsamma gäller byte av e-adress på servern. Även inaktiva spelare bör hålla sina e-adresser aktuella, annars uppstår problem om man råkar tappa bort sitt lösenord.
TC

1488. Korrschack 1-2015 på väg

Årets första nummer av Korrschack är utsänt och bör vara framme före påsk. Kort presentation

TC


Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.