Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SSKK-logga
Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

Redaktör

Nyhetsbrevets redaktör är Jonas Dahlgren. Skicka gärna bidrag och tips.


Korrschack

Senaste numret av SSKK:s tidskrift.


Hemsida

Besök SSKK:s hemsida.


Styrelse

SSKK:s styrelse består av:

Per Söderberg ordf

Jonas Dahlgren led

Sonny Colin led

Sture Olsson led

Tomas Carnstam led

Sebastian Nilsson sup


SM 2013

Följ slutstriden i korr-SM 2013. Du kan följa partierna live. Klicka  här.


Medlem

Bli medlem i SSKK! Läs mer här.


Foton

Det är nu möjligt att publicera ett foto på sin personliga sida på ICCF-servern. Skicka ett foto till Per Söderberg som sedan skickar vidare för publicering. Mer info här.


Serverspel

Rickard Dahlström har gjort en utmärkt introduktionsfilm över hur man spelar korrschack på ICCF:s server. Se filmen


Anmälan

SSKK och ICCF har ett rikt utbud av turneringar. Varför inte spela en korrturnering under 2015? Läs mer här.


Lag-EM

Vinnare av Lag-EM:

EM 1 Sovjet

EM 2 Sovjet

EM 3 Tyskland

EM 4 Tyskland

EM 5 Slovenien

EM 6 Tyskland

EM 7 Slovakien

EM 8 Sverige


ÖSM 2014


Kontakt

Om du vill ta kontakt med SSKK så har du alla uppgifter här.

SSKK-brev

Nummer 192 - 5 januari 2015 - Årgång 15

Officiellt nyhetsbrev från SSKK


1461. Nytt utseende, ny anslutning

SSKKbrev går i och med detta nummer in på sin 15:e årgång. Den tjänst som SSKKbrev har använt sig av de senaste åren har varit mindre bra av flera anledningar. Bland annat har utseendet på breven förvanskats vid utskick helt utan kontroll för redaktören. Från och med årgång 15 har SSKK därför bytt tjänst och vi hoppas att ni läsare kommer uppskatta förändringen. Ett särskilt tack riktas till Robert Ericsson som hjälpt till med vissa tekniska lösningar i samband med övergången.

Vi ber om överseende med att vi till viss del måste pröva oss fram i början av 2015 med lite olika lösningar och utseende. Vår prenumerantlista behöver också rensas från inaktuella adresser. Om du även i fortsättningen vill du ha nyhetsbrevet så ber vi dig därför att fylla i din mejladress via denna  länk

1462. Ny styrelse

I förra numret berättade vi om kommande förändringar i SSKK:s styrelse. Dessa har nu trätt i kraft och vi hälsar Per Söderberg välkommen tillbaka som ordförande. Senast det begav sig satt han på posten i 12 år. Samtidigt tackar vi Sebastian Nilsson för hans år som ordförande. Han kvarstår dock som suppleant i styrelsen. Vi välkomnar också Sonny Colin in i styrelsen.

Sebastian och Per
Sebastian Nilsson och Per Söderberg. Foto: Jonas Dahlgren

1463. Öppna SM 2015

I mars startar tredje upplagan av vårt populära Öppna SM i korrschack. Tävlingen spelas på ICCF-servern, men även postala spelare kan vara med. SSKK-medlemsskap krävs ej. Se fullständig inbjudan. Sista anmälningsdag är 28 februari.

1464. ICCF-kongressen

ICCF har haft sin kongress i Sydney, Australien. SSKK representerades av Per Söderberg. Per kommer skriva en utförlig artikel i tidskriften Korrschack om kongressen. Vi kan nämna att Sverige fick medaljer för sin vinst i Lag-EM. Av de åtta spelarna var Conny Persson, Dan Olofsson och Stefan Lindh på plats för att ta emot sina medaljer.

1465. ICCF-rating

ICCF:s ratinglista 1/2015 toppas av tjeckiske stormästaren Roman Chytilek på 2685. Bäste svensk på listan är stormästaren Björn Fagerström med 2586.

1466. Veteran-SM 2014

Intresset för VSM 2014 har tyvärr varit mindre än väntat. Trots utökad anmälningstid har vi i dagsläget bara fem anmälda, varav tre fullt kvalificerade. Vi ser helst fler och ger ytterligare frist: Intresseanmälan  senast 15 januari till sskk@schack.se (start senast 31 januari). I övrigt, se fullständig inbjudan.

Tomas Carnstam

1467. VM-trappan 2015

Den 20 mars startar årets Preliminary-grupper, se inbjudan. Anmälan senast 8 februari till SSKK, gärna via vårt webbformulär. Startavgift 150 kr betalas till SSKK:s plusgiro 52052-8 (SSKK-medlemskap krävs). Uppge även kvalifikation genom att hänvisa till lämplig paragraf i det regelutdrag som finns sist i inbjudan.

SSKK kan dessutom nominera spelare till Preliminary (<2400) och kommande VM-semifinaler (2400-), men högst 3 spelare totalt. I båda fallen krävs intresseanmälan senast 8 februari.

TC

1468. Individuella EM

Vi påmninner om det nya upplägget för individuella EM med ratinggränser. Två varianter finns: Server: Open Round (gruppstorlek 7), Preliminary (grs 11), Candidate (grs 13), final (grs 15). Postalt: Open Round (grs 4, dubbelrondig), semifinal (grs 6, dubbelrondig), final (grs 13). OBS: Anmälan till Candidate 2015 senast 10.2 via vårt webbformulär.

TC

1469. Fischer Random WC 4

Den 15 mars startar ännu en världscup i spelformen Fischer Random (Chess 960). Turneringen spelas på server med kort betänketid 30/10, dubbelrondigt och med 960-rating. I övrigt se inbjudan. Svenska spelare anmäler sig senast 18.2 genom att betala startavgift till plusgiro 52052–8: 190 kr/grupp för SSKK-medlem, annars 50% mera.

TC

1470. Svenska ICCF-starter

Bo Bredenhof (Västerås): M-517M-518

Birger Melander (Kramfors): M-518

Egon Nilsson (Hägersten): O-791

Björn Enoksson (Lund): O-792

Göran Gudichsen (Lund): TT-SEA-15

TC

1471. Dan ligger trea i VM

Dan Olofsson ligger på tredje plats i den pågående VM-final 28. Dan har ett parti kvar att spela.

1472. Italien mot övriga världen

SSKK kan nominera tre spelare i världslaget. Intresserade spelare ombeds kontakta Per Söderbergsenast 15 januari. Först till kvarn gäller.

TC


Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.