SSKK - brev

Nummer 170 – 28 februari 2013 – Årgång 13

********************

Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

Hemsida: www.schack.se/SSKK/

Redaktör: jonas.dahlgren@schack.se

********************

1344. SVERIGE LEDER LAG-EM

Sverige fortsätter imponera i finalen av Lag-EM 8. Svenska laget har så här långt tagit 38,5 poäng och har en vinstprocent på 55%. På andra plats ligger Ryssland med 38 poäng och 52% följt av Tyskland på 37,5 poäng och 52%.

Servertabell

 

1345. INTRESSANT TOPPSTRID I SM 2011
Ludvig Sandström fortsätter vinna och har med 7p +3 goda utsikter att passera Leif Rosén, som har 7½ +1. Henrik Cloodt har 5½ +3 och kan utmana toppduon om han besegrar Sandström. Följ upplösningen av dramat via servertabellen!
Tomas Carnstam

 

1346. NY FINNKAMP

Årets första vänskapslandskamp, mot Finland med start 1 mars, består i själva verket av två parallella matcher! Den ena spelas på ICCF:s server och omfattar 38 bord medan den andra utgörs av en traditionell postal match på 14 bord!

  Dels kan vi glädja oss åt den goda uppslutningen – 52 bord är mycket mer än de flesta liknande matcher brukar samla numera – dels förstås också att vi  kan erbjuda våra traditionalister, de postala spelarna, en rejäl ”egen” match.

  Vi möter starkt finskt motstånd – i servermatchen med klart högre medelranking. Det är med andra ord en svår uppgift som väntar det svenska laget, men som lagkapten hyser jag ingen oro över våra lagmedlemmars höga ambitioner och lagmoral! Dessutom har vi höga föredömen och goda ledstjärnor i form av en nuvarande och en före detta SSKK-ordförande, Sebastian respektive Per, vid de båda toppborden!

Sture Olsson

1347. SVENSKA ICCF-STARTER

Nils Nordin (Stockholm): H-377
Djamel Zeghachov (Skarpnäck): O-617  O-619
TC

 

__._,_.___
Recent Activity:
Visit Your Group
.

__,_._,___