SSKK - brev

Nummer 169 – 30 januari 2013 – Årgång 13

********************

Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

Hemsida: www.schack.se/SSKK/

Redaktör: jonas.dahlgren@schack.se

********************

1338. TÄTSTRIDEN HÅRDNAR I SM 2011
Vi har tidigare uppmärksammat Leif Roséns framfart i SM-gruppen. Nu har han fått konkurrens av Ludvig Sandström, som via två färska vinster har nått 75% +4; Rosén har 70% +2. Här finns sex högintressanta partier att följa! En joker med många partier kvar är Henrik Cloodt.  Tabell
Tomas Carnstam

1339. REGELÄNDRING
SSKK har i många år haft annan särskiljning än ICCF, men genom att våra tabeller nu ligger på servern så är det enklare att följa ICCF-standard. För SSKK-grupper med start 2013- kommer sålunda ”Baumbach” att tillämpas, dvs. 1) antal vinster; 2) Sonneborn-Berger, 3) inbördes resultat.
För ytterligare information om gamla och nya regler se vår Regelsida.
TC

1340. OMSTÖPT HEMSIDA
Under januari har stora förändringar skett på vår hemsida. Det som märks mest är väl färgbytet, men i samband med detta har många andra justeringar gjorts på nästan alla sidor. Det har också visat sig att olika webbläsare kan ge olika stor stil, med oönskad radbrytning som följd. Det nya upplägget har därför provats i ett flertal miljöer. Rapportera gärna om något konstigt skulle kvarstå.
TC

1341. STÄNDIGA NYHETER
Vårt nyhetsbrev kommer som bekant bara en gång i månaden, men den som vill ”uppdatera sig” oftare kan ju läsa notiserna på hemsidan. Exempelvis är det nu hög tid att anmäla sig till årets Preliminary, om man har VM-ambitioner (notis 2 jan).
TC

1342. SVENSKA ICCF-STARTER
Bo Bredenhof (Västerås): M-414
Björn Bäckström (Kalmar): M-415
Per Nyberg (Varberg): O-597
Kjell Johansson (Skärhamn): EO-132 (postal)
Göran Gudichsen (Lund): TTs 13/01-2
TC

1343.NY FINNKAMP PÅ GÅNG
Den 1 mars startar årets första vänskapslandskamp. För motståndet står Finland, i en mixad match omfattande ca 30 serverbord och (förhoppningsvis) ca 10 postala bord. Det svenska laget är ännu inte fulltecknat - undertecknad tar gärna emot anmälningar. Deltagande i lagmatcherna är som bekant öppet för alla SSKK-medlemmar, oavsett rankingtal och klasstillhörighet.

Planerade, men ännu inte spikade, nya lagmatcher senare i år är mot Lettland, Sydafrika och England. De svenska lagen nomineras i första hand kronologiskt från den kölista som bildas av inkomna förhandsanmälningar. Startavgiften, 50 kr per match, sätts enklast in på SSKK:s pg 52052-8.
Sture Olsson

 

__._,_.___
Recent Activity:
Visit Your Group
.

__,_._,___