SSKK - brev

Nummer 164 – 30 augusti 2012 – Årgång 12

********************

Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

Hemsida: www.schack.se/SSKK/

Redaktör: jonas.dahlgren@schack.se

********************

 

1304. SVENSKA VM-KANDIDATER
Dan Olofson och Conny Persson är anmälda till årets CT-grupper (närmast under VM-final). Båda är permanent kvalificerade till CT-nivån via fem GM-normer! Vi återkommer med länkar i nästa nyhetsbrev.
Tomas Carnstam

1305. PORTUGISISKT JUBILEUM
Korrschacket i Portugal fyller 75 år, vilket firas med två elitturneringar. Från Sverige deltar Björn Fagerström (grupp A, rating 2560-) och Stefan Andéer (grupp B, 2430-). Båda grupperna startar 1 december.

1306. SLUTSPELSTIPS
Som bekant kan man spela slutspel med upp till sex pjäser helt perfekt via tabellbaser. För sju pjäser finns verktyg med vilka man kan bygga egna tabellbaser, om man har en kraftfull dator. Men även en gammal dator kan duga om flertalet pjäser är bönder (ju mer låsta desto bättre). Här finns gratisprogrammet FinalGen.
TC

1307. SVENSKA ICCF-STARTER
Jimmy Sandberg (Ursviken): TT-GD-10 [Grünfeld], TT-SS-7 [halvslaviskt]
TC

 

1308. VÄNSKAPSLANDSKAMPER

Att inkludera även postalt spel i våra vänskapslandskamper blir, föga förvånande kanske, allt svårare för varje år. Inte i första hand p.g.a. vikande intresse från svenska spelares sida, utan snarare för att det postala spelet tycks minska kraftigt i de flesta andra länder. Det är därför tillfredsställande att kunna meddela att vi den 1 september startar en renodlat postal lagmatch, visserligen "bara" på tolv bord, men mot en så pass exotisk motståndare som Brasilien!
Den 15 september start å andra sidan en liknande lagmatch mot Litauen på ca 20 bord varav endast ett postalt!
Matchen mot Österrike i december spelas till 100% på ICCF:s server. I februari nästa år däremot skall vi spela mot Finland på (minst) 30 bord och i detta fall är parterna eniga om att bereda plats för 8-10 postala bord.
För alla kommande lagmatcher gäller, oavsett om spelet försiggår på servern eller via traditionell postgång, att de är öppna för alla SSKK-medlemmar oavsett spelklass och ratingtal, och att bästa sättet att säkra deltagande är att betala in en (eller ett par) startavgift(er) ā 50 kr till SSKK:s pg 52052-8.
Sture Olsson

 

__._,_.___
Recent Activity:
Visit Your Group
.

__,_._,___