SSKK - brev

Nummer 153 – 12 september 2011 - Årgång 11

====================

Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté (SSKK)

  Hemsida: www.schack.se/SSKK/

Redaktör: jonas.dahlgren@schack.se

====================

 

1226. BJÖRN FAGERSTRÖM STORMÄSTARE I KORR

Sverige har fått en ny stormästare i korrschack. Det är Björn Fagerström som lyckats med bedriften. Björn har en flytande rating på 2571. Stort grattis!

 

 

1227. INBJUDAN TILL SM 2011 OCH VSM 2011
I november startar årets båda SM-grupper, se gemensam inbjudan. Tävlingarna spelas på ICCF-servern, men enstaka postala partier kan förekomma i veteran-SM. Intresseanmälan senast 25 oktober till SSKK-kansliet.
Tomas Carnstam

1228. SNART BÖRJAR FR-CUPEN
Den 20 september är sista anmälningsdag för Fischer Random Världscup 1. Denna intressanta spelform borde locka fler än de hittills anmälda. Studera gärna partierna från den nyligen avslutade provturneringen på ICCF-servern. Vi kan också rekommendera boken Play Stronger Chess by Examining Chess960, som kan köpas här.

Svenska spelare anmäler sig via SSKK genom inbetalning av startavgift till plusgiro 52052–8, 190 kr/grupp för SSKK-medlemmar och 50% mera för övriga. I övrigt se inbjudan.
Tomas Carnstam

1229. NY INTRESSANT CUPTÄVLING
Vi planerar någon form av efterföljare till de tidigare så populära cupturneringar. Arbetsnamnet är Öppna SM, med betoning på öppen - inget SSKK-medlemskap kommer att krävas. Inbjudan kommer i nästa nyhetsbrev.
 
1230. LAG-NM 3 INSTÄLLT
Av våra grannländer tycks bara Finland vara intresserat av en fortsättning på lag-NM, och tävlingen måste därför inställas på obestämd tid.

 

1231. VÄNSKAPSLANDSKAMPER

Den 15 september är startdatum för höstens första lagmatch; mötet med Rumänien omfattar 36 bord, varav 30 spelas på ICCF:s server och 6 är reserverade för traditionellt postalt spel. Denna match får utgöra generalrepetition inför årets avslutande evenemang och höjdpunkt, matchen mot Ryssland som tar sin början den 15 november. Just detta datum för 50 år sedan avslutades nämligen den historiska första vänskapslandskampen mot Sovjetunionen, anledningen till att vi initierat denna "jubileumsmatch".

Matchen mot Ryssland skall omfatta 50 bord, varav ca 10 postala. Rekryteringen av det svenska laget har redan inletts och intresset från SSKK:s medlemmar verkar tämligen stort. Än så länge finns några vakanser, men den som vill delta gör bäst i att snabbt anmäla sitt intresse. Det gör man enklast genom att sätta in startavgiften 50 kr på SSKK:s pg 52052-8. Som i övriga lagmatcher är alla SSKK-medlemmar, oavsett spelklass och ratingtal, välkomna att delta.


Nya lagmatcher av liknande slag startas kontinuerligt, 4-5 st per år.

Sture Olsson

 

1232. SVENSKA ICCF-STARTER
Dan Olofson (Spånga): VM31 cand-2
Lennart Rydholm (Göteborg): VM31 cand-3
Bo Bredenhof (Västerås): M-343
Thomas Franzén (Arboga): M-344
Lars Swahnberg (Oskarshamn): O-479 O-478
Krister Johansson (Karlshamn): RCCA Silver
Sonny Colin (Helsingborg), RCCA Bronze.
Tomas Carnstam

 

 

 

BYTE AV E-POSTADRESS:
1. Skicka ett tomt mail (från den gamla e-postadressen) till sskkbrev-unsubscribe@yahoogroups.com
2. Skicka ett tomt mail (från den nya e-postadressen) till sskkbrev-subscribe@yahoogroups.com

 

 

__._,_.___
Recent Activity:
Visit Your Group
.

__,_._,___