SSKKs logo

SSKK:s Elektroniska Nyhetsbrev - Arkiv

Jonas Dahlgren är redaktör för SSKKs Elektroniska Nyhetsbrev. Jonas bevakar korrschacket nationellt som internationellt med tonvikt på SSKK:s medlemmars framfart. Målsättningen är att skicka ut ett nyhetsbrev i månaden.

Om du vill få dessa nyhetsbrev ska du skicka ett tomt mail till sskkbrev-subscribe@yahoogroups.com. Därefter dyker nyhetsbreven upp i din e-postlåda med jämna mellanrum.

Om du vill tipsa Jonas om någon nyhet når du honom på e-postadress jonas.dahlgren@schack.se.

 

SSKKbrev Nummer 147 - 29 mars 2011 - Årgång 11

Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté

Redaktör för SSKKbrev: jonas.dahlgren@schack.se

 

1189. RATING 2011-1

ICCF har publicerat sin första ratinglista för 2011 (per 110401). Listan toppas som vanligt av Oosterom på 2712. Bäste aktive svensk på listan är Ralf Åkesson på en 91:a plats med 2577.

http://www.iccf-webchess.com/RatingList.aspx

 

1190. TABELLER ÖVER NYLIGEN AVSLUTADE GRUPPER
Som bekant finns ett omfattande tabellarkiv på vår hemsida, och detta har tidigare uppdaterats mer eller mindre automatiskt. Av olika skäl har dock ett antal avslutade grupper fått ligga kvar på sidan Pågående. Så icke längre! Sluttabeller över VSM09, V:164, V:165, M:220, Ö:8p och Ö:10 finns sålunda i tabellarkivet.
Tomas Carnstam

 

1191. POSTAL EUROPACUP
ICCF inbjuder till en postal cup för europeiska fyrmannalag. Även enskilda spelare kan delta och placeras då i lag av arrangörerna. För detaljer se inbjudan. Svenska anmälningar (enskilda eller lag med svensk kapten) måste vara SSKK-kansliet tillhanda senast 15 maj.
Tomas Carnstam

1192. ÄR DU ANMÄLD TILL NÅGON LAGMATCH?
Många betalar för flera lagmatcher på en gång, och då kan det vara svårt att minnas hur många starter man har tillgodo. Sedan ett år finns därför en kölista på vår hemsida. Den har hittills varit kronologisk men har nu fått en mera lättläst alfabetisk form. Anmälda
Tomas Carnstam

 

1193. SVENSK ICCF-START
Gunnar Staf (Lund): M-322

 

1194. MATCHEN SVERIGE-ÖSTERRIKE 1950-53
När nyhetsflödet i övrigt är magert kan det vara bra att ha en historisk godbit i beredskap. Jag väljer Österrike 1950 - vår allra första internationella lagmatch. Yngre matcher
Tomas Carnstam