SSKKs logo

SSKK:s Elektroniska Nyhetsbrev - Arkiv

Jonas Dahlgren är redaktör för SSKKs Elektroniska Nyhetsbrev. Jonas bevakar korrschacket nationellt som internationellt med tonvikt på SSKK:s medlemmars framfart. Målsättningen är att skicka ut ett nyhetsbrev i månaden.

Om du vill få dessa nyhetsbrev ska du skicka ett tomt mail till sskkbrev-subscribe@yahoogroups.com. Därefter dyker nyhetsbreven upp i din e-postlåda med jämna mellanrum.

Om du vill tipsa Jonas om någon nyhet når du honom på e-postadress jonas.dahlgren@schack.se.

 

SSKKbrev Nummer 146 - 28 februari 2011 - Årgång 11

Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté

Redaktör för SSKKbrev: jonas.dahlgren@schack.se

 

1182. GM-TITEL TILL WINGE
Nyheten om Stefan Winges VM-silver har knappast undgått någon. Han lyckades tyvärr inte vinna det avgörande partiet, men avslutningen blev ändå stilren. Genom andraplatsen i VM 20 blir Stefan stormästare (officiellt vid höstens ICCF-kongress).
Tomas Carnstam

1183. OS 19 STARTKLART
Vi har tidigare redovisat det svenska laget (J Nilsson, Söderberg, Stål, Hellström) i kvalet till OS 19. Start 10 mars med 24 nationer i tre grupper med Sverige i grupp 2. Tävlingen är dubbelrondig och spelas postalt. Tre lag från varje grupp och bästa fyran går till final.
Tomas Carnstam

1184. VM 35

Förgrupperna i VM 35 startar den 10 mars med Ludvig Sandström, Magnus Andersson och Jan Bennborn som svenska deltagare. Se även svenska ICCF-starter nedan. IM-krav är 10 poäng av 14.


1185. TOPPSTRIDEN AVGJORD I SM 2009
Björn Fagerströms SM-titel (10½ av 13) har som bekant varit klar länge, och nu har Patrik Nilsson (7½) säkrat andraplatsen. Även Kenneth Josefsson (7p) har spelat klart och blir trea, eventuellt efter särskiljning. Sex partier återstår. Tabell
Tomas Carnstam

1186. INTERNATIONELLA LAGMATCHER

Den 1 mars startade den senaste i raden av vänskapslandskamper, en 100% serverbaserad match på 26 bord mot Argentina. Nästa match blir mot Italien med preliminär start den 1 maj. Det blir en match med inslag även av traditionellt postalt spel. Till hösten är det för övrigt redan klart med ytterligare två matcher, mot Rumänien och mot Ryssland, i bägge fallen med inslag av ett antal postala bord. Som vanligt står deltagande öppet för alla SSKK-medlemmar oavsett spelstyrka och rankingtal. Startavgift endast 50 kronor per match som lämpligen sätts in på SSKK:s plusgiro 520 52-8 med uppgift om vald match och önskat spelsätt. SSKK-lagen nomineras kronologiskt från kölistan som upprättas på grundval av inkomna startavgifter. Tidiga anmälningar ger med andra ord större chanser till spel. För färska resultat se uppdaterad matchöversikt.
Sture Olsson

1187. SVENSKA ICCF-STARTER
Ludvig Sandström (Hägersten): VM35-prel-1
Magnus Andersson (Göteborg): VM35-prel-2
Jan Bennborn (Solna): VM35-prel-7
Christer Johansson (Nacka): M-314
Bo Bredenhof (Västerås): M-315
Göran Gudichsen (Lund): H-269
Björn Bäckström (Kalmar): H-270
Tomas Carnstam

 

1188. VÄRDEFULLA KORRSCHACKKORT

Du slänger väl inte dina gamla korrschackkort? Nyligen såldes ett sådant efter auktion på eBay för 1136 USD! Det var ett postkort skickat av Tjigorin den 11 mars 1901. Tjigorin spelade mot Brzheski. Länk till den avslutade auktionen på eBay: http://cgi.ebay.com.sg/RUSSIA-CORRESPONDENCE-CHESS-CARD-M-CHIGORIN-SIGNED-1901-/380296131871