SSKKs logo

SSKK:s Elektroniska Nyhetsbrev - Arkiv

Jonas Dahlgren är redaktör för SSKKs Elektroniska Nyhetsbrev. Jonas bevakar korrschacket nationellt som internationellt med tonvikt på SSKK:s medlemmars framfart. Målsättningen är att skicka ut ett nyhetsbrev i månaden.

Om du vill få dessa nyhetsbrev ska du skicka ett tomt mail till sskkbrev-subscribe@yahoogroups.com. Därefter dyker nyhetsbreven upp i din e-postlåda med jämna mellanrum.

Om du vill tipsa Jonas om någon nyhet når du honom på e-postadress jonas.dahlgren@schack.se.

 

SSKKbrev Nummer 143 - 31 december 2010 - Årgång 10

Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté

Redaktör för SSKKbrev: jonas.dahlgren@schack.se

 

1169. SENASTE NYTT I VM 20
Det intressanta slutspelet i Stefan Winges avgörande parti i Korr-VM 20 har länge kunnat följas med fem drags fördröjning. För att undvika eventuell påverkan i ett viktigt skede har dock visningen varit inställd en tid. Strax före jul var enligt uppgift 105 drag gjorda. Senast kända ställning
Tomas Carnstam

 

1170. KRAFTIGT SÄNKTA ICCF-AVGIFTER
ICCF har just tillkännagivit en sänkning av de avgifter som vi betalar för starter som förmedlas av SSKK. Dessutom har den svenska kronan i stort sett återfått värdet från tiden före finanskrisen. Därför sänker vi nu kraftigt de internationella startavgifterna, se aktuella avgifter. Observera att flertalet startavgifter på baksidan av Korrschack nr 4/09 därmed är inaktuella. Den som råkar betala för mycket har dock mellanskillnaden tillgodo.
Tomas Carnstam

 

1171. INBJUDAN TILL OS 19
Vi efterlyser postala elitspelare till OS 19 för nationslag. Förgrupper beräknas starta den 11 mars; i övrigt se inbjudan. Brådskande intresseanmälan - senast 13 januari - till Per Söderberg. (Turneringen är avgiftsfri, men vi förutsätter att spelarna är eller blir SSKK-medlemmar.)
Tomas Carnstam

1172. INBJUDAN TILL DAM-VM 10
Till gruppspelet i kommande Dam-VM 10 är visserligen bara en svenska direktkvalificerad (IM Siv Bengtsson), men SSKK har även rätt att nominera en spelare. Intresserade damer kan höra av sig till sskk@schack.se senast 10 januari. Turneringen spelas på ICCF-servern och beräknas starta 1 mars; i övrigt se inbjudan (SSKK-medlemskap krävs).
Tomas Carnstam

1173. NYSTARTADE LAGTÄVLINGAR
Flera svenska lag deltar i två just startade minnesturneringar, norska Thor Løvholt Memorial semifinal 2 och nederländska Ger van Perlo Memorial grupp A (rating under 2100) samt grupp B (rating under 1900). De svenska lagen har nyligen presenterats i notiser vår hemsida.

1174. MIKHAIL UMANSKY 1952-2010
Från ICCF nås vi av sorgebudet att exvärldsmästaren Mikhail Umansky har avlidit. Han erövrade VM-titeln genom en övertygande seger i Korr-VM 13 och vann några år senare överlägset ICCF:s jubileumsturnering mellan alla då levande VM-segrare. Umansky var född och uppvuxen i Ryssland men bodde vid sin död i Tyskland.
Tomas Carnstam

1175. DELAD SEGER I VETERAN-SM 2009

Birger Melander har vunnit det sista partiet i VSM 2009 och delar därmed gruppsegern med Clas Engwall. Sluttabell
Tomas Carnstam

1176. SVENSKA ICCF-STARTER
Joakim Brandberg (Uppsala): M-300
Gunnar Staf (Lund): M-301
Eric Nordin (Helsingborg): H-261
Mattias Berggren (Täby): EU H-14
Mattias Johansson (Bryssel): TTs 7/10-3
Tomas Carnstam

 

1177. GOTT NYTT ÅR

Därmed stänger vi den tionde årgången av SSKKbrev och passar på att önska alla våra läsare ett GOTT NYTT (KORR-) ÅR 2011!