SSKKs logo

SSKK:s Elektroniska Nyhetsbrev - Arkiv

Jonas Dahlgren är redaktör för SSKKs Elektroniska Nyhetsbrev. Jonas bevakar korrschacket nationellt som internationellt med tonvikt på SSKK:s medlemmars framfart. Målsättningen är att skicka ut ett nyhetsbrev i månaden.

Om du vill få dessa nyhetsbrev ska du skicka ett tomt mail till sskkbrev-subscribe@yahoogroups.com. Därefter dyker nyhetsbreven upp i din e-postlåda med jämna mellanrum.

Om du vill tipsa Jonas om någon nyhet når du honom på e-postadress jonas.dahlgren@schack.se.

 

SSKKbrev Nummer 140 - 31 oktober 2010 - Årgång 10

Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté

Redaktör för SSKKbrev: jonas.dahlgren@schack.se

 

1152. FAGERSTRÖM ÖVERLÄGSEN SEGRARE I SM 2009
Björn Fagerström vann även sina två avslutande partier och uppnådde därmed 10½ av 12. SSKK gratulerar! Striden om andraplatsen tycks bli hårdare. Servertabell
Tomas Carnstam

 

1153. FÖRLUST MOT SCHWEIZ

Nyligen avslutades vänskapslandskampen mot Schweiz. Det blev tyvärr förlust i matchen med 23-37. Bordsresultat

 

1154. ICCF-FAMILJEN VÄXER

Närmast i tur att bli fullvärdig medlem tycks Kap Verde vara, örepubliken utanför Afrikas västkust med ett förflutet bland annat som portugisisk koloni.
Schackaktiviteten lär vara hög, bland annat har det sagts att vad gäller korrschackets så har man fler aktiva i förhållande till den totala folkmängden än de flesta ICCF-medlemsländer!

Nåväl, SSKK inledde den 1 november en vänskapslandskamp på 16 bord mot just Kap Verde, ett evenemang som helt genomförs på ICCF:s server. För vår del gäller rankingtalet 2100 som (ungefärlig) övre gräns för deltagande i denna match mot en i flera avseenden exotisk motståndare.

Nästa match, mot Tjeckien, startar 1 december. Om antalet bord stannar vid 32 så är matchen i dagsläget fulltecknad, annars kan ev. enstaka platser ännu vara vakanta.

Vad gäller nästa års spelprogram för lagmatcherna så blir det minst fyra nya matcher! Argentina, Ryssland, Italien är klara motståndare 2011. Se matchöversikten.
Sture Olsson


1155. DELAD SEGER I VETERAN-SM 2009 ?
Clas Engwall har spelat klart och blir ensam VSM-segrare om Birger Melander tappar poäng i något av sina tre återstående partier. I praktiken är det fråga om ett enda avgörande parti - om Melander vinner detta så blir han med all säkerhet delad etta tillsammans med Engwall. Servertabell
Tomas Carnstam

1156. BARRIOS MEMORIAL

Rickard Dahlström deltar i den spanska inbjudningsturneringen José Antonio Barrios Memorial C. Det officiella startdatum är den 1 december men ett stort antal partier har kommit igång. Vi önskar Rickard lycka till!

Servertabell


1157. VETERAN-SM 2010
Inbjudan till VSM 2010 har länge funnits på vår hemsida (och har även skickats via e-post till berörda spelare och som pappersbilaga i Korrschack nr 3 till spelare utan e-post). Vi har redan nio anmälda, men eftersom inbjudan glömdes bort i föregående nyhetsbrev förlänger vi ändå anmälningstiden till 5 november. Ny inbjudan
Tomas Carnstam

1158. SVENSKA ICCF-STARTER
Peter Nielsen (Jönköping): MN-60
Henrik Cloodt (Stockholm): M-291
Tomas Carnstam

 

1159. OS-FINAL 16

I juni startade OS-final 16 där vi har ett svenskt finallag. Laget som består av Ingvar Carlsson (bord 1), Per Söderberg (bord 2), Gunnar Blomstrand (bord 3) och Bo Bengtsson (bord 4) har ännu inte avslutat något parti. Finalen spelas postalt. Poängmässigt leder Israel som tagit 4,5 poäng (50%) och procentuellt leder Finland med 100% och 1 poäng.

Tabell