SSKKs logo

SSKK:s Elektroniska Nyhetsbrev - Arkiv

Jonas Dahlgren är redaktör för SSKKs Elektroniska Nyhetsbrev. Jonas bevakar korrschacket nationellt som internationellt med tonvikt på SSKK:s medlemmars framfart. Målsättningen är att skicka ut ett nyhetsbrev i månaden.

Om du vill få dessa nyhetsbrev ska du skicka ett tomt mail till sskkbrev-subscribe@yahoogroups.com. Därefter dyker nyhetsbreven upp i din e-postlåda med jämna mellanrum.

Om du vill tipsa Jonas om någon nyhet når du honom på e-postadress jonas.dahlgren@schack.se.

 

SSKKbrev Nummer 135 - 27 maj 2010 - Årgång 10

Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté

Redaktör för SSKKbrev: jonas.dahlgren@schack.se

 

1119. DAM-VM AVGJORT

 

Det åttonde Dam-VM i korrschack har avgorts. Ryskan Olga Sukhareva har försvarat sin världsmästartitel efter drygt två års spel. På andraplats ligger tjeckiskan Bazantova och trea brittiskan Mary Jones som spelat klart sina partier. Men ett par spelare ytterligare kan lägga sig i den övriga medaljstriden. Tabell

 

1120. JUNIOR-SM 2008 AVSLUTAT
Som väntat vann Marie-Thin Hagberg det avgörande JSM-partiet mot Michael de Verdier, och därmed tog hon full pott i både kvalet och finalen. En mycket imponerande prestation! Och idag avslutades även det sista pågående partiet, vilket innebär att de Verdier delar andraplatsen med Benjamin Block. Sluttabell
Tomas Carnstam

 

1121. 4th WEBCHESS OPEN
Det är dags för fjärde upplagan av ICCF Webchess Open med start i mitten av juli. Den som är "ny i ICCF" kan starta i en grupp helt gratis vid anmälan via e-post till vdemian@shaw. ca (för detaljer och tolkning av "ny" se inbjudan). För övriga svenskar sker anmälan via SSKK genom insättning av startavgiften 100 kr per grupp till pg 52052-8 senast 20 juni. För den som inte är SSKK-medlem är avgiften som vanligt 50% högre, alltså 150 kr. Den som är ute i sista stund bör även fylla i vårt webbformulär. Observera att betalning inte kan ske direkt till ICCF, och att sista anmälningsdatum därför är tidigarelagt i förhållande till uppgifterna i inbjudan.
Tomas Carnstam

1122. VETERANCUP 3
Vi påminner om förra månadens inbjudan till ICCF Veterancup 3. Startavgift 180 kr för SSKK-medlemmar och 270 kr för övriga. Anmälan via SSKK som ovan senast 10 juli.

1123. SOVJETMATCHEN 1958-1961
Vi planerar att i tidskriften Korrschack publicera en artikel om hundrabordsmatchen Sverige-Sovjetunion en 1958-1961. Eftersom inget arkivmaterial finns att tillgå har våra enda källor varit dåtida publicerat material, mycket utspritt och i regel med initial i stället för förnamn. Genom detektivarbete av Calle Erlandsson och undertecknad har flertalet spelare ändå kunnat identifieras, men i många fall har vi hittills gått bet. Inför kommande publicering i Korrschack nr 3 ber vi därför läsarna om hjälp med utgångspunkt från en preliminär matchlista på vår hemsida - intressant historisk läsning för alla.
Tomas Carnstam

1124. INTERNATIONELLA STARTER

Här är de svenskar som startar en internationell individuell korrturnering under maj månad:
Bo Bredenhof  WS-M-266 och  WS-M-267
Göran Gudichsen WS-O-367

SSKKbrev önskar lycka till!

 

1125. VM-FINAL 26

VM-final 26 kommer starta den 10 juni med spel på ICCF:s server. I denna final finns ingen svensk deltagare. Tabell