SSKKs logo

SSKK:s Elektroniska Nyhetsbrev - Arkiv

Jonas Dahlgren är redaktör för SSKKs Elektroniska Nyhetsbrev. Jonas bevakar korrschacket nationellt som internationellt med tonvikt på SSKK:s medlemmars framfart. Målsättningen är att skicka ut ett nyhetsbrev i månaden.

Om du vill få dessa nyhetsbrev ska du skicka ett tomt mail till sskkbrev-subscribe@yahoogroups.com. Därefter dyker nyhetsbreven upp i din e-postlåda med jämna mellanrum.

Om du vill tipsa Jonas om någon nyhet når du honom på e-postadress jonas.dahlgren@schack.se.

 

SSKKbrev Nummer 134 - 30 april 2010 - Årgång 10

Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté

Redaktör för SSKKbrev: jonas.dahlgren@schack.se

 

1110. ANNORLUNDA LAGMATCH

 

Den 1 juni startar en annorlunda lagmatch; för motståndet står denna gång inte ett renodlat "landslag" utan ett lag från den internationella korrschackklubben SchemingMind. com!

 

Genom den brittiska paraplyorganisation en för korrschack BFCC är klubben ansluten till ICCF, varför deras server står till vårt förfogande. Ett litet antal bord kommer dock att reserveras för postalt spel.

Det svenska laget är inte fulltecknat ännu!  En (snabb) intresseanmälan till undertecknad är bästa sättet att försäkra sig om en plats i det svenska laget. Som vanligt är startavgiften bara 50 kr/två partier vilket inbetalas till SSKK pg 52052-8.

 

Sture Olsson
(
sture.gun@comhem. se
)

 

 

1111. WORLD CUP 17

 

Förgrupperna i World Cup 17 som startade i juni 2009 börjar nu gå in i slutfasen. Fem svenskar kom till start och i skrivande stund finns det möjlighet för två av dessa att gå vidare till semifinalspel. Det är endast vinnaren i respektive grupp som är garanterad plats i semifinalerna. Men några tvåor kan också få möjlighet att spela vidare.

 

Grupp 7: Anders Brissman har precis avslutat gruppen genom en vinst i sista partiet. Han blir därmed tvåa med 6 p av 8. Finns en liten möjlighet till avancemang.

Grupp 28: Jan Johansson (Västerås) har spelat klart med 3,5 p av 8. Ser ut att bli en sjätteplats för Jan.

Grupp 59: Bo Bredenhof har tagit 3,5 p av 7 och ett återstående parti. Bo ligger på sjundeplatsen i gruppen med möjlighet att klättra ett par placeringar.

Grupp 78: Eric Nordin ligger på en andraplats och har spelat klart (4,5 p av 8). Ett par spelare kan passera Eric så chanserna för avancemang är nog borta.

Grupp 79: Magnus Andersson ligger på en andraplats med 5 poäng av 7  och ett återstående parti. Även ledaren har 5 poäng och ett återstående parti. Magnus har alltså chans för avancemang.

 

 

1112. NYA INBJUDNINGSTURNERIN GAR
SSKK har erbjudits att nominera svenskar till olika inbjudningsturnerin gar. Den som är intresserad och uppfyller kraven uppmanas att omgående kontakta Per Söderberg : per.soderberg@ schack.se
1. Postal finsk turnering av kategori 4 med IM/SM-normer; 15 man med lägst 2330 i rating. Start i maj/juni 2010.
2. Rauzer Memorial (Ukraina), serverturnering av kategori 5 med IM/SM-normer. Man söker en svensk med lägst 2325 (och då gärna någon som deltar i matchen mot Ukraina). Start redan 15 maj.
3. Schweiz korrfederation 25 år. Två servergrupper à 15 man, ICCF kategori 12 resp 9, båda med GM-norm. Här krävs lägst 2550 resp lägst 2400. Start 2 nov men nominering senast 7 maj, varför intresse måste anmälas snarast.
Tomas Carnstam


1113. ICCF VETERANCUP 3
Det är åter dags för ICCF populära veterancup. Upplägget är som förut: Servergrupper med 13 spelare, där vinnarna går till final. Alla som har fyllt 60 år senast 1 september (startdatum) kan delta i en eller flera grupper.
   Anmälan sker via SSKK genom insättning av startavgiften 180 kr per grupp till pg 52052-8 senast 10 juli. För den som inte är SSKK-medlem är avgiften som vanligt 50% högre, alltså 270 kr. Den som är ute i sista stund bör även fylla i vårt webbformulär. Ytterligare information finns i inbjudan (observera dock att betalning inte kan ske direkt till ICCF, och att sista anmälningsdatum därför är tidigarelagt som ovan).
Tomas Carnstam


1114. INTERNATIONELLA LAGMATCHER
Jubileumsmatchen mot Övriga världen är nu färdigspelad (62½-77½). Ställning i övriga matcher och vad som närmast är på gång framgår av matchöversikten. Till den kommande matchen mot SchemingMind behövs ytterligare ett par spelare, och starten är därför framflyttad till 1 juni. Vi påminner om möjligheten att se aktuell kölista på vår hemsida.
Tomas Carnstam


1115. VAKANS I SSKK KLASS M
Vi har fått ett återbud till en startklar servergrupp i SSKK klass M. Intresserade bör anmäla sig via vårt webbformulär. Först till kvarn gäller!
Tomas Carnstam


1116. SM-RAPPORT
SM 2009. Björn Fagerström har startat mycket bra med 4 av 5, men ytterligare sex man har tappat högst 1p.
SM 2007. Som bekant vann Eric Nylander närmast före Nils Nordahl. Niclas Hjelm blir trea om han vinner sista partiet.
VSM 2009. Hittills mest remier, men Kenneth Josefsson sticker ut med två vinster. Den högst rankade Göthe Gustafsson har tyvärr måst utgå pga sjukdom.
JSM 2008. I praktiken kan ingen hota Marie-Thin Hagberg. Ett intressant slutspel avgör vem som blir tvåa.
Tomas Carnstam


1117. NYTT RATINGUNDERLAG
På vår hemsida finns länken Elo-lista (som leder till ICCF-serverns sökmaskin) samt länken ratingunderlag, med vars hjälp man kan hämta en nyligen uppdaterad textfil med turneringsdata för alla svenskar (texten är i Msdos-format) . Vi rekommenderar dock att den som har bredband (och kan köra Msdos-program) hämtar hela databasen med sökprogrammet Eloquery.
Tomas Carnstam


1118. INTERNATIONELLA STARTER
WS-M-260 Erland Lundberg