SSKKs logo

SSKK:s Elektroniska Nyhetsbrev - Arkiv

Jonas Dahlgren är redaktör för SSKKs Elektroniska Nyhetsbrev. Jonas bevakar korrschacket nationellt som internationellt med tonvikt på SSKK:s medlemmars framfart. Målsättningen är att skicka ut ett nyhetsbrev i månaden.

Om du vill få dessa nyhetsbrev ska du skicka ett tomt mail till sskkbrev-subscribe@yahoogroups.com. Därefter dyker nyhetsbreven upp i din e-postlåda med jämna mellanrum.

Om du vill tipsa Jonas om någon nyhet når du honom på e-postadress jonas.dahlgren@schack.se.

 

SSKKbrev Nummer 132 - 28 februari 2010 - Årgång 10

Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté

Redaktör för SSKKbrev: jonas.dahlgren@schack.se

 

1094. NYTT PÅ HEMSIDAN
Vår hemsida har alltid varit mera funktionell än vacker, och så kommer det att förbli. Nu har vi dock snyggat till startsidan något, bland annat genom att flytta SSKK-loggan till en lämpligare plats. Motsvarande är genomfört även på alla undersidor utom tabellsidorna. Fortfarande återstår att aktualisera viss information på några undersidor, men även detta ska ske snarast möjligt.
Tomas Carnstam

1095. WINGE NÄRA VM-TITELN
Detta blir nu en stående och väl synlig rubrik på vår hemsida. En länk till serverdiagrammet får ersätta tidigare fasta diagram, som snabbt blev inaktuella. Winge måste vinna partiet för att bli världsmästare, och han har som synes goda utsikter att lyckas!
Tomas Carnstam


1096. KÖLISTA TILL LAGMATCHER
Många betalar för flera lagmatcher på en gång, och då kan det vara svårt att minnas hur många starter man har tillgodo. Vi tillhandahåller nu en aktuell kölista på vår hemsida. Den blir förhoppningsvis också en god draghjälp till nyanmälningar.
Tomas Carnstam

1097. PROJEKTET ÄLDRE MATCHER
Ett hägrande mål har varit att på hemsidan kunna presentera samtliga internationella lagmatcher som SSKK har spelat under åren. Med viss stolthet kan vi meddela att matchlistan nu är komplett utifrån tillgänglig dokumentation. Vi kommer efter hand att komplettera med ytterligare länkar till bordsresultat. Vi har i dagsläget hunnit till 2003 och fortsätter bakåt.
Tomas Carnstam

1098. RATINGUNDERLAG
På vår hemsida finns länken Elo-lista, som leder direkt till ICCF-serverns sökmaskin. Via den kan man enkelt åstadkomma ratinglistor av valfritt slag. För att man även ska kunna kontrollera sitt ratingunderlag finns även en länk till en nedladdningsbar zip-fil, som innehåller en textfil (i Msdos-format) med turneringsdata för alla svenskar. Vi rekommenderar dock att den som har bredband (och kan köra Msdos-program) hämtar hela databasen och själv kör sökprogrammet Eloquery
Tomas Carnstam

1099. SSKK:s VÄNSKAPSLANDSKAMPER

Lagmatchen mot Tyskland startar programenligt den 1 mars. Den här gången lyckades vi mobilisera ett lag på hela 60 bord - varav 45 spelas på ICCF-servern och 15 postalt. I vardera lagdelen toppas SSKK-laget av en GM, Conny Person resp. Ingvar Carlsson, välkomna förstärkningar som sannerligen kommer att behövas mot ett så starkt motståndarlag. Tyskland-Sverige laguppställning


Nästa lagmatch startar 1 maj och blir av ett ovanligt slag. Vi möter den internationella korrschackklubben SchemingMind. com i en mixad match, dvs med utrymme för såväl server- som postalt spel.

Våra lagmatcher är öppna för alla SSKK-medlemmar oavsett rating eller klasstillhörighet. Två partier per match mot en motståndare av ungefär samma spelstyrka.
Anmälan till vår kölista för lagmatcher görs genom insättande av startavgiften 50 kronor till SSKK:s pg 52052-8 (ange önskat spelsätt)

 

1100. FAGERSTRÖM ÖVERTYGAR I SM 2009
Den långa raden av remier i SM 2009 bröts nyligen av Björn Fagerström, som i rask takt har vunnit tre partier. Vi påminner om att alla färdiga partier kan genomspelas via servertabellen, och att pågående partier kan följas med tre drags fördröjning.  Tabell
Tomas Carnstam

1101. HAGBERG ÅNGAR PÅ I JSM 2008
Marie-Thin Hagberg tog full pott i kvalet till JSM 2008. Hon tycks satsa lika hårt i finalen, som snart kan vara avgjord. Tabell
Tomas Carnstam