SSKKs logo

SSKK:s Elektroniska Nyhetsbrev - Arkiv

Jonas Dahlgren är redaktör för SSKKs Elektroniska Nyhetsbrev. Jonas bevakar korrschacket nationellt som internationellt med tonvikt på SSKK:s medlemmars framfart. Målsättningen är att skicka ut ett nyhetsbrev i månaden.

Om du vill få dessa nyhetsbrev ska du skicka ett tomt mail till sskkbrev-subscribe@yahoogroups.com. Därefter dyker nyhetsbreven upp i din e-postlåda med jämna mellanrum.

Om du vill tipsa Jonas om någon nyhet når du honom på e-postadress jonas.dahlgren@schack.se.

 

SSKKbrev Nummer 129 - 30 november 2009 - Årgång 9

Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté

Redaktör för SSKKbrev: jonas.dahlgren@schack.se

 

1061. ERIC NYLANDER SVENSK MÄSTARE

 

Eric Nylander äntligen säkrat segern i SM 2007 genom remi mot Bo Lindström. SSKK gratulerar! Tvåa blir Nils Nordahl, som vinner särskiljningen oavsett utgången av det sista pågående partiet mellan Niclas Hjelm och Mats Johansson. Den eventuella vinnaren av detta parti blir trea, och vid remi blir det i stället Lindström. Tabell


Tomas Carnstam

 

 

1062. RALF ÅKESSON I VM-FINAL

 

Sedan långt tillbaka har Ralf Åkesson kvalificerat sig för spel i en VM-final. Ralf har nu tackat ja till att medverka i VM-final 25. Den 10 december startar finalen med 17 deltagare. SSKKbrev önskar lycka till! Här är turneringstabellen

 

 

1063. NY WEBMASTER

 

Australiensaren Clive Murden har utsetts till ny webmaster för ICCF:s hemsida. Clive har också utsetts till ordförande i det projekt som ska skapa en ny ICCF-hemsida. Den nya hemsidan kommer skapas av det turkiska schackförbundet som också har designat FIDE:s hemsida.

 

 

1064. INTRESSANT TOPPSTRID I JUNIOR-SM 2008

 

Den som har följt finalen i JSM 2008 har måhända lagt märkte till att flertalet avgjorda partier har förlorats på tid, men lyckligtvis finns det fyra spelare som tar turneringen på största allvar. Tre av dessa är ännu obesegrade, nämligen Marie-Thin Hagberg, Michael de Verdier och Benjamin Block. Deras mycket intressanta inbördes partier kan följas via tabellen.


Tomas Carnstam

 

 

1065. SM 2009

 

Idag startar årets SM-turnering, som vanligt med 13 deltagare. Högst rankade är Björn Fagerström med 2480 och Jan Bennborn med 2444. Fagerström har gjort snabb karriär (debut för mindre än tre år sedan) och tycks liksom Bennborn ha en omättlig aptit på korrschack. Märkligt nog bor hela sex man i mitt närområde, men jag försäkrar att detta är en tillfällighet. Tabell


Tomas Carnstam

 

 

1066. VSM 2009

 

Samtidigt med SM-gruppen startar årets Veteran-SM, som är rekordstarkt med tre IM och ett ratingsnitt på hela 2282 (Tidigare rekord 2250 från VSM 2006, det första som rankades av ICCF.) Storfavorit är Göthe Gustafsson med sina 2506. Tabell

 

Tomas Carnstam

 

 

1067. INDIVIDUELLA INTERNATIONELLA STARTER 0911

 

Här är en sammanställning över de svenskar som startat en individuell internationell turnering under november 2009:

 

Higher Class, world, grupp 212, server: Anders Kleimark

 

Higher Class, world, grupp 213, server: Stig Larsson

 

Open Class, world, grupp 322, server: Mattias Johansson

 

 

1068. A L ALPERT MEMORIAL

 

Det ryska korrschackförbundet inbjuder till A.L. Alpert Memorial. Korrturneringen spelas i form av en cup med 3 steg med kvartsfinal, semifinal och final. Spelet sker på server med 50 dagar för 10 drag. Mer info återfinns här:

 

http://www.memorial -alpert.narod. ru/en/mainen. html

 

 

1069. OFÖRÄNDRAD MEDLEMSAVGIFT

 

Årsmedlemskap i SSKK kostar även nästa år 490 kr (stödmedlemskap 700 kr; några betalar dock mera än så). För den som under 2010 fyller högst 20 år gäller halv avgift. I medlemskapet ingår som vanligt tidskriften Korrschack och rätten att starta i SSKK- och ICCF-tävlingar. (Vi kommer att avisera 2009 års medlemmar tillsammans med Korrschack nr 4, som är under tryckning. Rullande årsmedlemmar aviseras senare.)


Tomas Carnstam