SSKKs logo

SSKK:s Elektroniska Nyhetsbrev - Arkiv

Jonas Dahlgren är redaktör för SSKKs Elektroniska Nyhetsbrev. Jonas bevakar korrschacket nationellt som internationellt med tonvikt på SSKK:s medlemmars framfart. Målsättningen är att skicka ut ett nyhetsbrev i månaden.

Om du vill få dessa nyhetsbrev ska du skicka ett tomt mail till sskkbrev-subscribe@yahoogroups.com. Därefter dyker nyhetsbreven upp i din e-postlåda med jämna mellanrum.

Om du vill tipsa Jonas om någon nyhet når du honom på e-postadress jonas.dahlgren@schack.se.

 

SSKKbrev Nummer 128 - 31 oktober 2009 - Årgång 9

Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté

Redaktör för SSKKbrev: jonas.dahlgren@schack.se

 

1053. WINGE-TORO

Det är många som följer partiet Winge-Toro har vi förstått. Det är inte bara korrschackspelare som intresserar sig för partiet. Vinner Stefan Winge så blir han Sveriges första världsmästare i schack.

Senaste draget, partiet kan följas live med 5 drags fördröjning, har Stefan gjort: 74.Kb7.

http://www.iccf- webchess. com/MakeAMove. aspx?id=185159

 

1054. AVGÖRANDET NÄRA I SM 2007

 

Sedan förra rapporten har ett antal väntade resultat influtit. Men ännu återstår tre partier, däribland det helt avgörande Nylander-Lindströ m. Ställning (med tre drags fördröjning) och tabell


Tomas Carnstam

 

1055. SSKK:s VÄNSKAPSLANDSKAMPER

Den 1 november börjar två lagmatcher samtidigt  -  två sinsemellan väldigt olika arrangemang. Matchen mot Holland är något så ovanligt som en 100% postal match, omfattande 17 bord. Matchen mot Ukraina över 30 bord är i stället 100% serverbaserad. Det är vår allra första lagmatch av detta slag mot denna i schacksammanhang välmeriterade motståndare, ett verkligt elddop för SSKK-laget.

 

Nästa år siktar vi på fyra nya lagmatcher, varav tre redan är inbokade: 

 

Mot Tyskland den 1 mars, mot SchemingMind. com den 1 maj och mot Skottland, preliminärt den 1 september. Alla tre är s.k. mixade matcher, d.v.s. med inslag av både postala bord och serverbord. SchemingMind. com är för övrigt en internationell korrschackklubb, ansluten till ICCF. En fjärde lagmatch nästa år är tänkt att starta 1 november, motståndare här är ännu inte spikad.

 

De svenska lagen i dessa lagmatcher nomineras från en kölista, till vilken alla SSKK-medlemmar oavsett spelklass och rating är välkomna att anmäla sig. Man spelare två partier/match, ett vitt och ett svart parti vid varje bord. Startavgiften 50 kr/match sätts enklast in på SSKK:s plusgiro 52052-8. Ange önskad match och spelsätt.

 

Sture Olsson

 

 

 

1056. SSKK INBJUDER TILL LAG-NM 3

 

Flera spelare har frågat om nästa lag-NM. Vi har väntat på besked från Danmark eller Norge, som stod närmast på tur att arrangera, men det tycks nu i stället bli SSKK. En detaljerad inbjudan måste anstå till nästa nyhetsbrev, men klart är att tävlingen i sin helhet kommer att spelas på ICCF-servern.


Tomas Carnstam

 

 

 

1057. SM 2009

 

Elva spelare är anmälda och startklara. I tidsordning: Björn Fagerström, Bo Berg (Mölndal), Sonny Colin, Christian Jepson, Kenneth Josefsson, Håkan Pettersson, Jan Bennborn, Magnus Andersson, Nils Nordahl, Mats Johansson och Patrik Nilsson. Vi ser gärna 13 deltagare och tar därför emot intresseanmälningar till 7 november. I övrigt se inbjudan

Tomas Carnstam

 

 

 

1058. VETERAN-SM 2009

 

Även här finns två vakanser, och vi tar emot ytterligare anmälningar som ovan. Hittills anmälda och startklara:  Héctor Kunzmann, Birger Melander, Bror-Eric Johansson, Kenneth Josefsson, Clas Engwall, Göthe Gustafsson och Peter Nielsen.

Tomas Carnstam

 

 

1059. WORLD CUP 12

Finalen av World Cup 12 har startat. Finalen spelas postalt. Tyvärr finns inga svenskar bland finalisterna, däremot en och annan tysk…

http://www.iccf- webchess. com/EventCrossTa ble.aspx? id=19564

 

1060. INTERNATIONELLA STARTER OKTOBER 2009

Här är en sammanställning över de svenskar som startat en individuell internationell korrturnering under oktober 2009:

Stormästarnormturner ing, grupp 20, server: Björn Fagerström

Mästarklass, world, grupp 233, server: Gunnar Staf

Tematurnering Sokolski A00 3/06/Final: Mikael Bäckström