SSKK-logo

Validator HTML 4.01

  SSKKbrev 11 - 29 oktober 2001 - Årgång 1

Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté

Redaktör för SSKKbrev: jonas.dahlgren@schack.se

93. RUNE HOLMBERG STORMÄSTARE

Genom att vinna bägge sina sista partier i jubileumsturneringen SSKK 60 år har Rune Holmberg, Mölndal, uppfyllt GM resultatet med en halva tillgodo och kommer därmed att tilldelas denna utmärkelse vid nästa ICCF Kongress som är avsedd att hållas i Seixal, Portugal om cirka ett år.

SSKK grattar Rune till denna välförtjänta titel!

Per Söderberg

94. SVENSK I VM-FINAL!

Vid ICCF's kongress i Rimini kunde det bekräftas att Anders Eriksson, Västerås kommer att få deltaga i ICCFs sjuttonde VM-final. Tidigare har jag bara kunnat notera att möjligheten fanns och först nu är det klart. Inbjudningarna skall sändas ut innan den definitiva startlistan är färdig. Vi får önska Anders lycka till och grattis!

Per Söderberg

95. NYA WEBMASTERS HOS ICCF

Det internationella korrschackförbundet ICCFs hemsida har fått nya webmasters. Tidigare webmastern dansken Peschardt har slutat och har ersatts med trion Evelyn Radosztics, Österrike, Marina Luz Tinjaca, Italien, och Marco Caressa, Italien.

http://www.iccf.com/

96. 7:e ÖSTERSJÖTURNERINGEN MOT SITT SLUT

Den 1 november 1997 startade den 7:e Östersjöturneringen med bl.a. två svenska lag på startlinjen. Strax innan fyraårsdagen låter TL Vladimir Kokorin, Ryssland, meddela att turneringen avslutas den 31 mars 2002. Partier som då inte är avslutade ska skickas in för avdömning.

För tabeller och aktuell ställning i tävlingen, besök turneringens inofficella hemsida: http://baltic.linkeboda.com/

Robert Ericsson

97. CUP 01 - SISTA CHANSEN!!!

Nu har du en sista chans att anmäla dig till Cup 01. En ny cuptävling i korrschack med 5 000 kronor i första pris! Tävlingen sponsras av Schacknyheter.

Cup 01 är tänkt att omfatta tre etapper: förgrupper, semifinaler och final. Varje förgrupp omfattar sju spelare, alltså sex partier.

Du kan spela antingen med vanlig post eller via e-post.

För deltagande krävs att du är medlem i SSKK. Medlemskapet är rullande med ett år från inträdet och inkluderar 6 nr av tidskriften Korrschack. Som medlem har du 10% rabatt på alla produkter som säljs i Stockholms Schackförlag AB

Medlemsavgiften är 390 kronor för seniorer och 200 kronor för juniorer. Just nu finns också ett introduktionserbjudande innebärande att nya medlemmar får gratis start i Cup 01 eller likvärdig svensk turnering.

Anmälan till Cup 01 ska göras senast 30 oktober genom insättning av startavgiften (100 kr per grupp) och/eller medlemsavgift på SSKKs postgiro 52052-8. Uppge önskemål om post/epost, medlemsnummer (person-nr), namn, adress, e-adress och gärna telefon. Inga ytterligare avgifter tillkommer i semifinal eller final.

För mer information hänvisas till SSKKs hemsida: http://www.schack.se/SSKK/

98. NYA ICCF-LISTAN

Den 1 oktober 2001 kom ICCFs nya lista med ICCF-rating. Ulf Andersson är inte längre världsetta utan ligger nu på en andraplats. Listan toppas av världsmästaren Gert Timmerman med 2734 endast tre poäng före Ulf. Här följer de fem högst rankade svenskarna:

Ulf Andersson   GM  2731
Manne Joffe    IM  2632
Jonny Hector   GM  2616
Rolf Lekander   GM  2589
Mats Lindgren   IM  2583

Den som vill se hela listan hänvisas till ICCFs hemsida där en fullständig lista kan hämtas som PDF-fil. Man kan även undersöka hela ratingunderlaget genom att hämta hem hela databasen.

http://www.iccf.com/

99. TVÅ REMIER AV OLOFSSON

I den estniska inbjudningsturneringen "Paul Keres 85" har vår svenska representant GM Dan Olofsson inlett med två remier mot tyskarna Baumbach och Glowatzky.

http://www.iccf.com/tables/invi/Keres.html

100. BACKE OCH FURHOFF I LEDNINGEN

I SM 2001 har Peter Backe, Örebro, och Johan Furhoff, Stockholm, tagit ledningen poängmässigt med 3 poäng. Bägge två har avslutat sex partier (+1, =4, -1). Enda stormästaren i startfältet Dan Olofsson har ännu inte avslutat något parti.

http://www.schack.se/SSKK/res/fsvm_2001.html

101. NYTT NUMMER AV KORRSCHACK

I slutet av förra veckan dök ett nytt nummer av Korrschack upp i brevlådan (nr 5/2001). Som vanligt har redaktör Lars Grahn mycket intressant att bjuda på. Bland innehållet märks ett porträtt av nyblivne IM Bengt Hammar. Krister Lagerborg berättar om sin internationella debut där han erövrat en IM-norm. Grahn presenterar en nygammal repertoar i en teoriartikel om Grünfeld. Men det finns fler artiklar och intressanta partier. Har du inte Korrschack bör du omgående se till att bli medlem i SSKK!

http://www.schack.se/SSKK/