SSKKs logo

SSKK:s Elektroniska Nyhetsbrev - Arkiv

Jonas Dahlgren är redaktör för SSKKs Elektroniska Nyhetsbrev. Jonas bevakar korrschacket nationellt som internationellt med tonvikt på SSKK:s medlemmars framfart. Målsättningen är att skicka ut ett nyhetsbrev i månaden.

Om du vill få dessa nyhetsbrev ska du skicka ett tomt mail till sskkbrev-subscribe@yahoogroups.com. Därefter dyker nyhetsbreven upp i din e-postlåda med jämna mellanrum.

Om du vill tipsa Jonas om någon nyhet når du honom på e-postadress jonas.dahlgren@schack.se.

 

SSKKbrev Nummer 114 - 31 oktober 2008 - Årgång 8

Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté

Redaktör för SSKKbrev: jonas.dahlgren@schack.se

 

931. SEBASTIAN NILSSON INTERNATIONELL MÄSTARE

Sebastian Nilsson, Lund, har erövrat IM-titeln. Han tog den avslutande normen i VM-cykelns kandidatfinal 26 grupp 3. Sebastian tog 6 poäng vilket räckte till en stark femteplats.

Sebastian kommer att få titeln bekräftad på nästa års ICCF-kongress.

SSKKbrev gratulerar Sebastian!

 

932. NYTT DRAG I PARTIET WINGE-TORO

Ni har väl inte missat att Stefan Winges motståndare, Guillermo Toro, gjort ett nytt drag. Det 57:e draget…

Bedöm Stefans chanser att bli världsmästare. Aktuell ställning återfinner ni på:

http://www.iccf-webchess.com/MakeAMove.aspx?id=185159

 

933. RYDHOLM TVÅA I DÜNHAUPT MEMORIAL

Göteborgaren Lennart Rydholm har gjort en mycket stark insats i den tyska korrturneringen ”Dr. Heinz-Wilhelm Dünhaupt Memorial”. Lennart kom på en andraplats med 9 poäng av 14 i den turnering som nu avslutats. Turneringen spelades via e-post och var kategori 12. Här är sluttabellen:

http://www.bdftabellen.de/einladungstur/duenhaupt2005.htm

 

934. INBJUDAN TILL VICTOR COSTIN MEMORIAL

Det rumänska korrschackförbundet har inbjudit till minnesturneringen ”Victor Costin Memorial”. Spelarna ska ha en genomsnittlig ICCF-rating på 2251-2325. 13 spelare kommer finnas i startfältet. Turneringen spelas på ICCF-servern. Officiellt startdatum är 1 december 2008. Inga prispengar, men möjlighet till IM-norm och kanske SIM-norm. Är du intresserad av att vara svensk representant i turneringen ? Gör i så fall omgående en intresseanmälan via e-post till Per Söderberg: per.soderberg@schack.se

 

935. VETERAN-SM 2008

Inom kort startar ett nytt VSM med samma upplägg som de båda senaste åren, alltså spel på ICCF-servern blandat med postala partier. I startfältet ingår de tidigare veteranmästarna Anders Hyllengren, Gunnar Lundberg och Stig Östblom. Övriga deltagare är Kurt Hjortstam, Bror-Eric Johansson, Kenneth Josefsson, Torgny Lindqvist, Östen Nordström och Roland Norevall. Alla serverparier kommer som vanligt att visas med tre drags fördröjning. Postala partier läggs in på servern efter hand som de blir klara.

Tomas Carnstam

 

936. FÖRSTABORDSSPELARE SÖKES

Vi i HASK är i stort behov av en 1:a bordspelare. Detta för, spel i NM för klubblag och Champions League. I båda fallen finns det chans till att ta titel norm.

Våra ratingar är:

2:a Björn Fagerström 2387

3:a Sonny Colin 2258

4:a Patrik Nilsson 2111

Svar kan sändas till garliccolin@hotmail.com skriv i subjectet 1:a bord

Amici sumus, Sonny Colin

 

937. INBJUDAN TILL VM-CYKELN

ICCF har gått ut med inbjudningar till VM-cykelns olika turneringar: VM-kandidatfinal, VM-semifinal och VM-förgrupper. Kvalifikationskrav framgår av inbjudan:

http://www.iccf-webchess.com/Message.aspx?message=239

http://www.iccf-webchess.com/Message.aspx?message=238

http://www.iccf-webchess.com/Message.aspx?message=237

 

938. SSKK:s BILDBANK

SSKK håller på och bygger upp en bildbank över svenska korrschackspelare. Bilderna ska kunna användas i tidskriften Korrschack, på hemsidan eller i SSKKbrev. Det är också av schackhistoriskt värde som bildbanken byggs upp.

Maila gärna ett eller flera fotografier på dig själv eller på andra schackspelare. Givetvis kan du även skicka kort med vanlig post.

Har du uppgift om årtal när fotot är taget, fotografens namn och andra uppgifter så bifoga dessa. Skicka kort till:

Jonas.dahlgren@schack.se

Jonas Dahlgren, Brolyckan 17, 433 69 Sävedalen.

 

939. SSKKs KLASSTURNERINGAR

SSKKs klassturneringar spelas fortlöpande så snart tillräckligt antal anmälningar inkommit. Mästarklassen (M) och Öppna Klassen (Ö) bildar ett system med upp- och nedflyttningar, där seger i klass M ger rätt till start i SM-gruppen.

I dessa klassturneringar kan man välja på att spela via webbserver eller postalt. Startavgiften är 100 kronor.

Mer information:

http://http://www.schack.se/SSKK/utbud.html