SSKKs logo

SSKK:s Elektroniska Nyhetsbrev - Arkiv

Jonas Dahlgren är redaktör för SSKKs Elektroniska Nyhetsbrev. Jonas bevakar korrschacket nationellt som internationellt med tonvikt på SSKK:s medlemmars framfart. Målsättningen är att skicka ut ett nyhetsbrev i månaden.

Om du vill få dessa nyhetsbrev ska du skicka ett tomt mail till sskkbrev-subscribe@yahoogroups.com. Därefter dyker nyhetsbreven upp i din e-postlåda med jämna mellanrum.

Om du vill tipsa Jonas om någon nyhet når du honom på e-postadress jonas.dahlgren@schack.se.

 

SSKKbrev Nummer 107 - 1 juni 2008 - Årgång 9

Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté

Redaktör för SSKKbrev: jonas.dahlgren@schack.se

 

EXTRA NYHETSBREV

 

893. WINGE VANN PARTI I VM-FINALEN

Stefan Winge har vunnit partiet mot spanske stormästaren Josep Mercadal Benejam!!! Därmed har Stefan tagit 8,5 poäng och ligger på en andraplats i VM-final 20.

Finalen leds av finske stormästaren Pertti Lehikoinen som nyss vann sitt avslutande parti och därmed stannat på 9 poäng.

Det återstår nu bara ett enda parti i VM-final 20 och det är partiet mellan Stefan och chilenske stormästaren Guillermo Toro Solis de Ovando. Vinner Stefan det partiet så har Sverige fått en världsmästare i korrschack! Vid remi torde vi få en finsk stormästare som vinner på särskiljning med bättre SB-poäng (här reserverar jag mig för eventuell felräkning) och en svensk VM-tvåa.

Det blir således en nordisk världsmästare i VM-final 20. Frågan är om världsmästaren kommer från Sverige eller Finland…?

Nu håller vi alla tummarna för Stefan i det sista partiet!