SSKKs logo

SSKK:s Elektroniska Nyhetsbrev - Arkiv

Jonas Dahlgren är redaktör för SSKKs Elektroniska Nyhetsbrev. Jonas bevakar korrschacket nationellt som internationellt med tonvikt på SSKK:s medlemmars framfart. Målsättningen är att skicka ut ett nyhetsbrev i månaden.

Om du vill få dessa nyhetsbrev ska du skicka ett tomt mail till sskkbrev-subscribe@yahoogroups.com. Därefter dyker nyhetsbreven upp i din e-postlåda med jämna mellanrum.

Om du vill tipsa Jonas om någon nyhet når du honom på e-postadress jonas.dahlgren@schack.se.

 

SSKKbrev Nummer 105 - 30 april 2008 - Årgång 8

Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté

Redaktör för SSKKbrev: jonas.dahlgren@schack.se

 

876. JUNIOR-SM 2008

Idag startar Junior-SM 2008. Gruppindelning och annan information framgår på vår speciella sajt för junior-SM. SSKKbrev önskar alla deltagare lycka till!

http://www.schackonline.com/jsm

 

877. JUNIOR-VM

ICCF har nyligen inbjudit till det första världmästerskapet för juniorer. Tävlingen spelas i cupform och är öppen för spelare födda senare än 30 juni 1988. Förgrupperna beräknas starta 1 juli i år. Svenska deltagare anmäler sig genom att senast 15 juni inbetala startavgift till SSKK pg 52052-8. Startavgiften är 100 kr för SSKK-medlemmar, annars 150 kr. I övrigt se inbjudan:

http://www.iccf-webchess.com/Message.aspx?message=213

Tomas Carnstam

 

878. ANNORLUNDA VÄNSKAPSLANDSKAMP

Den senaste i raden av vänskapslandskamper har startdatum 1 maj. För motståndet står den här gången ett sammansatt lag från länder i Centralamerika! Matchen, som spelas på ICCF:s server, omfattar 26 bord. I motståndarlaget dominerar Nicaragua, tydligen en mycket livaktig korrschacknation; övriga länder som är representerade är Guatemala, Costa Rica och Mexico.

Nästa lagmatch blir mot Belgien, en mixad match (server, postalt) som har preliminärt startdatum 1 september. Alla SSKK-are, oavsett spelstyrka och klastillhörighet, är välkomna att delta i dessa matcher. Anmälan görs genom insättande av startavgiften 50 Kr på SSKK:s postgiro 52052-8.

Sture Olsson

 

879. IN MEMORIAM

På kort tid har två kända korrspelare lämnat våra led. Harry Runström tillhörde sedan 1960-talet den svenska korreliten, med seger i SM 1969 och Veteran-SM 1997 som främsta meriter. Nämnas bör också andraplatsen i SM 1967 och goda insatser i lag-SM för Tibro SK. Runström blev 91 år gammal. En annan välmeriterad veteran var 79-årige Boris Hallengren, Mölnlycke. Hans bästa resultat var segern i Veteran-SM 1996 och en andraplats året före. Efter uppehåll återkom han i VSM 2006, där hans partier nu kommer att avdömas.

Tomas Carnstam

 

880. SVENSK LEDNING

Sverige leder den nordiska femlandskampen ganska rejält både procentuellt och poängmässigt.

http://www.iccf-webchess.com/EventCrossTable.aspx?id=10286

 

881. REGELFÖRÄNDRINGAR

Vissa regelförändringar har gjorts inom det internationella korrschacket. Per Söderberg har skrivit om dessa på ICCF:s hemsida:

http://www.iccf.com/content/index.php?option=com_content&task=view&id=401&Itemid=83

 

882. ÖSTERSJÖTURNERINGEN

Sverige ligger just nu på en elfte plats av de sjutton lagen i den åttonde Östersjöturneringen. Svenskarna har tagit 5 poäng genom 10 remipartier.

http://www.iccf-webchess.com/EventCrossTable.aspx?id=13839