SSKKs logo

SSKK:s Elektroniska Nyhetsbrev - Arkiv

Jonas Dahlgren är redaktör för SSKKs Elektroniska Nyhetsbrev. Jonas bevakar korrschacket nationellt som internationellt med tonvikt på SSKK:s medlemmars framfart. Målsättningen är att skicka ut ett nyhetsbrev i månaden.

Om du vill få dessa nyhetsbrev ska du skicka ett tomt mail till sskkbrev-subscribe@yahoogroups.com. Därefter dyker nyhetsbreven upp i din e-postlåda med jämna mellanrum.

Om du vill tipsa Jonas om någon nyhet når du honom på e-postadress jonas.dahlgren@schack.se.

 

SSKKbrev Nummer 101 -31 januari 2008 - Årgång 8

Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté

Redaktör för SSKKbrev: jonas.dahlgren@schack.se

 

851. BO LINDSTRÖM SVENSK MÄSTARE

Bo Lindström, Sandviken, har blivit svensk mästare i korrschack. Hans vinst i korr-SM 2005 blev klar genom remin mellan Bennborn och Franzén. SSKKbrev gratulerar Bo till mästerskapstiteln!

Silvret går till Anders Brissman, Tibro, och bronset till Jan Bennborn, Solna.

http://www.iccf-webchess.com/EventCrossTable.aspx?id=529&order=p


 852. VM-FINAL 20

Ett nytt resultat har ramlat in från VM-final 20. Dock är det inget som påverkar toppstriden där Stefan Winge är inblandad. Nu återstår 6 partier i finalen, varav Stefan Winge är inblandad i 2 partier. De flesta av Stefans konkurrenter till VM-medaljerna har spelat klart alla partier. Fortfarande är läget så att Stefan genom att vinna de två avslutade partierna ohotat blir världsmästare. Men titeln kan även gå till Stefan med mindre poäng…

 http://www.iccf-webchess.com/EventCrossTable.aspx?id=5726&order=p


853. ANMÄLAN TILL JUNIOR-SM 2008

Senast 28 februari ska anmälan till junior-SM i korrschack 2008 vara SSKK tillhanda. Spelare födda 1988 eller senare har möjlighet att deltaga. Mästerskapet kommer att spelas på schackOnlines schackserver. Mer information finns här:

http://www.schackonline.com/jsm/


854. VÄNSKAPSLANDSKAMPER

Två av SSKK:s äldre vänskapslandskamper har nu slutspelats. Vi har noterat seger mot Argentina med 22½-17½ och förlust mot Polen med 26-34.

Vidare kan nämnas att alla förberedelser nu är avslutade för Jubileumsmatchen "SSKK 70 år", då SSKK möter Resten av Världen på 70 bord. Bägge lagen är fulltecknade och inom kort skickas matchlistan ut till berörda lagmedlemmar. Matchstart den 20 februari.

Slutligen kan nämnas att det är klart med en servermatch mot Centralamerika (start 1 maj) och en blandad match mot Belgien (start 1 september). Den som vill vara med sätter in 50 kronor/match på SSKK:s pg 52052-8.

Sture Olsson


855. ANMÄLAN TILL ICCF-TURNERINGAR

Det är inte längre möjligt för svenskar att direktanmäla sig och betala till ICCF - förutom Money Prize Tournaments (http://www.iccf-webchess.com/Message.aspx?message=204). Alla andra ICCF-anmälningar måste sålunda ske via SSKK, se http://www.schack.se/SSKK/utbud.html

Tomas Carnstam


856. INTERNATIONELLA STARTER 0801

Här presenteras de svenska spelare som startar i en individuell internationell korrschackturnering under januari 2008:

Mästarklass World servergrupp 136: Bo Bredenhof, Västerås, och Björn Fagerström, Helsingborg.

High Class World servergrupp 114: Hossein Dabbaghyan, Kista.

High Class World servergrupp 115: Jan Malmström, Kopparberg.

Open Class World servergrupp 180: Bengt Bader, Stockholm.

Mästarklass Europa servergrupp 001: Tomas Silfver, Älvsjö.

High Class Europa postal grupp 1404: Kjell Johansson, Skärhamn.

Money Prize Tournament 08/001: Jan Malmström, Kopparberg.