SSKKs logo

SSKK:s Elektroniska Nyhetsbrev - Arkiv

Jonas Dahlgren är redaktör för SSKKs Elektroniska Nyhetsbrev. Jonas bevakar korrschacket nationellt som internationellt med tonvikt på SSKK:s medlemmars framfart. Målsättningen är att skicka ut ett nyhetsbrev i månaden.

Om du vill få dessa nyhetsbrev ska du skicka ett tomt mail till sskkbrev-subscribe@yahoogroups.com. Därefter dyker nyhetsbreven upp i din e-postlåda med jämna mellanrum.

Om du vill tipsa Jonas om någon nyhet når du honom på e-postadress jonas.dahlgren@schack.se.

 

SSKKbrev Nummer 100 -30 december 2007 - Årgång 7

Officiellt nyhetsbrev från Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté

Redaktör för SSKKbrev: jonas.dahlgren@schack.se

 

839. JUBILEUMSNUMMER!

Som redaktör är det med stor glädje jag idag skickar ut nummer 100 av SSKKs nyhetsbrev ”SSKKbrev”. Man blir lätt lite nostalgisk när man blickar tillbaka på de sju åren och det är på sin plats att i detta jubileumsnummer tacka de gångna årens alla läsare samt bidragsgivare. Utan läsare – inget nyhetsbrev!

Nu är det bara att kavla upp skjortärmarna och satsa mot 100 nya nummer. Hoppas att ni vill följa med på den resan också. För några nummer sedan genomfördes en ansiktslyftning av nyhetsbrevet som ni säkert noterat. Dock återstår en del arbete för att det ska bli perfekt. Tyvärr har Yahoos mailinglista den egenheten att den på egen hand förändrar vissa saker utseendemässigt som jag såsom redaktör inte har full kontroll över. Men jag arbetar på detta problem och hoppas att få ordning på det så småningom.

Har ni förslag på hur SSKKs nyhetsbrev kan utvecklas ytterligare ? Givetvis är ni då välkomna att maila mig med synpunkter. Mailadress: jonas.dahlgren@schack.se

Till sist vill jag passa på att önska alla läsare ett riktigt Gott Nytt År!

Jonas Dahlgren

______________________________________________________________________________________

840. VM-FINAL 22 OCH 23

På nyårsafton startar VM-final 22 och VM-final 23 och i bägge finalerna återfinns svenska deltagare.

I VM-final 22 startar Rune Holmberg. Conny Persson och Lennart Rydholm står på startlinjen i VM-final 23.

SSKKbrev önskar Rune, Conny och Lennart lycka till!

http://www.iccf-webchess.com/EventCrossTable.aspx?id=13580

http://www.iccf-webchess.com/EventCrossTable.aspx?id=13581

______________________________________________________________________________________

841. SSKK SÖKER NY WEBMASTER

Som vi tidigare meddelat har Rickard Dahlström inte längre tid att sköta SSKKs hemsida. Därför söker nu SSKK en ny webmaster. Rickard kommer att fortsätta vara SSKKs webmaster januari månad ut. Ansökningstiden är därför nu förlängd till 31 januari 2008.

För att sköta SSKKs hemsida krävs ingen stor vana vid hemsidor. Kan man Office och har lite allmän datavana så kommer man långt genom de lathundar som finns framtagna för hemsidans skötsel och underhåll. Men det är givetvis ingen nackdel om du har stor datavana och erfarenhet från att vara webmaster. En stor del av materialet till hemsidan levereras till webmastern från SSKKs styrelse.

En ny webmaster har naturligtvis även möjlighet att göra en ansiktslyftning av hemsidan.

Frågor kan skickas till vår avgående webmaster Rickard Dahlström på e-post ricdah@telia.com

Är du intresserad så skicka en intresseanmälan där du gärna skriver lite om ditt schackintresse och dina dataerfarenheter. Intresseanmälan skickas senast     2008-01-31 till styrelseledamoten Jonas Dahlgren på jonas.dahlgren@schack.se

______________________________________________________________________________________

842. INBJUDAN TILL JUNIOR-SM 2008

 

SSKK har nöjet att i samarbete med schackOnline inbjuda till ett nytt junior-SM i korrschack. Inbjudan till JSM återfinns här:

843. SVENSK LEDNING

Sverige har tagit en ganska klar ledning i Nordiska 5-landskampen.

http://www.iccf-webchess.com/EventCrossTable.aspx?id=10286

______________________________________________________________________________________

844. ÖSTERSJÖTURNERINGEN

Det svenska laget i den åttonde Östersjöturneringen blir följande från bord 1 till bord 8: Jan Bennborn, Stefan Andéer, Rickard Dahlström, Börje Sandström, Lars Swahnberg, Hector Kunzman, Matts Unander och Bror-Eric Johansson. SSKKbrev önskar det svenska laget lycka till!

______________________________________________________________________________________

845. INTERNATIONELLA STARTER 0712

Från och med detta jubileumsnummer kommer vi att i varje nummer presentera en förteckning över svenska deltagare i internationella turneringar som startar under aktuell månad. Så i detta nummer börjar vi med de svenska deltagare som spelar i en internationell turnering som startar under december 2007:

VM-final 23: Lennart Rydholm och Conny Persson

VM-final 22: Rune Holmberg

VM-semi 31 gr 9: Per Sörenfors

Klass M World servergr 132: Gunnar Staf, Sonny Colin och Gunnar Lundberg

Klass M World postal gr 1075: Roland Nilsson

Öppen klass World servergr 174: Christer Thörnqvist

Öppen klass World servergr 175: Magnus Andersson

Money Prize Tournament gr 5: Stefan Andéer

Free 2-games Matches nr 669: Daniel Larsson

Free 2-games Matches nr 675: Martin Lokander

______________________________________________________________________________________

846. POSTALA TURNERINGAR – SAMARBETE

Underlaget för våra postala grupper i klass Ö och klass M har som bekant blivit väldigt litet, med oacceptabel väntetid som följd. Men hellre än att slopa våra postala grupper vill vi prova blandade grupper i samarbete med Norge och Danmark, som har samma problem.

Inledningsvis kommer systemet kanske bara att omfatta klass M. Vi har ju nyligen övergått till fyrmannagrupper i klass Ö, och detta kan eventuellt vara tillräckligt. Veteranklassen berörs inte alls.

Alla detaljer är ännu inte fastlagda, men det står klart att grupperna ska spelas med svenska regler och med SSKK som arrangör. För att hålla portokostnaden nere försöker vi givetvis få många svenskar som möjligt i varje grupp.

Tomas Carnstam

______________________________________________________________________________________

847. SSKKs KLASSTURNERINGAR

SSKKs klassturneringar spelas fortlöpande så snart tillräckligt antal anmälningar inkommit. Mästarklassen (M) och Öppna klassen (Ö) bildar ett system med upp- och nedflyttningar, där seger i klass M ger rätt till start i SM-gruppen.

I dessa turneringar kan man välja på att spela via webbserver eller postalt. Startavgiften är 100 kronor.

SSKK har ett webbformulär för anmälan.

 

848. MEDLEMSAVGIFT 2008

Glöm inte att betala in medlemsavgiften till SSKK för år 2008.

Årsavgiften 2008 är 490 kronor. Juniorer (upp till 20 år) betalar halv avgift, dvs 245 kronor. Stödmedlemskap kan tecknas genom att betala minst 700 kronor. Avgiften betalas in till SSKKs plusgiro 520 52-8.

I medlemskapet ingår en prenumeration på SSKKs tidskrift ”Korrschack” samt rätt att delta i nationella och internationella korrespondensschackturneringar.

Mer information:

http://www.schack.se/SSKK/medlem.html

______________________________________________________________________________________

849. KORRSCHACK NR 4/2007

I det senaste numret av Korrschack bjuder redaktören Jonas Eriksson på utmärkt läsning för alla schackintresserade. Bland innehållet kan nämnas en artikel av Stefan Winge där han skriver om den pågående VM-finalen där han bara är två poäng från världsmästartiteln! Vidare finns en läsvärd artikel signerad Tony Hedlund med en biografi om Emanuel Lasker. Dessutom mycket annan intressant läsning. Har du inte ”Korrschack” ? Se då till att bli medlem i SSKK för år 2008 och samtidigt få tidskriften under 2008.

_______________________________________________________________________________________

850. SSKKs BILDBANK

SSKK håller på och bygger upp en bildbank. Vi försöker samla in fotografier på nuvarande och före detta medlemmar. Dessa fotografier ska kunna användas i tidskriften Korrschack, på SSKKs hemsida samt i SSKKs nyhetsbrev. Det finns också ett historiskt värde i att bygga upp en sådan bildbank.

SSKK tar därför gärna emot fotografier från nuvarande och tidigare korrschackspelare. Maila bilder till jonas.dahlgren@schack.se

Du får gärna lämna information om bilden/bilderna du skickar. Exempelvis vem/vilka är fotograferade, vilket årtal är fotot taget, fotograf, etc.

Mailar du bilder på dig själv så ger du samtidigt godkännande för publicering i schackliga sammanhang. Självfallet kommer inte SSKK använda fotografierna i något annat sammanhang.