SSF-logo

Javascript krävs
för att se menyn
på undersidorna

Notisarkiv
Nyhetsbrev
  TfS korrsidor
Tidskr Korrschack
  Pdf-årgångar
Bokhandel
Kontakta SSKK
  Tävlingsledare
---------------------- Medlemskap
  Stödmedlemmar
  Ständiga medl.
Turneringsutbud
  ICCF-kalender
  ICCF Tematurn
  Lagmatcher
    Anmälda
Tävlingsregler
Rating (fix, aktiva)
  Svensktoppen
---------------------- Resultat:
  Pågående
  Avslutat
  SM-statistik
  Nationskoder
  Spelarregister
Partier
Andra schacksidor

Validator HTML 4.01
 SSKK - Sveriges Schackförbunds Korrschackkommitté
Välkommen till vår hemsida! Via navigatorn till vänster hittar du lätt i det stora utbudet. Observera att all text i brun fetstil utgör klickbara länkar! Vi ger även ut ett elektroniskt nyhetsbrev regelbundet. Prenumerera via sidan Korrnytt!
YouTube

Se Rickard Dahlströms instruktionsfilm om spel på ICCF-servern!   ICCF:s hjälptexter (på engelska)

  Senaste nytt  

2024-06-30 TA

 Korrnytt nr 302

Korrnytt för Juni är nu tillgängligt. Här kan ni bl.a. läsa om månadens parti som innehåller den ovanliga öppningen A00:Durkin's attack 1. Na3, även känd som Sodium Attack, på svenska Natriumattack. I korrnytt kan ni även läsa om två nya öppna turneringar arrangerade av Kuba och Bulgarien som passar de flesta av er spelare.

2024-06-20 TA

 Ny lagkapten internationella lagmatcher

Efter 35 år och 150 matcher i rollen som ansvarig för de populära lagmatcherna lämnar Sture Olsson vid halvårsskiftet över kaptensbindeln till mig Tor Andersson, som är SSKK:s webmaster. Jag har hunnit långt i förberedelserna inför nästa match (mot Indien med trolig start i september) och även påbörjat arbetet med ytterligare en match, mot Nederländerna i november. Sture kommer att kvarstå i SSKK:s styrelse, och rikta in sig på medlemsregistreringen. I den nya rollen har han en uppmaning: Gör det till en god vana att betala årsavgiften för SSKK i god tid, helst före årsskiftet!

SSKK riktar ett stort tack till Sture för ett mycket gediget arbete under så många år. Jag hoppas kunna erbjuda er lika många och intressanta matcher som Sture gjort med ambitionen om minst 4 matcher per år på server och några postala. Jag återfinns på denna mailadress tor.andersson@schack.se.

2024-06-17 TA

 Tomas Carnstam Memorial Grupp B avslutad

Tomas Carnstam memorial grupp B är avslutad. Vinnare blev SIM Pablo Salcedo Mederos från Kuba med 8½ poäng. Precis som i grupp A med turneringens enda vinst. Fyra svenskar deltog, samtliga tog 8 poäng.

2024-05-31 TA

 Korrnytt nr 301

Korrnytt för Maj är nu tillgängligt på hemsidan. Bidrag från läsarna är det populäraste inslaget i Korrnytt, men det är långt mellan gångerna. Bidra med ett parti eller intressant partiställning. Du har säkert nåt spännande parti i byrålådan. Skicka in det till vår redaktör Mats Larsson !

2024-05-28 TA

 Match mot Portugal

Den 1 juni startar årets andra match mot Portugal. Totalt blev det 21 bord.

2024-05-17 TA

 Planerad match mot Indien

Vi arbetar på att kunna få till en lagmatch på server mot Indien i september. Som det ser ut just nu är målet 25 bord. Mer information kommer.

2024-04-30 TA

 Korrnytt firar jubileum med nr 300

Korrnytt för April är nu tillgängligt på hemsidan. Samtliga nummer sedan 2001 hittar ni i navigatorn till vänster under länken Korrnytt. April månads nummer inleds med en tillbakablick på några nummer. Från det första 2001 och naturligtvis nummer 100 och 200.

2024-04-29 TA

 Förlust i den postala matchen mot England

Slutresultat mot England blev 11½ - 16½ i Englands favör. Våra lagmatcher är uppdaterade.

2024-04-07 TA

 Seger mot Kanada

Slutresultat per den 4 april blev 22 - 18 i Sveriges favör. Kolla läget i våra lagmatcher. Notera en kommande servermatch mot Portugal med preliminär start den 1 juni.

2024-03-31 TA

 Korrnytt nr 299

Korrnytt för Mars är nu tillgängligt på hemsidan. Här finner ni en ny lagturnering ICCF bjuder in till, Friends of Caissa och ICCF-starter.

Det har varit tunnsått med kommenterade partier, men nu kommenterar Arne Bjuhr sitt avgörande parti från Carnstam A. Den kritiska ställningen analyserades i förra Korrnytt, men här kommer Arnes egna kommentarer. Passa på att visa era mest intressanta partier i vår förteckning av kommenterade partier.

2024-03-03 TA

 Servermatchen mot Mexico är slut

Den 2 mars vann Mexico med 31½ mot Sveriges 24½. Kolla läget i våra lagmatcher.

2024-02-29 TA

 Korrnytt nr 298

Korrnytt för Februari är nu tillgängligt på hemsidan. Här finner ni avgörandet i partiet Bjuhr - Rubinas som gjorde att GM Arne Bjuhr vann Tomas Carnstam grupp A. Samtliga partier för grupp A är nu tillgängliga via länken Grupp A. Övriga partier (färdigspelade) i Tomas Carnstam memorial hittar ni under navigatorn till vänster.

2024-02-16 TA

 Lagmatch mot Frankrike

Det är dags för årets första vänskapslandskamp, mot Frankrike med start den 1 mars. Matcher planeras också för start i juni, september och december. Just nu är nio lagmatcher igång. I matcherna mot Kanada (vinst) och Mexico (förlust) återstår endast 1 parti i respektive match. I den postala matchen mot England återstår 3 partier. Tyvärr är det redan klart att Sverige förlorar den matchen.

2024-02-06 TA

 GM Arne Bjuhr vinner Tomas Carnstam Memorial Grupp A

I det sista partiet för Tomas Carnstam memorial grupp A säkrade GM Arne Bjuhr vinsten. Vi återkommer med information.

2024-01-31 TA

 Korrnytt nr 297

Korrnytt för Januari är nu tillgängligt på hemsidan.

2024-01-19 TA

 Nyheter 2023 flyttade till notisarkivet

Nu ser det lite tomt ut på startsidan men inget är borttaget. Sedan 2001 finns nyheter från SSKK sparade. Sammanlagt har det publicerats mer än 1700 nyheter eller information från SSKK på vår hemsida. Ni hittar dessa via Notisarkiv. Såklart också det senaste året 2023.

2023-12-31 SSKKs styrelse

 Nyårshälsning och korrnytt nr 296!

Korrnytt för December är nu tillgängligt på hemsidan. Här finner ni en nyårshälsning från SSKK och en sammanfattning av nyhetshändelser 2023. Vidare presenteras laget laget till stundande OS-kval. Det finns även information om VM-cykeln 2024 som startar i slutet av mars och om pågående turneringar.

 
  Äldre nyheter    Notisarkiv
 
  Webmaster    Kontakt
 
SSKKs logo